Cattery Thisabor heeft een Buddykat geadopteerd.
Buddykatten zijn katten die positief zijn voor kattenaids (FIV).

Deze katten kunnen nog vele jaren een gelukkig leven hebben, als er mensen zijn

die bereid zijn de zorgen op zich te nemen.
Omdat wij uiteraard geen FIV besmette kat in huis kunnen nemen,

maar ons toch het lot hiervan aantrekken,  sponsoren wij een Buddykat.
Zodra er een tehuis gevonden wordt, adopteren wij vanzelf weer een andere Buddykat.
Kijk onder de link, om meer te leren over Buddykatten, of om er zelf een te adopteren.

 

 

 

Op 22 maart 2012 hebben we Boudewijn geadopteerd.

 

 

Boudewijn heeft zich ontpopt als een enorm lieve knuffelkoning..!

In eerste instantie keek ie nogal de kat uit de boom, maar al snel is  ie enorm opgebloeid..
Doordat hij een zwaar leven achter de rug heeft,  is ie nu des te dankbaarder voor alle aandacht en liefde die hij ontvangt en hij kan er dan ook geen genoeg van krijgen.. Het liefst wordt ie langs zijn kopje en kinnetje gekriebeld, dan zie je hem helemaal wegkwijnen en dat is een waar genot om te zien.. Hoe meer kriebels, hoe beter is zijn motto..
Eten is een andere grote hobby van hem, waar ie geen genoeg van schijnt te krijgen.. Hij maakt ons altijd enorm aan het lachen als ie duidelijk wilt maken dat het nu toch echt tijd is om hem te voederen. Hij zal je niet met  rust laten voordat ie zijn welverdiende maaltijd heeft gekregen! Spelen is niet echt aan hem besteedt. Echter als ie zichzelf in de spiegel ziet, dan heeft ie de grootste lol.. Alsof ie met zijn eigen evenbeeld aan het communiceren is, wat hilarisch is om te zien.. hij kan zich tot slot wel enorm vermaken met touwtjes, dan komt zijn speelse kant een beetje naar boven.

 

Kortom: Boudewijntje is een ontzettend lieve, rustige kater die geniet van alle aandacht die ie krijgt! Een echte levensgenieter dus!

 

 

 

 

 

Op 1 maart 2011 hebben we Doezel geadopteerd.

Doezel is op 21 maart 2012 overleden, rust zacht ventje.

 

 

Deze rustige, lieve kater komt uit Westende, aan de kust.

Hij werd heel ziek en uitgedroogd gevonden.

Helaas werd er FIV positiviteit vastgesteld bij deze jongen, maar niet getreurd!

Momenteel heeft hij schimmel en ziet hij er verfromfraaid uit.

Maar weet je... we gaan er een mooie trotse kater van makenů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 10 februari 2011 hebben we Jan geadopteerd.

1 Maart 2011 is Jan verhuist naar een nieuw baasje.

 

Daar is tie dan, Jan! Onze hollandse jongen.  

 Jan zat in het dierenasiel in Ijsselstein ( gemeente Utrecht,  Nederland)  http://www.rijpickerwaard.nl/ 
Deze lieve mensen riepen onze hulp in in verband met een hele lieve kater FIV besmet. 
Gezien de wachtlijst was bijgewerkt, mocht deze lieverd bij ons binnenkomen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 10 februari 2011 kreeg ik een berichtje dat Arne een heel goed warm mandje had gevonden.

 

Op 4 oktober 2009 hebben we Arne geadopteerd.

 

Een van onze veldwerksters vond deze jongen terwijl ze de zwerfkatten in de buurt voerde. Ze trof hem erg ziek aan en nam hem mee naar huis

Na enkele weken verzorging, kwam ons ventje in Buddy Kat.
 

We moeten deze lieve kerel nog leren kennen, maar we vinden hem nu al enorm lief en zachtaardig.
Hij eet als de beste en gaat liefst alle bakjes af om te zien wat hij nog kan verorberen.
Hij rochelde eerst behoorlijk, maar door de medicijnen is hij erg goed aan het opknappen!

Hij heeft ook zijn dagelijkse routine: vlak nadat hij zijn ontbijtje en diner op heeft, gaat hij onmiddellijk naar de kattenbak. Na het eten gaat hij meteen zijn behoefte doen. Heel frappant!


 

 

 

 

Op 4 oktober 2009 kreeg ik een mailtje dat Basil een mandje heeft gevonden

 bij een heel leuk stel waar al 2 aidskatjes wonen.

 

 

Op 26 januari 2009 hebben wij Basil geadopteerd,

hij zit vanaf 21 januari 2009 bij Buddykat.

 

Basil werd geadopteerd uit een Belgisch asiel. Helaas was hij ziekjes en de eigenaar ging met hem naar de dierenarts. Hier bleek dat Basil aids-positief is. Vanwege zijn andere katten kon de eigenaar Basil niet houden en zo kwam Basil in Buddykat terecht.

