En dit is dat al weer mijn derde dagboek dat ik afsluit, een hele leuke tijd met een nestje van vier kittens waar alles goed mee is gegaan en die allemaal een heel goed huisje hebben gevonden.

Voor het vervolg zie mijn nieuwe dagboek.

 

 

Zondag 24 juni 2007.

Hier gaat alles heel goed, de groep is in goede harmonie en speelt en slaapt heerlijk met en bij elkaar. Streep weegt ondertussen rond de 1800 gram en krijgt nog drie maal per dag apart een zakje of kuipje eten, hetgeen hij bijna helemaal opeet. En wat er overblijft is voor de andere katten.

Met Harry en Lisa gaat het ook prima, Harry verschuilt zich bij onverwachtse dingen nog wel achter Lisa maar hij komt steeds meer los. Janneke en Yuri zijn erg blij met deze twee katten.

Tom (Kees) en Bink (Sarah) zijn al helemaal gewend bij Eveline en Ton en zetten af en toe de boel aardig op stelten.

Het ziet er naar uit dat alle katjes het prima naar hun zin hebben en dat dit dagboek afgesloten kan worden. Ik heb enorm genoten van deze afgelopen periode, alles is gegaan zoals een fokster graag ziet. Zo is fokken echt heel leuk en ik kijk dan ook al weer uit naar de tijd dat Nicky naar Milar gaat. Maar voor nu even rust en genieten van de katjes.

Zondag 17 juni 2007.

Vandaag beide dames een hele pil gegeven, hopelijk houden ze het uit op een pil eens in de drie weken.

Met de uitwonende katten gaat het goed, alleen maar positieve berichten krijg ik. Heerlijk als het allemaal zo goed gaat. Het ziet er naar uit dat ik geen kat terug krijg zoals bij mijn vorige nestje Harry. Gelukkig maar want dit is natuurlijk de opzet. Nog even en ik kan dit dagboek afsluiten, dan begin ik met mijn vierde dagboek al weer.

Vrijdag 15 juni 2007.

Het is nu een week geleden dat Harry en Lisa vertrokken zijn en het gaat goed daar in huize J en Y. Dit weekend gaan ze kennis maken met Draver maar we hebben er allemaal een goed gevoel over. Ook met Tom/Kees en Bink/Sarah gaat het goed. Zij hebben wel al kennis met Willem en Klaas gemaakt en dat gaat goed, oke ze liggen nog niet in een mandje maar ook dat zal eerdaags wel lukken. Hier gaat het ook prima, wij zijn inmiddels gewend aan een huis zonder kittens die voor je voeten lopen. Streep gaat prima met de andere katten om, spelen, stoeien en slapen doen ze bij elkaar. Ik moest laatst vreselijk lachen om dit manneke. Ik zat op de W.C. en had de deur open gelaten want om een of andere reden moeten er altijd wel een of meerdere katten met me mee! Streep deze keer dus en aangezien er wc rollen op de grond stonden moesten die geïnspecteerd worden. Na een grondige inspectie bleek dat deze bij het daglicht nog verder onderzocht moesten worden dus Streep pakt zo'n rol wc papier in zijn bek en loopt daarmee de huiskamer in. Je snapt dat we allemaal erg gelachen hebben om dit "kleine" ventje met zo'n enorme rol in zijn bekkie, helaas hadden we geen fototoestel in onze handen om dit vast te leggen.

Dinsdag 12 juni.

Vannacht heb ik de katten voor de eerste keer bij elkaar de nacht laten doorbrengen, dit omdat ik Nicky eerder nog niet helemaal vertrouwde. Maar sinds Tom en Bink weg zijn trekt Streep logischerwijs veel met haar op en spelen ze ook. Wel is Nicky soms wat erg fel maar Streep kan het hebben. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en kan de groep nu dus ook overdag gewoon bij elkaar. Gisteren en vandaag zijn de kinderen en ik bezig geweest om de kamers van de kinderen op te ruimen zodat Streep daar ook kan komen. We hebben weer een normaal huis, al staat er in de keuken nog wel een extra kattenbak want Streep snapt nog niet hoe het kattenluik werkt. Met de uitwonende kitjes gaat het goed. Harry heeft het prima naar zijn zin want hij spint enorm mailde Janneke me, aankomend weekend gaan ze Harry en Lisa kennis laten maken met Draver. Ik ben benieuwd hoe dat gaat, maar volgens mij gaat het wel lukken.

Ook weer bericht gehad van Eveline over Kees en Sarah, daar gaat het ook prima. Ze zijn nog geen dikke vrienden met Klaas en Willem maar ze kunnen wel rustig in een kamer zijn. Allemaal goede berichten dus, iedereen is zeer te spreken over de kitjes dus dat vat ik maar op als een compliment.

Maandag 11 juni.

Het gaat goed met Tom en Bink, ze hebben gegeten en gedronken. Ze liggen lekker op de bank en beginnen het huis aardig te verkennen. De kennismaking met Klaas ging goed, die snuffelt aan ze en gaat vervolgens zijn eigen gang. Willem is wat nieuwsgieriger en houdt de ukken dan ook goed in de gaten, hij loopt ze achterna en als zij stil staan staat hij ook stil. Goed nieuws dus uit Twente.

Pim is de hele nacht bezig geweest met het oefenen van zijn stem, hij mist Harry. Tja dat was te verwachten want deze twee mannen waren erg gek op elkaar. Wat me opvalt is dat Pim nu weer normaal de huiskamer in komt. Gisteren hebben we de kooi opgeruimd en meteen kwam Pim weer als vanouds de kamer binnen. Ongelofelijk, onze stoere man was bang voor de kooi...

Aangezien de kittens weg zijn mist Streep natuurlijk wel zijn speelkameraadjes. Hij heeft vandaag zich maar gestort op de andere katten. De ene keer rent hij met Pim het hele huis door en even later ligt hij met Floor te stoeien. Nicky is meer voor het ruigere werk, die rent en jaagt hem lekker op maar aangezien Streep niet bang voor haar is laat ik het maar zo.

Vandaag lekker bezig geweest met mijn site, er moest het een en ander aangepast worden.

Zondag 10 juni, de kittens zijn 13 weken oud.

Tja 13 weken geleden.... en vanmiddag zijn ze allemaal al vertrokken naar hun nieuwe baasjes.

Vanochtend werd ik gebeld door een gelukkig Janneke. Met Lisa gaat het goed, die doet alles wat een kitten van 13 weken behoort te doen. Alleen heeft ze vannacht samen met Harry feest gehouden op hun bed, ze hebben dus geen oog dicht gedaan. Het goede nieuws is is dat Harry gewoon door de slaapkamer loopt, hij eet en drinkt en het belangrijkste: hij spint! Het ziet er naar uit dat hij daar zijn plekje gevonden heeft. Nu alleen nog wennen aan de rest van het huis en aan Draver en dan is dit ventje ook heel goed terecht gekomen.

Rond 12 uur komen Ton en zijn dochter en kleindochter, Tom ophalen. Eveline komt niet mee want ze voelt zich niet lekker. Ik vind dit erg jammer want Ton heeft een hele leuke verrassing voor haar in petto. HE HE eindelijk mag ik het vertellen! Toen Ton en Eveline op 9 mei kwamen kennismaken met Tom was Eveline meteen al erg gecharmeerd van Bink maar Ton vond een katje erbij wel genoeg. Dus Tom werd het! Wat schetst mijn verbazing als die avond laat de telefoon gaat en Ton mij doodleuk verteld dat hij Bink ook wilt kopen als cadeau (en wat voor cadeau!!!) voor Eveline haar verjaardag. Maar Eveline mocht hier niks van weten dus ik moest maar wat verzinnen voor op mijn website. Met toestemming van mijn vriendin Marlies heb ik haar als tijdelijk baasje van Bink benoemd. En nu komen ze vandaag Tom en Bink halen maar zie ik helaas niet de blik van Eveline als Ton haar verteld dat ze Bink ook meenemen. Jammer maar ik zal vandaag zeker Eveline spreken hoe ze het vindt.

Nog eventjes kan ik genieten van de ukken en dan afscheid nemen.

Rond 12 uur kwamen Ton, Judith en kleindochter Suze om de ukkie op te halen. We hebben gezellig zitten kletsen en na 2 uurtjes begon Ton toch wel een beetje ongeduldig te worden want hij wilde nu toch eigenlijk wel naar huis met zijn verrassing voor Eveline. Na afscheid genomen te hebben van Tom en Bink (met tranen) zijn ze vertrokken richting Twente, ik ben wel heel benieuwd hoe Eveline reageert als ze het mandje open doet, geweldig wat een verrassing!

Rond 4 uur ben ik gebeld door een dolgelukkige Eveline die nog niet helemaal bekomen was van de verrassing die in het mandje zat. Ze is heel blij met Bink die vanaf vandaag als Sarah door het leven gaat. Op haar weblog kan je het een en ander lezen over deze dag en hoe de katjes het bij hun doen.

http://huismusje.web-log.nl/huismusje/2007/06/kees.html

Aan Lotje en Streep heb ik niet echt gemerkt dat ze de kittens missen, oke ze liepen wel even te miauwen maar dat mag geen naam hebben. Wat ik zeer opvallen vind is dat de kittens hier weinig tot niet gespind hebben als wij ze aanhaalde, wel als ze bij Lotje dronken. Lisa lag meteen dezelfde dag al bij Janneke en Yuri te spinnen en toen Tom en Bink weg waren verraste Streep ons (toen hij bij mijn man op schoot lag) met een luid gespin. Nu nog even afwachten wanneer Bink en Tom (sorry Eveline, ik bedoel natuurlijk Sarah en Kees) gaan spinnen. Vreemde katjes fok ik hoor!!!

Voor mij was het toch wel een moeilijke dag, al de kittens weg, weer bijna een dagboek afgesloten. Dat ga ik pas doen als ik zeker weet dat Harry, Lisa, Tom en Bink het helemaal naar hun zin hebben in hun nieuwe huisje. Voorlopig vermeld ik hier nog even alle ontwikkelingen van dit geweldige stel.

Zaterdag 9 juni.

Gelukkig belde vanochtend om 9 uur Janneke om te vertellen hoe ze de nacht zijn doorgekomen. Harry en Lisa hebben vannacht bij hun op de slaapkamer geslapen. Met Lisa gaat het super, ze spint/eet en speelt. De kattenbak is ook al bezocht door het meidje dus met haar gaat het prima. Ook het bed heeft mevrouw goedgekeurd, ze heeft de hele nacht tegen Janneke aan geslapen. Harry had een wat minder geriefelijk slaapplek gezocht vannacht want die heeft de nacht achter een kastjes gezeten. Toch is hij er wel vanachter vandaag gekomen want ook in de kattenbak kan je best wel lekker slapen..... Met Harry zal het wel een tijdje duren voordat hij zichzelf weer is, helaas maar dat hadden we allemaal verwacht. Hopelijk voelt hij zich over een aantal weken vrij genoeg om samen met Lisa en Draver de boel op stelten te zetten. 

Vrijdag 8 juni.

Vanavond zijn Janneke, Yuri en Amy langs geweest om Harry en Lisa op te halen. Afscheid hadden we al van Harry genomen toen ze er nog niet waren. We hadden hem mee naar boven genomen naar zijn favoriete plek (ons bed) om daar lekker met hem te knuffelen en terwijl hij spinde en ik huilde hebben we afscheid genomen. Met Lisa heb ik lekker door het huis gelopen en zo van haar afscheid genomen. Tja fokken is echt heel leuk maar dat afscheid nemen is soms heel moeilijk. Zeker in het geval van Harry die hier toch ander half jaar gewoond heeft.

Het was heel gezellig met Janneke en Yuri maar na twee uurtjes wilden ze toch wel naar huis. Zo gauw mogelijk de katjes kennis laten maken met hun nieuwe huisje. Het zal mij benieuwen hoe dit gaat, vooral natuurlijk met Harry.

Woensdag 6 juni, de kittens zijn 12,5 week oud.

Gelukkig hebben de kittens geen last gehad van de entingen. Wel hebben de meiden nog naweeën van hun ziekte van vorige week gehad, de dames wilde maar niet aankomen. Ik heb van alles in huis gehaald qua voer voor ze maar ho maar, o ze aten wel maar aankomen deden ze niet. Gelukkig wees de weegschaal vanavond weer wat meer aan. Tja je moet er toch niet aandenken dat deze knuffels zo de laatste week ziek worden en niet kunnen verhuizen!

Sinds een aantal weken hebben ze ontdekt dat ons huis een bovenverdieping heeft. Maar aangezien de kinderen niet hun kamer opruimen mogen ze niet naar boven i.v.m. al het kleine speelgoed dat daar ligt. Tja leg dat maar eens uit aan vier nieuwsgierige kittens die iedere keer als wij naar boven gaan ook naar boven wilden.

De gewichten: Streep => 1500 gram, Bink => 1180 gram, Tom => 1096 gram en Lisa => 1120 gram.

Maandag 4 juni.

De kittens hebben hun tweede enting gehad en de dierenarts heeft ze volledig goedgekeurd. Ze zien er goed uit en zijn erg sociaal. Nou ook wat aso want Tom heeft de dierenarts in haar vinger gebeten toen ze hem de enting gaf.... Een iets wat mindere score voor Tom dus.

Ze was helemaal gecharmeerd van Lisa die alles toeliet, wat een schatje! Wat Lisa ook heel goed kan is achter haar staat aanrennen. Echt minuten lang rent ze rondjes op de bank achter haar staart aan om vervolgens doodmoe op de bank in slaap te vallen, heerlijk.

Zondag 3 juni, de kittens zijn 12 weken oud.

Gisteravond kreeg Bink een dik kinnetje maar vanochtend was het weer normaal en zo te merken heeft ze geen last van de prik van de bij gehad.

De jongens komen weer goed aan maar de meiden nog niet, ik voer de meiden nu een paar keer per dag bij  met een spuitje en vloeibaar voer.

Nicky is toiletjuffrouw geworden. Geregeld is ze te vinden in of bij de bak als een van de kittens zijn of haar behoefte daarop doet. Ze besnuffeld dan het kitten en als het kitten klaar is dekt zij de boel nog even extra toe, geen idee waarom ze dit doet want dat doen de ukken zelf wel maar mevrouw houdt blijkbaar van een toegedekte bak.

De gewichten: Streep => 1430 gram, Bink => 1160 gram, Tom => 1040 gram en Lisa => 1100 gram.

Als je de gewichten vergelijkt met een week geleden dan is Streep goed aangekomen, Tom  is 10 gram aangekomen en Bink is 60 gram afgevallen en Lisa is 22 gram afgevallen. Geen reden tot paniek maar ik hou het wel in de gaten want ze worden morgen voor de tweede keer geënt.

Zaterdag 2 juni.

Net was het hier even heel hectisch. We zaten allemaal lekker TV te kijken toen Streep en Bink op de kattenbak in de huiskamer gingen. Ineens gilt Bink en springt met hele rare sprongen weg en ze bleef heel gek springen. Ik had geen idee wat er met haar aan de hand was. Omdat ik haar wilde bekijken nam ik een vest van mijn dochter en pakte haar daarin, ze ging vreselijk tekeer. Algauw zagen we wat het probleem was, ze was gebeten door een bij  en de angel zat in haar kinnetje. Gauw een pincet gepakt en de angel eruit getrokken. Terwijl mijn man en ik hiermee bezig waren en Bink flink schreeuwde kwamen alle katten erbij om haar te besnuffelen en de boel in de gaten te houden. De bij werd nog door Streep bestudeerd, niet lang want ik heb de bij maar naar de eeuwige jachtvelden gebracht. Wat heel grappig was is dat Tom mij heel aandachtig ging besnuffelen na dit hele gebeuren en mij toen zachtjes in mijn arm beet. Tja ik had wel zijn zusje heel veel pijn gedaan (dacht hij). Nu maar afwachten of ze een dikke kin krijgt.....

Vrijdag 1 juni.

Ze zijn weer helemaal opgeknapt al eten ze nog niet zoveel als ik zou willen. De ene keer eten ze goed en bij een andere maaltijd eten ze maar een paar hapjes, duidelijk de naweeën van het virusje. Maar ze spelen en rennen als wilden dus ze zullen zich niet meer ziek voelen. Nog een weekje en dan moeten we helaas afscheid gaan nemen van Harry en Lisa. Ik heb begrepen dat van Janneke dat het huis al helemaal kittenproef is gemaakt en dat ze al een heel plan hebben bedacht hoe ze Harry en Lisa gaan laten wennen aan hun nieuwe huis en huisgenootje Draver. Yuri telt de dagen echt af tot hij Harry kan komen halen. Als ik Janneke mag geloven heeft hij zelfs al een plekje voor hem geregeld bij hun in bed.... Ik zeg niks!

Woensdag 30 mei, de kittens zijn 11,5 week oud.

Op verzoek van Eveline (het toekomstige baasje van Tom/Kees) heb ik een doekje in de mand van de kittens gelegd zodat deze hun geur opneemt, dan heeft Tom als hij gaat verhuizen iets vertrouwelijks bij zich. Net zoals vorig jaar gaat Lot met dit doekje lopen slepen door het hele huis en terwijl ze loopt zingt ze haar hoogste lied. Echt waarderen kan ik het niet maar we laten het maar zo, moederlijke hormonen vermoed ik. Wel ben ik dus geregeld dat doekje aan het zoeken om het in de mand te leggen want het moet natuurlijk wel de geur van de katjes hebben en niet van de vloer...

De kittens komen nu geregeld vrijwillig op schoot liggen. Voorheen hadden ze daar geen tijd voor en vielen ze in slaap waar de slaap hun overviel. Maar nu zoeken ze ons op en kruipen lekker bij ons, heerlijk.

De gewichten: Streep => 1374 gram, Bink => 1202 gram, Tom => 1040 gram en Lisa => 1100 gram.

Ze hebben vandaag niet meer gespuugd maar ook weinig gegeten maar wel veel geslapen.

Zij zijn allemaal dus wat afgevallen maar dat verbaast me niks. Hopelijk zijn ze gauw weer op hun oude gewicht.

Dinsdag 29 mei.

Toen ik vanochtend beneden kwam lagen er op vijf plekken spuug, wie er gespuugd heeft weet ik niet.

's Middags toen ik thuis kwam lag er weer een plakkaat spuug en Bink begon meteen als welkomstgeschenk nog twee keer te spugen. Er heerst hier duidelijk een virusje. Tijdens de middag begon Tom ook te spugen, de laatste van het vierspan. Nu (na het avondeten!) liggen ze allemaal rustig te slapen en hebben geen zin in wat dan ook. Duidelijk een stel zieke ukkies.

Het laatste uur heeft er niemand gespuugd dus ik hoop dat we het ergste gehad hebben. Bij Bink heb ik ook een 0,2 ml Primperid gespoten omdat ze wel erg veel achter elkaar spuugde. Ook Streep heb ik nog een injectie gegeven. Lisa niet want die is dus vannacht bezig geweest en heeft overdag niets gedaan. Bij Tom kijk ik het nog even aan hoe hij de avond doorkomt. 

Wat mij opvalt is dat de mannen mij opzoeken als ze moeten spugen, erg handig want dan kan ik er nog even een krant onderleggen. De dames niet, die zoeken het liefst donker plekjes op zoals onder de bank of achter de kast... iets wat minder handig meiden!!!!

Maandag 28 mei.

Vanochtend begon Streep te spugen en dat heeft hij vijf keer gedaan. Op het laatst alleen maar schuim. Omdat hij eergisteren diaree heeft gehad en aangezien kittens van deze leeftijd snel uitdrogen heb ik hem Primperid gegeven. Helaas had ik geen pasta in huis maar alleen ampulles. Ik heb hem een spuitje van 0,2 ml gegeven en dat herhaal ik morgen nogmaals. Gelukkig ging het spuiten me makkelijk af, al moet ik zeggen dat ik wel zat te trillen.

Zondag 27 mei, de kittens zijn 11 weken oud.

Streep heeft gelukkig geen last meer gehad van diarree. Wel had Bink gisteren een vies oogje waar vuil uit bleef komen. Maar dat was vanochtend ook weer schoon.