Het is een heerlijke kroelert maar hij is nog erg verlegen en verstopt zich nog graag, maar dat zal beslist snel veranderen!

 

 

 

 

Op 26 januari 2009 kreeg ik een mailtje van Buddykat dat Hanzel een gouden mandje heeft gevonden bij een hele lieve familie.  

Helaas heeft hij niet lang mogen genieten van zijn nieuwe leventje.

In maart 2009 is hij in de armen van zijn nieuwe baasjes overleden aan AIDS. Rust zacht ventje.

 

Op 5 oktober 2008 hebben wij Hanzel geadopteerd, hij zit vanaf 6 augustus 2008 bij BuddyKat.

Hanzel wordt voorgesteld door de mensen van BuddyKat.

In Mol/in Belgie werd een doodzieke broodmagere kater gevonden in een tuin. Hij was uitgedroogd en zag er helemaal niet goed uit. Hij is erg lief... Hanzel helaas is FIV-positief getest. Hij heeft eerst enkele weekjes aangesterkt bij ons opvanggezin, maar nu zit hij lekker in Buddy Kat. Het gaat al een heel stuk beter met hem!
Hanzel is een timide zachtaardige jongen. Hij vraagt niet expliciet om aandacht, maar owee als je je hand zachtjes over zijn koppie laat gaan.... Dan raakt hij in extase en spint hij zachtjes, terwijl hij met zijn pootjes kneedt.
Hij heeft een speciale blik. Hij kan heel droevig kijken, en je kunt in zijn oogjes lezen dat hij het 1 en ander meegemaakt heeft. Laat ik het zo zeggen: een blik gewisseld en hij is voor altijd in jouw hartje!
Lieve zachtmoedige jongen van ons: we gaan er samen een fijne tijd van maken, totdat iemand jouw definitief in zijn/haar hartje wilt sluiten.....

Hanzel

Hanzel stelt zichzelf voor:
Hallo allemaal, ik ben Hanzel. Ik ben nog maar pas in Buddykat, dus ik kan je nog niet zo goed vertellen hoe ik de service hier vind. Je vindt me momenteel onder de zitbank, dat is mijn lievelingsplekje. Daar brengen ze me mijn eten en geven ze me mijn medicamentjes. Het eten valt hier wel mee, meestal eet ik mijn bordje mooi leeg. Zo heb ik dat ooit van mijn mama geleerd.
Als je me zoekt, kan je me op mijn plekje vinden: onder de zitbank. Daar luister ik naar de verzorgers die tegen me komen kletsen. Daar word ik ook over mijn bolletje geaaid.  Ik denk wel dat ik dat leuk vind, want ik begin spontaan te spinnen en mijn pootjes beginnen zachtjes te kneden. Die verzorgers hier zeggen dat ik een zieke jongen ben. Ik wil dat allemaal best geloven, maar ik neem flink mijn medicamentjes. Ze zeggen trouwens dat ik FIV heb. Ken je dat? Ze noemen het kattenaids. Ze zeggen dat ik mensen niet kan ziek maken en dat ik lang kan leven met die kattenaids. Gelukkig maar, want ik wil graag heel snel weer beter worden. Ik moet je ook nog vertellen dat ik toxoplasmose heb. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord. Je moet vooral voorzichtig zijn als je mijn kattenbak proper maakt. Maar als je goed het schepje gebruikt en daarna heel goed je handen wast, zit het wel snor.
Ik kijk er naar uit om samen met die andere gasten hier te ravotten. Ik heb die bende al eens van op een afstand bestudeerd. En weet je wat? Ze zijn allemaal zwart met wit. Volgens mij was de kleur op. Ik weet dat mijn jasje nu niet zo mooie is, maar vroeger vond iedereen dat ik zo'n mooie hoogblonde kleur had. Je zal zien dat binnenkort iedereen jaloers zal zijn als dat jasje van me terug in orde is. Ik heb al enkele tips gekregen van die mannen hier in huis. Lowie zegt dat ik veel in de zon moet gaan liggen, daar blinkt je pelsje van. Vince zegt dat ik wat aan mijn conditie moet doen, daar vallen de dames voor. Maar hij zegt vooral dat ik goed moet eten. Man, die kan er wat van! En Igor heeft me verteld dat ik mijn charmes moet gebruiken. Hoe ik dat ga doen, kan ik lekker bedenken terwijl ik rustig onder mijn zitbank lig.
Terwijl ik op mijn plekje lig, kan ik dromen over dat lieve baasje dat me komt halen en me meeneemt naar mijn eigen nestje. Want dat is mijn allergrootste wens. Je mag me natuurlijk altijd komen bezoeken in Buddykat. Als je heel lief bent, durf ik misschien mijn veilige plekje te verlaten.

Een dikke poot,

Hanzel