Lot heeft het moeilijk. Ze houdt de kittens continue in de gaten hetgeen eigenlijk geen doen is. Ze zijn zo snel en druk dat ze er nerveus van wordt. Ze moet dan af en toe haar frustraties kwijt en dan is Pim het slachtoffer. Die gaat ze dan met een hoop gegrom achterna. Hij schrikt zich een ongeluk want hij is zich echt van geen kwaad bewust en begint dan ook te blazen en te grommen en dan beginnen alle katten overal en nergens naartoe te rennen. Ik besteed maar veel tijd aan Lotje door haar aan te halen en met haar te spelen maar ze blijft die ukken in de gaten houden. Als ik haar mee naar boven neem is ze even rustig maar al gauw loopt ze naar beneden en begint te mekkeren dat de deur open moet want ze moet naar haar kinderen.

Voor de rest gaat het allemaal prima, we lachen ons wat af om het grut. De sprongen die ze maken, hoe ze met elkaar spelen, hoe ze midden in de kamer in slaap vallen, heel erg leuk allemaal.

Bink apporteert en als ze dan met haar muisje door de kamer loopt gromt ze gevaarlijk naar de andere kittens die haar muisje willen afpakken. Dat grommen is echt heel hard en ik heb menig maal onder de bank gekeken waar ze zat omdat ik dacht dat Nicky tegen haar tekeer ging. Maar nee dat was Bink met haar muis tegen een van andere kittens, pittige dame...

De kittens hebben in navolging van de volwassen katten de TV gevonden. Heerlijk erboven op liggen...

De gewichten: Streep => 1390 gram, Bink => 1220 gram, Tom => 1030 gram en Lisa => 1122 gram. Ze zijn nu allemaal dus boven de kilo, zonder problemen is dat gegaan, geweldig.

Nicky en Lotje hebben vandaag allebei een hele pil gekregen.

Zaterdag 26 mei.

Gisteravond zijn Marlies en Harry wezen kijken naar Bink. Buiten dat het heel gezellig was waren ze ook erg gecharmeerd van deze pittige dame. Ze hebben nu drie HTK katten en het viel hun op dat de Oosterlingen toch wel heel anders zijn dan de katten die ze nu hebben. Ze zijn veel meer aanwezig en dringen "soms" hun aanwezigheid op. Hopelijk gaat het goed met de kennismaking tussen Bink en deze groep katten en heeft ze daar gauw haar plekje gevonden. Ik vermoed dat ze gauw de baas zal spelen over de ander katjes. Marlies en Harry komen dinsdag 12 juni haar ophalen en ze kijken er erg naar uit.

Ook met Janneke/Yuri, Eveline/Ton heb ik afspraken gemaakt wanneer ze de ukken komen ophalen, vreemd genoeg kijken ze er allemaal erg naar uit. Rare mensen hoor! 

Tja en dan is het hier in huis over 3 weken leeg.....

Streep was vanochtend erg aan de diarree, de hele huiskamer lag onder. Hopelijk is het eenmalig anders moet ik hem er wat tegen geven.

Tom is trouwens een leukerdje hoor, die geeft je geen kans om de krant of een boek te lezen. Dan springt hij echt boven op je leesmateriaal en begint dan als een dolle erop te spelen. Erg leuk maar van lezen komt niks meer.
De kitjes gaan ook steeds beter miauwen, Lisa doet het het beste en Streep klinkt als een .. geen idee als wat, in ieder geval klinkt het nog niet echt als miauwen.

Het is weer tijd voor een karakterschets van de kittens.

Streep => Een mama's kindje en een vertederend ventje.

Bink=> Een bijzonder ondernemende tante die voor niks en niemand bang is.

Tom=> Een lief ventje dat weet hoe hij de aandacht moet trekken.

Lisa=> Een wat afwachtend meisje die het heerlijk vindt om gedragen te worden.

Woensdag 23 mei, de kittens zijn 10,5 weken oud.

Soms zijn ze wel erg druk die vier, erg druk! Ze rennen als racemuizen door het huis, achter elkaar aan of achter een van de volwassen katten aan. Geregeld hoor ik ergens in het huis iets (een kitten dus) tegen een deur of muur botsen. Tja het remmen hebben ze nog niet helemaal onder controle, klimmen, rennen, springen, en alles wat kittens van deze leeftijd behoren te kunnen wel. Maar aan dat remmen werken ze hard dus ik verwacht dat ze dat over twee weken wel onder controle hebben.

Wat ze trouwens niet hebben is respect voor ons tweevoeters. Als ik eraan kom met van alles en nog wat in mijn handen verwacht ik toch wel dat die kruimels uit de weggaan. Maar aangezien ze zien dat de andere katten ook blijven zitten, blijven zij ook staan/zitten waar ze zijn. Dan kan het zich wel eens voordoen dat ik met een stapel spul zowat over 9 katten moet stappen of langs ze moet schuifelen om de keuken te bereiken. En als die ukken dan nog bleven zitten, nee het is natuurlijk veel leuker om dan te gaan lopen als het baasje eraan komt. Met een beetje fantasie zie je hoe ik soms door het huis loop/schuifel/struikel etc.

De gewichten: Streep => 1302 gram, Bink => 1174 gram, Tom => 994 gram en Lisa => 1084 gram.

Ik ben meer dan tevreden over hun gewichtjes. Ze krijgen nu 4-5 keer per dag voedsel en nog steeds betrap ik ze erop dat ze bij Lotje drinken, die overigens nog melk heeft.

Zondag 20 mei, de kittens zijn 10 weken oud.

Lotje is afgelopen donderdag weer krols geworden, ik had gehoopt dat er wat meer tijd tussen deze twee krolsheden zou zitten maar helaas. Over twee weken gaat ze weer aan de pil. Harry vond het erg interessant dat ze krols was want hij heeft weer een echte poging ondernomen. Hij pakte haar in haar nekvel en ging vervolgens met zijn rechterachter poot op haar rug staan, glee met zijn poot van haar rug af en probeerde het toen met zijn linkerachterpoot. Ook met zijn linkerachterpoot glee hij van haar rug af, dit heeft hij toch zeker een keer of 10 geprobeerd. Toen dit niet het gewenste resultaat had nam hij echt de goede houding aan maar na vijf minuten proberen en door Lot de hele huiskamer door gesleept te zijn gaf hij het op. Ik heb vreselijk gelachen om zijn pogingen, arme ventje.

De kattenbak is nu gevuld met alleen klontvormig grit en ik moet zeggen dat Tom dit geweldig vindt. Hele kuilen maakt hij erin en springt van de ene kant van de bak naar de andere kant, rent als een dolleman rondjes door de bak, ja echt heerlijk vindt hij het. Dat er flink wat grit naast de bak beland vindt hij bijzaak.

Het balkon heeft een zeer grote aantrekkingskracht voor de kittens. Lisa kan zelf door het kattenluik naar buiten maar de rest nog niet. Ze zitten daar niet mee want ze hebben het volgende bedacht: als een volwassen kat naar buiten gaat moet je gewoon met hem/haar me door het luik heen naar buiten lopen. Zo kan het voorkomen dat er vier kittens op balkon zitten en de volwassen katten binnen. Tja en alleen naar binnen komen lukt ze nog niet. Ze kunnen zich uren vermaken op het balkon, met vliegjes, blaadjes en gewoon met de planten die in de bakken staan. Want ook daar kan je heerlijk in spelen. Dat mijn blauwe druifjes er nu een beetje zielig bijhangen komt doordat er geregeld vier kattenpoten overheen stappen!

Het gaat goed met de groep alleen Nicky blijft vreemd doen. Soms ligt ze gewoon bij een kitten in de mand en de andere keer jaagt ze een kitten op geeft hem/haar een mep. Heel vervelend maar ik weet niet hoe ik dit kan oplossen. Ik blijf er dus maar bij als ze bij de kittens zit, maar geregeld stuur ik haar met een andere volwassen kat naar de bovenverdieping.

Nog drie weken en dan mogen ze al verhuizen, wat gaat dat snel! Voor de nieuwe baasjes kan het niet snel genoeg gaan maar voor ons is het een ander verhaal.

De gewichten: Streep => 1210 gram, Bink => 1090 gram, Tom => 930 gram en Lisa 1000 gram.

 

 

 

Woensdag 16 mei, de kittens zijn 9,5 week oud.

Alles gaat goed met de ukken, volgens mij hebben ze geen van alle last gehad van de enting. Alleen Lisa heeft weinig gegeten de laatste dagen. Ze is dan ook niet zoveel aangekomen. Maar ze is levendig genoeg en laat zich door de andere katten echt niet op haar kop zitten. Hiernaast een foto van de mand met alle lilacjes, op/onder en over elkaar.
De gewichten: Streep => 1100 gram, Bink => 1050 gram, Tom 870 gram en Lisa 940 gram.

 

 

 

Dinsdag 15 mei.

De kittens hebben tot op heden geen last van de entingen gehad, gisteren waren ze wel wat sloom maar vanochtend was het echt weer bal. Vooral Tom maakte het erg bond. Zijn ballen kunnen dan wel niet zichtbaar zijn maar wat wel zichtbaar is zijn zijn daden. In onze huiskamer staat nog de kooi (waar ze in moeten als wij niet thuis zijn) waar Bink geregeld opzit door vanaf de stoelleuning (zo’n 70 cm van de kooi af) erop te springen. Zie ik vanochtend Tom op de kooi zitten, he kan die nu ook al zo ver springen? Omdat hij toch een beetje opgevoed moet worden zet ik hem op de grond en zeg streng NEE!  Zoals een goede oosterling luistert hij natuurlijk voor geen meter en na 3 minuten zit hij er weer op. fijn Tom… Dus weer op grond gezet en weer NEE zeggen. Ik denk ik ga eens kijken hoe hij erop komt. Nou wat doet het lekkertje? Hij klimt tegen de kooi op, nou klimmen is het niet het is meer racen. En zie daar, het moppie zit erop. Wat een donderstaal. Die heeft wel pit in zijn kleine lijfje hoor. Streep en Lisa doen dat soort dingen (nog) niet, die zijn veel rustiger....

Lot is weer aan het slepen nee niet met de kittens. Eigenlijk zou ze dat wel willen en probeert ze het af en toe wel maar een kitten van rond de kilo blijft echt niet roerloos hangen als ze hem bij het nekvel pakt en met hem gaat slepen. Dus moeders heeft zich ontfermt over de kleine speelgoedknuffels van mijn kinderen. Er liggen er nu een stuk of vijf beneden, de ene keer in de huiskamer en dan weer in de eetkamer. Ook met het speelgoed van de kittens loopt ze te slepen, de stokken waaraan een meter lint hangt worden van de ene kamer naar de andere kamer gebracht.

Maandag 14 mei.

Vanochtend met de kittens naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting. Ze waren erg nieuwsgierig en lieten zich makkelijk nakijken. Alleen zijn bij Tom zijn balletjes nog niet ingedaald maar dit kan de aankomende weken nog gebeuren. De dierenarts vond ze er goed uitzien en ze zag aan de blik van Bink dat dit een pittige dame is, grappig he? Ook vond zij ze lekker rustig en goed handelbaar, geen gegrom/geblaas of bekrab. Met andere woorden: ze zijn goedgekeurd. Over drie weken de tweede enting.

Zondag 13 mei, de kittens zijn 9 weken oud.

PF ze zijn me soms een partijtje druk die vier, ongelofelijk!! Ze rennen wat af door het huis en het is natuurlijk nog leuker als er een paar volwassen katten mee rennen van de voorkant van het huis naar de achterkant. Dan is het voor ons mensen: rustig blijven zitten en wachten tot de bui over is.

In het blazen/grommen/hoge ruggen en dikke staarten wordt momenteel ook erg geoefend. Vooral tegen elkaar is het geweldig leuk om te zien, ook zeer indrukwekkend. Bink gromt als een echte tijger als ze met een muisje loopt. Tom is een kampioen hoge ruggen maken. Lisa is degene die de bochten heel goed neemt en Streep kan heel goed tegen een muur of deur aanknallen en daarna doorrennen. Zo zijn ze allemaal in iets heel erg goed. Ook goed zijn ze in het gek maken van Rob en mij. Vandaag was het weer fotosessie dag en het was bijzonder moeilijk om ze op de foto te krijgen. O met ze allen stoeien op het witte doek dat over de bank ligt of van de ene kant van de bank naar de andere kant racen is geen probleem maar rustig rechtop zitten en lief in de lens kijken is toch iets heel anders. Tja wat was het een paar weken geleden dan makkelijk toen legde je ze neer en ze bleven liggen. Maar het is ons toch weer gelukt.

De gewichten: Streep => 1090 gram, Bink => 980 gram, Tom => 800 gram en Lisa 910 gram.  

Vrijdag 11 mei.

Vandaag de kittens weer ontwormt, het ging gelukkig beter dan de vorige keer. Niet dat ze nu zaten te smullen maar het is er wel ingebleven.

Ik heb vreselijk moeten lachen om Bink en Nicky. Nicky begint steeds meer met de kittens te spelen maar ze is nog wel iets te ruw en te onbehouwen. Ze zat op een gegeven moment Bink achter na en joeg haar flink de hoek in. Na een tijdje zat Nicky zich te wassen en ik zie Bink naar haar toe sluipen. Geeft haar een tik en gaat voor haar zitten met een blik van "had je wat?".  Wat een geweldig meidje is dat zeg, voor de donder niet bang. En dan te bedenken dat ze pas 8 weken is, kan je voorstellen hoe die is als ze volwassen is? Wel jammer dat Marlies geen nestje met haar wilt. Het had zo leuk geweest om met deze karakter volle poes door te gaan. Marlies heeft al drie katten en dan ook nog een hond, een nest kittens is haar echt te veel.

Donderdag 10 mei.

Vanochtend werd ik gebeld door mijn vriendin Marlies. Marlies is hier een paar weken geleden samen met haar man Harry op bezoek geweest en ze vonden de kittens erg leuk en mooi. Zelf hebben ze drie HTK katten: Rose, Duffy en Sally en een hond Saar. Blijkbaar hebben de kittens zo'n indruk bij dit leuke stel achtergelaten dat ze besloten hadden om mij te bellen en te vragen of er nog een kitje vrij is. Gelukkig kon ik haar vertellen dat Bink nog beschikbaar is. Na wat dingen doorgesproken te hebben (tja een oosterling is toch wel ietsjes anders dan een HTK kat) willen ze Bink graag een gouden mandje geven. Ik ben blij dat Bink bij hun gaat wonen want ze (vooral Marlies!) zijn/is gek op dieren en aangezien Marlies en ik geregeld contact hebben zal ik dus alles horen over wat mijn Binkie t.z.t. bij hun voor leuke en ondeugende streken gaat uithalen.

Alle kittens zijn nu besproken en ik mag wel zeggen dat ik zeer tevreden ben over de aanstaande baasjes, ja ik heb er een goed gevoel over. Maar nog zeker vier weken zijn de ukken van mij en daar ga ik zeker van genieten.

Nou Lisa heeft dus wel door hoe het kattenluik werkt, tja wel van binnen naar buiten maar van buiten naar binnen lukt nog niet.

Bink is begonnen met het beklimmen van het gaas dat ons balkon afschermt. De kittens mogen nu nog alleen op balkon als er iemand bij is want voor je het weet maakt zo'n ukkie een smakkerd.
Eveline mailde me dat ze besloten hebben om Tom Kees te gaan noemen. Ik vind dit wel leuk want toen we hier bezig waren om namen te verzinnen had ik de namen Sjonnie en Kees in gedachte, die namen kwamen trouwens niet door de strenge selectie commissie van mijn kinderen. Maar nu krijgt Tom dus toch de naam Kees, kijk en zo komt alles toch nog goed.

Woensdag 9 mei, de kittens zijn 8,5 week oud.

Het gaat weer beter met Nicky, ze is weer helemaal opgeknapt en zit de kittens af en toe aardig achter hun vodden, tot hun schrik wat zo ging dat witte monster nog niet met ze om.
Bink heb ik tot op heden als enige horen grommen. Als ze met een muisje speelt (ze apporteert trouwens) moeten de andere katten van HAAR muis afblijven. Zo grappig dat kleine meidje en dan zo stoer doen.

Eveline en Ton zijn hier geweest om kennis te maken met Tom en ik moet zeggen dat het van alle kanten klikte. Tom mag blij zijn dat hij over vijf weken bij zulke aardige mensen mag gaan wonen. Of hij Tom zal blijven heten weten ze nog niet, daar wordt nog over nagedacht. Tom krijgt twee vrienden (Willem en Klaas) die daar het huis onveilig maken, nou daar kan Tom nog heel wat van leren want zo is hij helemaal niet, Tom is een goed opgevoede kater.....

Ook Harry wilden ze graag meenemen maar die gaat lekker met Lisa mee.

Wat ik heel leuk vind is dat ieder keer als er hier kittenkopers komen kijken dat ze Pim zo mee zouden willen nemen. Het is ook een geweldig sociaal dier die iedereen begroet en er lekker bij komt zitten. Dat Pim hier blijft wonen mag wel duidelijk zijn.

Gisteravond toen ik naar bed ging moest ik de kittens van balkon halen. Ik ben een hele tijd bezig geweest om die doerakken naar binnen te krijgen. Iedere keer als ik de deur open deed om er eentje naar binnen te zetten vlogen de andere naar buiten. Ik heb vreselijk moeten lachen om die snelle boeven die met hun staartjes recht overeind over het balkon racete. Maar na wat geduld en proestbuien is het me uiteindelijk toch gelukt. Dat dacht ik tenminste want toen ik de katten nog een snoepje voor de nacht gaf hoorde ik heel zacht miauwen op het balkon. Harry ging meteen kijken en tot mijn verbazing zat Lisa nog buiten. Of ik heb haar over het hoofd gezien of ze weet hoe het kattenluik werkt. Dat zullen we de aankomende dagen wel merken.

De gewichten: Streep => 1040 gram, Bink => 940 gram, Tom => 790 gram en Lisa => 880 gram.

Streep is wel erg aangekomen sinds zondag, wel 115 gram.... Ik heb hem wel drie keer gewogen want ik kon het niet geloven maar het is echt zo. De eerste is over de kilo, nog drie te gaan.

Dinsdag 8 mei.

Aan Harry merk je niet dat hij gisteren geënt is maar Nicky is wel wat ziekig, ze ligt op bed en is tot niks te porren. We laten haar maar lekker met rust en zorgen dat ze lekker warm ligt.

Vandaag kreeg ik een mailtje van Eveline of Tom nog beschikbaar is. We hebben een halfuur gezellig zitten praten en morgenavond komt ze samen met haar man kijken of ze vallen voor dit ukkie, ik hoop het wel want volgens mij zijn dit hele aardige mensen. Eveline heeft een eigen website http://huismusje.web-log.nl/ die zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Kijk en dat vind ik nou ook zo'n leuke bijkomstigheid aan het fokken, je leert er allerlei leuke en aardige mensen door kennen.

Maandag 7 mei.

Vanavond met Nicky, Harry en Lotje naar de dierenarts geweest. Harry en Nicky moesten hun entingen hebben en Lot en Nicky moesten gechipt worden. Sinds 1 januari moeten fokpoezen gechipt zijn van de vereniging. Noch bij de enting noch bij het chippen werd er tegengestribbeld, ze lieten het allemaal gelaten toe, toppertjes zijn het. Hopelijk krijgen Nicky en Harry geen ent-reactie, we zullen zien.

Aanstaande maandag om 9.30 uur heb ik een afspraak met de dierenarts voor het enten van de kittens, wat gaat het toch allemaal vreselijk snel, te snel. Het idee dat de kittens al over 5 weken weg zijn daar word ik niet blij van. En Harry... laat ik daar maar over ophouden, dat wordt een huilparty. Gelukkig zijn Janneke en Yuri vrienden geworden en zullen we daar geregeld op bezoek gaan.

Zondag 6 mei, de kittens zijn 8 weken oud.

Acht weken al weer! Wat gaat het snel en wat is het leuk. Nou leuk... we hebben in de huiskamer een grote plant staan die natuurlijk ook in een grote pot staat (je snapt het al?). Van de week zagen we dat Streep heel druk in de aarde zat te wroeten en toen een bepaalde houding aannam en een drol begon te draaien. Ik kon hem nog op de kattenbak zetten maar bij verdere inspectie bleek dat er meerdere drollen in de aarde lagen. Of de plant het gaat redden weet ik niet. De aarde is nu afgeschermd met een kartonnen plaat maar ook daar zitten ze geregeld in te vissen om wat aarde er uit te krijgen.

De vachtjes beginnen te veranderen, de haartjes beginnen nu te glimmen en liggen tegen hun huidje aan. Nog even en ze glimmen als spiegeltjes. En ze beginnen te miauwen, natuurlijk maakten ze al geluid maar nu al ik met eten aankom of tegen ze praat beginnen te terug te kletsen, erg leuk.

Bink haar linker oogje is sinds gisteren wat vuil, een paar keer per dag met een schoon doekje schoonmaken en het leed is weer geleden.

De kittens slapen alleen nog 's avonds in de kooi en de rest van de dag hebben ze toegang tot de hele beneden verdieping. Pim en Floor beginnen steeds meer aan ze te wennen en blazen minder. Nicky blijft vreemd doen, haar gedrag is nog niet veranderd, lastig hoor zo'n tante in de groep. 

Bink is een dame die aardige sprongen kan maken. Ongeveer 60 cm van de kooi staat een stoel en als ze op de stoelleuning klimt neemt ze een sprong en beland op de kooi. Niet dat daar veel te beleven is maar spannend is het natuurlijk wel.

Eten doen ze goed, vier keer per dag krijgen ze apart eten en dan smikkelen ze 's avonds nog mee met de volwassen katten. En zo af en toe een slokje bij Lot gaat er ook nog wel in.

Het wegen gaat nu een stuk moeilijker want stilzitten op de weegschaal doen ze niet. Ik zet nu een kom op de weegschaal en daarin de kittens en ik moet zeggen het ging goed.

De gewichten: Streep => 925 gram, Bink => 921 gram, Tom 730 gram en Lisa 832 gram.

Woensdag 2 mei, de kittens zijn 7,5 week oud.

Gisteren vond ik al een hoop smurrie in de kattenbak en in de doos die mijn zoon had omgebouwd tot doolhof voor de kittens en vanochtend hoorde/zag en rook ik Tom die de diarree heeft. Ook is er vandaag 2 keer gespuugd, mogelijk heeft dit alles met Lot haar hormoonhuishouding te maken => mevrouw is namelijk krols geworden. De kittens heb ik vanochtend allemaal finidiar gegeven wat tegen diaree is en ook al staat er op de verpakking dat het een smakelijke pasta is, die verwende boefjes van mij vonden het heel vies en hebben geprobeerd alles uit te spugen. Vanavond krijgen ze het nog een keer. De kattenbak had ik tot nu toe alleen nog gevuld met houtkorrels maar nu begin ik langzamerhand steeds meer grit in de bak te doen.

Nicky heeft weer de pil gekregen want die begon ook te krijsen.

De gewichten: Streep => 880 gram, Bink => 860 gram, Tom => 680 gram en Lisa 760 gram.

Gelukkig zijn ze wel aangekomen deze laatste dagen. Morgen nog maar eens wegen voor de zekerheid.

Zondag 29 april, de kittens zijn 7 weken oud.

De kittens zijn nu bijna de hele dag bij de andere katten en het gaat goed. Pim en Floor hebben ze bijna helemaal geaccepteerd alleen Nicky doet nog vreemd. Ze zoekt de kittens geregeld op maar als ze dan te dicht bij komen gaat ze blazen/grommen en geeft het kitten tikken. Vreemde dame die Nicky! Gisteravond had ik de volwassen katten eten gegeven in de keuken en Bink kwam er ook een beetje van snoepen. Dat ging goed totdat Pim haar ging besnuffelen want toen begon Bink te grommen. Ik moest erg lachen om dat kleine moppie dat nu tegen Pim gromde. Harry heeft een nieuw speeltje, de iglo waarin de kittens slapen is geweldig leuk om op te gaan liggen als erin een kitten zit. Je hebt dan een geweldige mooie troon en je kan het kitten dat erin zit af en toe nog een tik geven als het eruit probeert te kruipen!

Gisteren hoorde ik voor het eerst een kitten spinnen toen mijn dochter Bink aanhaalde, voorheen spinde ze alleen als ze bij Lotje dronken maar nu beginnen ze dus ook te spinnen bij ons, ze lief!

Vandaag weer een foto sessie gehouden (zie op pagina te koop en pagina kittenfoto, vooral de groepsfoto was een heel gedoe om hem goed te krijgen (vlnr Bink, Streep, Lisa en Tom). Maar het is gelukt en het resultaat mag gezien worden vinden wij.

De gewichten: Streep => 805 gram, Bink => 801 gram, Tom => 630 gram en Lisa 700 gram.

Donderdag 26, de kittens zijn 6,5 weken oud.

We hebben als afscheiding tussen de huiskamer en de gang een plexiglas plaat staan van 50 cm hoog zodat de kittens niet over de hele beneden verdieping lopen maar gisteren zag ik Bink eroverheen klimmen. Tja en als deze zeer ondernemende dame het een keer gedaan heeft doet ze het vaker, de andere kittens snappen niet hoe ze aan de andere kant kwam. Het is dus tijd om de kleintjes de hele beneden verdieping te laten verkennen en dat heb ik ze vanochtend laten doen. Plaat weg en de andere katten ook op de beneden verdieping gehouden, het moet maar een keer gebeuren. Bink en Lisa waren heel nieuwsgierig en gingen meteen op onderzoek uit, de mannen waren wat voorzichtiger. Floor en Nicky bleven op de grond zitten en bliezen af en toe maar Pim vloog grommend het aanrecht op en heeft vanaf daar de boel aangekeken. Toen ik ze wat eten gaf kwam hij er wel vanaf maar zogauw er een kitten bij hem in de buurt kwam begon hij heel gevaarlijk te grommen. Wat heel grappig was om te zien was dat Lotje en Harry de boel goed in de gaten hielden, super mams en oom. De kittens zijn ongeveer een uur aan het verkennen geweest en vielen toen in de huiskamer (lekker veilig) in slaap. Ik ben niet ontevreden en we doen vanmiddag nogmaals een kennismakingsrondje.

Ik had de kittens met vier weken moeten ontwormen maar dat ben ik vergeten! Vandaag zijn ze dus alle vier voor het eerst ontwormt met Vitaminthe.

De gewichten: Streep => 735 gram, Bink => 740 gram, Tom => 585 gram en Lisa => 639 gram.

Zondag 22 april, de kittens zijn 6 weken oud.

Na wat gesprekken hier in huize Thisabor hebben we besloten om Streep te houden. Geen poesje want ik vind twee fokpoezen (wat toch inhoud dat er ongeveer elk anderhalf jaar twee nestjes geboren worden) genoeg. En om niet in de verleiding gebracht te worden hebben we gekozen voor een kater. Omdat de karaktertjes van de twee jongens nog niet zo verschillen hebben we maar voor Streep gekozen. Dan hebben we hier straks twee heren in streepjespak lopen.
Vandaag zijn Janneke en Yuri geweest om te kiezen welk kitten er samen met Harry bij hun gaat wonen. Eigenlijk was hun keuze al weken geleden duidelijk: Lisa, om een of andere reden waren ze meteen verliefd op dit meisje die (als alles goed blijft gaan) over 7 weken bij hun gaat wonen met haar halfbroer.

Het gaat nog steeds super met de ukken, ze worden steeds ondernemender en steeds leuker.
De gewichten: Streep => 660, Bink => 670, Tom => 500 en Lisa => 570. Ze zijn flink aangekomen maar ze eten er dan ook lekker van. Ook liggen ze nog geregeld bij Lotje te drinken dus die ukken komen niks te kort volgens mij. Nog steeds hebben ze hun nesthaartjes en zijn het dus nog echte pluizenbolletjes.

Woensdag 18 april, de kittens zijn 5,5 week oud.

Het is grappig om te zien dat Lot af en toe de kittens niet laat drinken, ze blijft dan op haar buik liggen. Voorheen ging ze meteen op haar zij liggen maar nu niet meer, dit tot groot ongenoegen van de katjes. Vanaf begin deze week zijn de drolletjes wat donkerder van kleur, als kittens overgaan op vast voedsel zijn de drollen in het begin gelig van kleur en hoe meer ze vast voedsel ze eten hoe bruiner ze worden. Wel zijn de drolletjes nog zacht maar dat zal ook wel komen doordat ze er nog aan het vaste voer moeten wennen.

De gewichten: Streep => 598 gram, Bink => 606 gram, Tom => 444 gram en Lisa 512 gram.

Het wordt weer tijd voor een karakterschets van de kittens.

Streep: een zachtaardig ventje dat van knuffelen houdt maar ook van spelen.

Bink: een pittige dame die erg ondernemend is en heel veel van eten houdt.

Tom: een lekker knuffelig ventje dat nieuwsgierig is en graag verwend wordt.

Lisa: een echt meisje, wat afwachtend maar wel eentje met een eigen willetje.

Zondag 15 april, de kittens zijn 5 weken.

Het gaat goed met de vier belhamels. Waren woensdag nog alleen Bink en Tom die de bank beklommen nu doet Lisa en Streep ijverig mee. Het eraf komen gaat ze steeds beter af, soms springen ze en komen ze goed terecht en soms vallen ze naar beneden en kijken dan een beetje beduusd om zich heen. De bak kunnen ze allemaal goed vinden en water drinken doen ze nu alle vier. Spelen wordt steeds leuker en wilder en sneller. We hebben allemaal krassen op onze armen en benen van de scherpe nageltjes die gebruikt worden om in onze benen of armen omhoog te klimmen. Ook bijten ze nog steeds in onze vingers. Het wordt hoog tijd om ze dit te gaan afleren. Blazen en hoge ruggen opzetten is een leuk gehoor/gezicht om te horen/zien. Lot speelt ook geregeld met ze maar meer om ze te trainen denk ik. Als ik 's ochtends beneden kom staan er vier ongeduldige standjes in de kooi om eruit gelaten te worden, ze zitten nog alleen in de kooi als we er niet bij zijn.

Ze krijgen nu twee maal daags vast voedsel zoals kip en ook kant en klaar voedsel. Ze eten er goed van, allemaal zelfstandig alleen Tom vindt het lekkerder om van mijn vinger te eten en dat doen we dan maar want anders eet hij niet zoveel en hij moet natuurlijk wel lekker aankomen die kleine Tom.

De gewichten: Streep => 554 gram, Bink => 570 gram, Tom => 405 gram en Lisa => 475 gram.

Woensdag 11 april, de kittens zijn 4 en een halve week oud.

Maandag zag ik Streep uit het waterbakje drinken en dat doet hij nu geregeld. De eerste keren was het proesten omdat hij nog niet helemaal doorhad waar het water begon maar nu drinkt hij goed, de andere heb ik het nog niet zien doen. De kattenbak wordt nu geregeld gebruikt maar tot nu toe heb ik alleen van Tom een drol gevonden. Wat zat hij zijn best te doen op die eerste drol, met zijn oogjes dicht en heel geconcentreerd was hij bezig. De kittens zijn nu vaak uit de kooi en ik zet ze regelmatig even op de bak voor een plasje. Ik zie ze nu af en toe zelf al naar de bak hobbelen en er met moeite inklimmen. Gisteren zag ik Tom zelfs over de kop gaan met het in de bak klimmen. Ik heb hier trouwens wel twee bergbeklimmers wonen, Bink en Tom beklimmen vaak de bank en vinden het geweldig om er overheen te rennen. Eraf gaan is een ander verhaal. Lot heeft toch nog wel een paar keer dat ze het helemaal niks vindt dat de kittens steeds vrijer worden en begint ze dan weer op te pakken om ze ergens in een hoekje neer te leggen (voor korte duur dan wel). Als ik haar dan aanhaal en afleidt is het gesleep weer afgelopen.

Harry zit nu vaak bij de kittens en ik merk dat hij de kittens geen pijn doet. Hij amuseert zich kostelijk als een van de kittens met een propje papier speelt. Hij wordt dan eigenlijk ook weer kitten en speelt leuk met ze, ook hun beloeren en bespringen doet hij graag. Nicky en Floor zitten af en toe ook in de kamer maar dat is nog niet helemaal een succes, er wordt toch wel geregeld geblazen als een kitten te dichtbij komt (zo'n 40 cm). Nicky deelt ook tikken uit maar zoekt de kittens dan wel weer op. Over Pim hoef ik niets te vermelden, die vindt het nog steeds niets. Wel kijkt hij af en toe om de deur als hij open staat maar zogauw hij een kitten ziet loopt hij mopperend weg. Vorig jaar dacht ik dat Lot degene was met een probleem maar het is nu wel duidelijk dat het Pim is die voor de onrust zorgt, jammer hoor.

De vachtjes zijn nog erg pluizig, nog niets te zien van een glimmend vachtje. Ik heb geen idee wanneer ze hun nesthaartjes kwijtraken.

De gewichtjes: Streep => 495 gram, Bink => 485 gram, Tom => 356 gram en Lisa 410 gram.

Zondag 8 april, de kittens zijn al weer 4 weken oud.

Ze zijn ZO leuk. Nadat we de huiskamer kittenproef hebben gemaakt mogen ze nu een paar keer per dag  rondlopen. Vooral Bink vindt het geweldig om op onderzoek te gaan, zij is dan ook de ondernemenste van het stel. Maar de andere volgen aardig. Lot vindt deze vooruitgang niks, ze probeert regelmatig een van de kittens mee te slepen naar het nest. Tja dat lukt dan ook wel maar na een minuut is het kitten weer uit de kooi om te spelen. Gisteren heb ik de kittens voor het eerst vast voedsel (kip tot moes vermalen in de blender) gegeven. Bink at meteen zelfstandig (knap he?) en de andere kittens hebben ook iets gegeten. Vanaf nu krijgen ze een maal per dag eten en dat voeren we langzaam op. De kattenbak heb ik in de kooi gezet en net zag ik Streep een plasje erin doen, zo knap. Harry zit regelmatig in de kooi of in de kamer als de kittens loslopen. Ikzelf vind dat hij soms erg ruw met de kittens speelt maar zolang ik niks hoor piepen of Lot zie toeschieten zal het wel goed gaan, toch??.

Donderdag 5 april, de kittens zijn 3 en een halve week oud.

Vandaag erg moeten lachen want Marika  (van cattery van Anatolios) mailde me dat Boy een vrouwtje is, zij zat er dus ook naast. Boy heet vanaf nu Bibi.

De kittens zijn zo leuk! Ze lopen echt al heel pittig door de kooi en spelen geweldig leuk. Zo heel af en toe laten we er eentje uit de kooi en we verbazen ons erover hoe goed en snel ze al lopen. Lot vindt dit soort uitstapjes maar zo zo. Ze blijft in de buurt van het kitten en probeert hem soms met lokgeluidjes naar de kooi te lokken, maar helaas voor haar vinden de ukken de buitenwereld veel spannender. Harry vindt het geweldig, die begint al echt met ze te spelen, soms in mijn ogen wat te ruw maar hij gebruikt nooit zijn nagels. De kittens bijten op alles wat ze maar zien want ze hebben tandjes wat onze vingers ook gemerkt hebben. Bink is wel degene die het eerste alles ontdekt, zij was het ook die als eerste de kooi uitkroop en op onderzoek ging. De andere volgen want wat zus kan kunnen zijn natuurlijk ook! Ze groeien lekker => Streep weegt 418 gram, Bink weegt 398 gram, Lisa weegt 338 gram en Tommieboy is 286 gram. Rustig maar zeker gaan ze steeds meer wegen en er uitzien als echte katjes.

Dinsdag 3 april, de kittens zijn 3 weken en 2 dagen oud.

Vorige week dacht ik al wat te missen bij Bink en gisteren wist ik zeker dat hij wat miste. Vandaag nog even navraag gedaan en ja hoor: Bink is een meisje. Nou dat is grappig, dacht ik twee stoere katers en een ukkepukkie kater te hebben en 1 echte dame blijk ik een stoere meid te hebben in het nest. Hartstikke leuk. Ze blijft Bink heten omdat we dat een toepasselijk voor haar vinden, dit is omdat zij diegene was die als laatste geboren was we haar een bink vinden omdat ze het toch gered heeft.

Zondag 1 april, de kittens zijn drie weken oud.

Al weer drie weken zijn ze en ze worden steeds leuker. Gisteravond is Bink als eerste zelfstandig uit de iglo tent gekropen. We hebben op de houten ondervloer van de kooi een laken neergelegd zodat de kittens niet wegglijden als ze uit het tentje komen. Vanavond hebben we alle kittens even uit het tentje op de vloer gezet. Bink en Lisa lopen het beste, Streep vindt het nog allemaal erg vreemd en Tom kijkt zijn oogjes uit. Lot zit er als een bewaakster bij en houdt de boel goed in de gaten. Eigenlijk vindt ze het maar niks want na een paar minuten sleept ze een voor een de kittens terug in de tent. Floor die op de bank zat blies af en toe naar Lot maar dat laat haar koud, zij zit maar steeds lief naar Floor te kijken en ze snapt echt niet waar al dat geblaas en gegrom van de andere katten voor nodig is. Jammer hoor dat ze niet allemaal normaal doen, want ik vermoed als de andere katten niet zouden blazen en grommen dat ze dan wel bij elkaar zouden liggen. Harry is de enige die normaal doet, hij komt af en toe in de kooi kijken (ondertussen even alle restjes opeten) en hij snuffelt aan de kittens en gaat rustig bij ze zitten. Waren ze nu maar allemaal zoals hem!

Zaterdag 31 maart, de kittens zijn 2 weken en 6 dagen oud.

Vanochtend gelachen, ik liet een bakje knoplook olijven uit mijn handen vallen en terwijl ik de troep aan het opruimen was kwam Harry kijken. Blijkbaar vond hij het erg lekker ruiken want hij ging in de olie liggen rollen. Momenteel ruikt hij dus een beetje knoflookachtig....

De kittens doen het lekker, hier weer even de gewichtjes: Streep => 357, Bink => 340, Tom => 236 en Lisa 284.

Een paar keer per dag ga ik voor de kooi zitten en neem een kitten op schoot, alle kittens behalve Streep vindt het prima en blijft een paar minuten zitten zonder te piepen. Streep niet, die zet meteen een grote bek op. Ze beginnen steeds meer te kruipen, lopen, spelen en zichzelf te wassen. Van de week zag ik Lisa echt als een katje zitten, op haar kontje en haar voorpootjes gestrekt. Soms kijken ze met z'n vieren uit het tentje, eruit klimmen durven ze nog niet. Harry brengt geregeld een bezoek aan de kittens en besnuffeld ze dan uitgebreid, Lot laat zonder problemen toe. Nu de andere katten nog.

Donderdag 29 maart, de kittens zijn 2 en een halve week oud.

Toen ik vanochtend beneden kwam lag Lot met de kittens in de kattenbak (die ze overigens nog geen een keer heeft gebruikt). Ik heb de kittens in de doos gelegd en de kattenbak uit de kooi gehaald. Toen ik 5 minuten later weer even keek had ze Bink en Lisa uit de doos getild en achter de doos gelegd, zelf zat ze met Streep en Tom in de doos, wel hield ze de andere twee in de gaten. Ik heb toen de kittens weer in de doos gezet maar blijkbaar snap ik totaal niet wat ze wilt want ze pakte meteen Bink weer op en ging met hem in haar bek door de kooi heen lopen. Ik heb toen het iglo tentje in de kooi gezet en daar Bink in gelegd. Gelukkig was mevrouw daarmee tevreden want ze ging de kittens een voor een halen om ze in het tentje te leggen en daar liggen ze nu nog in. Ze kijken wel heel nieuwsgierig over het randje maar er uitkomen durven ze nog niet. Ik denk dat Tom degene is die als eerste een stapje buiten de tent doet want die hangt al met zijn voorpootjes over de rand.
Harry heeft even gesnuffeld aan de kittens terwijl ze in de tent zaten en Lot vond het goed, hij heeft maar meteen de lekkere brokjes die er nog voor Lot stonden opgegeten, tja iemand moet toch de boel opruimen? Nicky komt wel in de doos kijken maar gaat dan blazen en geeft Lot tikken op haar kop. Daarna loopt ze weg. Floor komt wel gewoon in de huiskamer maar blaast als ze langs de kooi loopt. Pim zit nog steeds vanuit de gang de huiskamer in te kijken. Gisteren had mijn zoon Pim in zijn armen en liep met hem de huiskamer in, hij was even vergeten dat Pim de huiskamer niet in wilt/durft. Pim vloog blazend uit zijn armen richting de keuken, tja dat wordt nog een aardige uitdaging om deze held samen met de kittens op een foto te krijgen.
Gisteren begon Nicky krols te worden, ik heb haar een pil gegeven.

Zondag 25 maart, de kittens zijn vandaag 2 weken oud.

Vanochtend begon Lot met slepen, de ukken moesten ergens anders liggen en niet in de kooi maar achter de kooi. Met wat dwang heb ik Lot terug in haar mandje gezet en de kooi dicht. Ik ga vandaag maar een andere mand in de kooi zetten.

De gewichtjes gaan lekker omhoog: Streep van 98 => 284, Bink van 103 => 267, Tom van 65 => 179 en Lisa van 80 => 224 gram.

Ik ga een karakteromschrijving van de kleintjes geven en eens kijken of dat over een aantal weken nog klopt:

Lisa => een rustig meisje dat gauw tevreden is.

Tom => een vechtertje maar ook een grapjas, volgens mij is hij het nieuwsgierigste.

Bink => een heel lief en makkelijk ventje, vindt het lekker om op schoot te liggen.

Streep => een schreeuwerd die zijn zin wilt hebben en die heel graag op zijn buikje geaaid wilt worden.

Ach eigenlijk zijn ze allemaal super makkelijk, zelden wordt er gevochten om een tepel dat was bij het vorige nest wel anders. De ukken liggen nu vaak gezellig naast elkaar bij Lotje te drinken, een super makkelijk stel. Kijken of ik dat over 6 weken nog zeg!

Vandaag zijn Janneke en Yuri hier geweest om de kittens te bekijken maar eigenlijk alleen om Harry weer eens te zien! Nadat we gezellig hadden zitten babbelen kwam het hoge woord eruit: het lijkt hun een goed idee om Harry samen met een kitten te laten verhuizen. Met andere woorden: ze willen een ukkie uitkiezen. Ik ben zo blij dat ze dit besloten hebben want dit is een wel een duidelijke bevestiging dat ik voor Harry en nu ook voor ukkie hele goede baasjes gevonden heb. Welk kitten het gaat worden weten we nog niet. Dit is omdat wij zelf ook een kitten houden (wie zal dat verbazen?), het kitten dat wij nemen zal het kitten zijn dat het beste in de groep past. Janneke en Yuri hebben dus tweede keus, hun voorkeur gaat uit naar het kitten dat het beste met Harry omgaat. Dus over 5-6 weken (en vast nog wel een keer tussendoor) komen ze kijken welke kleine er bij hun gaat wonen. Geweldig nieuws en ik ben er echt heel blij mee, bedankt Janneke en Yuri.

Zaterdag 24 maart, de kittens zijn 13 dagen oud.

Tja twee weken geleden zaten we er heel anders bij, vol spanning en hoop dat alles goed zou gaan.

Nou goed gaat het met de ukjes zeker. In het kattenfotoboek staan weer nieuwe foto's van het stel. Het was erg leuk om een groepsfoto te maken van ze, iedere keer keek er wel een de andere kant op. Schreeuwen dat ze deden, vreselijk. En Lot natuurlijk vanachter de deur ook schreeuwen om haar kinderen die echt vreselijk in nood waren. Ik dacht dat ik een effen kitten had (Tom) en drie tabby's maar daar begin ik nu aan te twijfelen want al hebben Bink en Lisa ringen op hun staart toch lijkt hun vacht nu wel effen, mogelijk ghostmarking. Maar als de kittens 6-7 weken oud zijn kan je daar pas echt wat over zeggen. Nu hebben ze vreselijk veel nestharen die alle kanten uitstaan. Ze zien er erg pluizig uit die boeven.
Morgen komen Janneke en Yuri op bezoek, nou volgens mij komen ze alleen maar omdat Harry bij ze gaat wonen, maar daar zullen we het maar niet over hebben... toch? Ze zijn namelijk een beetje dol op hem en heel blij dat hij over een maandje bij hun gaat wonen.

Vrijdag 23 maart, de kittens zijn 12 dagen oud.

Vandaag zag ik voor het eerst dat Bink en Streep speelden, dit was een heel grappig gezicht want het is natuurlijk nog niet echt spelen maar wel reageerde ze duidelijk op elkaar.

De gewichtjes van de ukken maar weer eens:

Streep van 98 => 259, Bink van 103 => 225, Tom van 65 => 157 en Lisa van 80 => 204 gram.

Tom is de enige die ik geregeld hoor spinnen, grappig geluid hoor van zo'n klein manneke.

Donderdag 22 maart, de kittens zijn 11 dagen oud.

Alles gaat goed, de ukken groeien en "lopen" steeds beter, nou ja kuieren steeds beter. Vanochtend had mijn dochter Bink op schoot en Harry waagde het als eerste om eens te ruiken aan dat ukkie. Lot en Nicky worden ook steeds nieuwsgieriger maar Pim laat zich niet zien in de huiskamer. Wel blazen hij en Lot steeds minder naar elkaar.

We hebben besloten dat Harry weer mag proberen om op kamers te gaan wonen. Eind april gaat hij verhuizen naar Janneke/Yuri en Draver. Ik ben blij dat we nog een tijdje van hem kunnen genieten, die grote slungel. Leuk is anders maar alle katten houden is geen optie en ik weet zeker dat hij het daar geweldig naar zijn zin zal hebben en ook alle aandacht zal krijgen (en dat is heel veel) die hij verdient. Mogelijk dat hij wel teveel verwend zal worden maar ja, wie geeft ze ongelijk?

Dinsdag 20 maart, de kittens zijn 9 dagen oud.

O vanochtend hing ik boven de doos en Tom lag lekker bij Lot te drinken en toen hoorde ik hem spinnen, je snapt het: ik ben verliefd. Zo'n klein ventje en dan als eerste spinnen, geweldig.

Sinds gisteren zijn alle oogjes open en kijken ze met een verbaasde blik de wereld in. Tom heeft als enige nog een stukje navelstreng maar dat zal er eerdaags ook wel afvallen. Ze groeien weer lekker:

Streep van 98 => 219, Bink van 103 => 189, Tom van 65 => 135 en Lisa van 80 => 178 gram. Behalve Bink hebben ze allemaal hun geboortegewicht verdubbeld. Tom blijft wel wat achter maar aangezien hij aankomt en levendig genoeg is ga ik hem niet bijvoeden. Ik weeg de kittens nog wel twee keer per dag omdat ik Tom in de gaten wil houden. Komt hij straks ook wat meer aan dan ga ik ze nog maar een keer per dag wegen. Als ik de ukken weeg is het altijd Streep die het hardste schreeuwt, mijn hemel wat een stemgeluid heeft dat ventje. Bink is een goede tweede en Lisa en Tom zijn het rustigste. Die kunnen we ook soms heel even in onze handen houden om te kroelen. Wel aaien we de kittens geregeld als ze in de doos liggen en dat vinden ze goed. Bink ging gisteren lekker op zijn ruggetje liggen om geaaid te worden, zo lief! Ze kruieren nu door de doos heen, soms al heel stoer op vier poten om na een paar stappen om te vallen, het wordt steeds leuker om erbij te zitten. Lot gaat geregeld de doos uit om de andere katten op te zoeken. Zit een van de andere katten in de huiskamer dan laat ze haar kittens gewoon achter en gaat de kamer uit, ze is dus niet bang dat Floor/Nicky of Harry de kittens wat aandoet. Pim vertoont zich nog steeds niet in de huiskamer, die gelooft het wel! Ik heb in het drinkwater van de katten wat bach druppels gedaan, hopelijk worden ze hierdoor wat ontspannender. Ze kruieren nu door de doos heen, soms al heel stoer op vier poten om na een paar stappen om te vallen, het wordt steeds leuker om erbij te zitten.

Zondag 18 maart, de kittens zijn 7 dagen oud.

Vanochtend zag ik dat Lisa en Streep zelf hun pootjes aan het wassen waren. Tom had zijn beide oogjes open en ook Lisa keek met twee ogen de wereld in. De gewichtjes gaan goed: Streep 98 => 192, Bink 103 => 166, Tom 65 => 122 en Lisa 80 => 154. Tom blijft een ukkie vergeleken bij zijn broers maar als je ziet dat hij in zes dagen bijna zijn geboortegewicht erbij heeft aangedronken ben ik zeer tevreden over dit manneke. Wat me blijft verbazen is de felheid die de kittens hebben als ze om een tepel vechten, die voorpoten maaien echt alles weg wat in de weg zit. Soms help ik de ukken door mijn hand beschermend tussen hun en de bullen te houden maar dan moet ik zeggen dat de scherpte van hun nageltjes en de kracht van hun pootjes met verbaast. Gelukkig maar dat die kleintjes zo'n vechtersbaasjes zijn want anders zouden ze het niet redden tegen Streep en Bink. Lot verliest geen bloed meer.

Zaterdag 17 maart, de kittens zijn 6 dagen.

Vanochtend kwamen we Lot op de bovenverdieping tegen. Toen ik haar ging zoeken kwam ze uit de kledingkast van onze dochter. Het verbaasde me dan ook niet toen ze even later daar een kitten had gedeponeerd. Omdat ik dat geen goede plek vind heb ik het gillende kitten maar weer in de doos in de huiskamer gezet. De kooi waar de doos in staat is nu dicht als de deur naar boven op is. Wat opvallend is is dat Nicky en Harry wel een blik in de doos mogen werpen. Ze gaan dan wel blazen tegen de kittens maar Lotje doet dan niks. Maar als Floor in de doos wilt kijken vliegt Lot haar aan. Pim die moet zijn kop niet laten zien in de huiskamer want dan vliegt Lot hem aan. Je snapt dat ik dit gedrag niet prettig vind. Lot gedraagt zich wel socialer dan bij haar vorige nest maar het is nog niet zo dat ze alle katten bij elkaar in een doos liggen, helaas. 

Vrijdag 16 maart, de kittens zijn 5 dagen.

En ook nu zijn de kitjes 10 gram of meer aangekomen in een dag. Als een kitten 10 gram per dag aankomt is dat mooi, het kan natuurlijk gebeuren dat een kitten net geplast/gepoept heeft voordat ik hem/haar weeg en dan kan het zijn dat hij/zij minder dan 10 gram is aangekomen, geen reden tot paniek, als ze maar niet afvallen. De eerste dagen kwamen de twee kleinste maar een paar gram per dag aan maar dat komt vaker voor in het begin, geen reden tot ingrijpen vind ik. En nu gaat het allemaal heel goed, geweldig toch?

Na veel ja's nee's en o wat stom zijn we uit de namen. Vanaf nu heeft het meisje Lisa, het kleinste mannetje Tom, het grote grijze mannetje Bink en het mannetje met de streepjes Streep. Die naam zat er al zo in dat we dat maar zo gehouden hebben. We konden ook geen passende naam voor hem vinden en eigenlijk vinden we streep erg goed bij hem passen, dus wat zal je moeilijk doen?

Lisa en Bink zijn beide hun navelstreng al kwijt en vanochtend zag ik dat Lisa ook een oogje open heeft.

We genieten enorm van het spul en ook dat ze in de huiskamer staan. Geregeld gaat er iemand voor de doos zitten om Lot aan te halen en de kittens te kroelen, een stuk beter dan apart in een kamer. Lot is vanochtend trouwens voor het eerst boven geweest. Ze laat haar kinders dan gewoon achter ook al zit Floor of Nicky in de huiskamer.

Donderdag 15 maart, de kittens zijn 4 dagen oud.

De ukken groeien goed, ze zijn sinds gisterochtend allemaal 10 gram of meer aangekomen, perfect dus. Vanochtend zag ik dat de twee grote kerels al hun oogjes al open hebben, zien doen ze nog niets maar dat zal ook niet lang meer duren. Lot verliest nog wat bloed maar dat wordt ook steeds minder.

Ze gaat geregeld even haar poten strekken door het huis en dan ook even op balkon in de bak haar behoeften doen. De bak die in de kooi staat wordt niet gebruikt. Er wordt bijna niet meer geblazen als Lot de katten in huis tegenkomt. In de huiskamer (waar haar nest staat) is het een ander verhaal. Lot is en blijft een goede moeder die er niet van houdt als de katten te dicht bij haar nest komen. Floor die gisteren toch wel erg nieuwsgierig werd naar al dat gepiep en de geurtjes die uit de doos kwamen sprong op de stoel die naast de deur van de kooi staat. Lot joeg haar grommend weg. Maar dit haalt het niet bij het gedrag dat ze vertoonde bij haar eerste nest. De katten mogen wel in de huiskamer komen van Lot maar dus nog niet dichtbij het nest. Ach dat komt in de loop van de weken ook wel goed.

Woensdag 14 maart, de kittens zijn 3 dagen oud.

Vannacht heerlijk geslapen en de kittens zijn lekker gegroeid. Ik heb even de geboortegewichtjes erbij gezet en wat ze nu wegen. Streep van 98 gram naar 134, geen nagellak van 103 naar 132, voor nagellak van 65 naar 85 en achter nagellak van 80 naar 99. Vooral de twee eerste zijn bullen en dat zie je dan ook wel, maar ze doen het allemaal goed en dat is het belangrijkste. Lot doet het weer goed en ze geniet ook van alle aandacht die ze krijgt nu ze in de huiskamer ligt. Floor en Nicky komen af en toe in de huiskamer buurten, vooral 's middags want dan schijnt daar de zon. Floor kijkt heel af en toe in de doos en blijft dan blazend staan kijken naar dat grut. En Lot doet niks, die ligt er maar bij en snapt echt niet waar als die commotie voor nodig is.

Vandaag heb ik geen ontlasting meer van de kittens in de mand gevonden, Lot heeft de zorg weer totaal op zich genomen. Wel vond ik in de doos een afgevallen navelstrengetje (van het meisje), wat gaat het snel.

Op de beginpagina staat nu een knop met kittenfoto's, daar worden geregeld de nieuwste foto's opgezet van het grut.

Dinsdag 13 maart, de kittens zijn 2 dagen oud.

Vannacht weer in mijn eigen bed geslapen maar toen ik om 4 uur wakker werd ben ik wel even naar beneden gegaan om te kijken of alles goed was, en gelukkig was dat zo.

De mannekes zijn allemaal wat grammetjes aangekomen alleen het meidje niet, die leg ik vandaag vaak aan de borst. Mocht ze vanavond niet zijn aangekomen dan ga ik bijvoeden.

De andere katten behalve Floor komen niet vrijwillig in de huiskamer. Lot gaat wel geregeld de andere katten zoeken. Als ze beneden zijn dan wordt er vooral door Pim geblazen en gegromd, maar dat doet hij altijd als er wat anders dan normaal is bij de katten. Harry reageert het beste op zijn moeder. Nicky blaast als ze door Lot wordt benaderd, weg liefhebbende dochter. Ik heb vandaag Floor en Harry bij Lot in de huiskamer gezet terwijl ik erbij was. Lot bleef steeds in haar doos liggen en bromde als ze wat zag bewegen. Het is allemaal nog erg wennen voor de katjes. Maar ik ben al blij dat er niet zoals de vorige keer zo gevochten wordt. Hopelijk is het een kwestie van wennen aan de geurtjes en geluidjes die de kittens hebben.

Onze dochter en zoon zijn druk bezig om namen voor de kitjes te verzinnen en dat is een zeer serieuze taak die ze op zich genomen hebben en moet ik niet onderschatten. Namen die ik voorstal zoals Sjonnie, Sjimmie, Cees en Madonna vinden ze maar niks, ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Maandag 12 maart, de kittens zijn 1 dag oud.

Nou geslapen heb ik niet echt vannacht, Lot vindt het namelijk maar niks zo zonder de andere katten dus die roept ze. Ik ben vannacht twee keer met haar mee geweest naar de eetkamer waar de katten slapen. Nicky en Floor blazen tegen Lot en Pim gromt er ook nog bij, Harry vindt zijn moeder wel lief. Na een paar minuten zijn Lot en ik weer naar bed gegaan. Bij de tweede visite heb ik Floor maar meegenomen naar binnen. Niet dat die bij Lot gaat liggen maar ze ligt wel in de kamer en dat was genoeg voor Lot.

Ik heb de deur van de huiskamer open als ik beneden ben, de katten zijn niet super geïnteresseerd in de kittens, Lot wel in de katten en die probeert ze echt te lokken om te laten zien wat voor mooie kittens ze heeft. Ik heb ze gewogen en ze zijn tussen de 1 gram en 11 gram aangekomen, die van 1 gram leg ik aan de borst als ik zie dat hij er niet aan sabbelt.

Vanochtend kwam de buurvrouw even kijken en Lot begon meteen te grommen toen ze haar zag (o wat herkenbaar is dat). Ook toen Maaike en Dave de kittenkooi kwamen terugbrengen gromde ze. Maaike heeft even gekeken wat voor geslachten ze hebben. Het tabbytje is een fawn manneke, dan is er een lilac tabby meisje en een lilac tabby katertje en waarschijnlijk een effen lilac katertje. Na een paar weken kan ik pas precies zeggen wat voor soort tabby ze zijn.

Vanavond de kittens gewogen: Streep (tabby) => 111 gram, nagellak voor => 68 gram, nagellak achter => 87 gram, geen nagellak =>107 gram. Ik heb de kittens wederom een druppeltje Nutridrops geven, vooral de twee lichte kitjes kunnen dit wel gebruiken.

Tweemaal daags spuit ik de navelstrengetjes in met Calendua (spray), dit blijf ik doen tot 2 dagen na het afvallen van de navelstreng.

Inmiddels staat de kooi (2 meter/1 meter/1 meter) in de huiskamer met de kraamdoos erin. Lot ligt bijna de hele tijd in de mand om te zorgen. Gisteren zag ik dat de kittens zwarte drolletjes hadden maar vandaag lagen er wat gele/oranje vlekjes op de doek. Dit is bij dit soort jonge kittens normaal, als het maar niet zurig ruikt want dat kan duiden op diaree. Alles ziet en ruikt normaal. Gelukkig is het kitten dat als laatste geboren is vandaag niet gaan rochelen, ik heb goede hoop dat dit ventje niks mankeert.

Zondag 11 maart, dag 67 om 10.10 uur (ja hoe snel kunnen de dingen veranderen).

Ik had het onderstaande berichtje getikt en ging naar beneden om de boel te controleren. Ik zag in de doos dat Lot wat vocht met bloed verloren had => de bevalling gaat beginnen. Ik installeerde me voor de doos met alle spullen en wachtte af. Om 10.25 uur had ze haar eerste perswee en om 10.35 uur zag ik een vochtblaasje. Om 11.25 uur werd het eerste kitten geboren, een lilac. Om 11.56 uur het tweede lilac kitten en toen was het rustig. Het leuke was dat Nicky steeds bij Lot in de doos zat tijdens de bevalling, wat opviel was dat ze weer bij Lot begon te drinken. Omdat ik nog een kitten in haar buik zag bewegen wist ik dat Lot nog niet klaar was. Om 12.35 uur verloor Lot weer vocht met wat bloed erin. Met heel veel moeite kreeg ze om 13.25 een lilac tabby ? kitten, een stuitbevalling. Daarna is Lot tot 14.15 uur bezig geweest om het laatste kitten (weer een stuit) eruit te krijgen. Dit was een moeilijke want Lot kreeg het koppie er niet uit. Ik zag dat het kitten niet ademde... tja wat er dan door je heen gaat is niet fijn. Lot is een tijd bezig geweest met persen maar het lukt haar echt niet, ik moest ingrijpen. Met een washandje pakte ik het kitten vast en toen Lot goed perste trok ik het kitten eruit. Lot draaide zich om en liet het kitten aan zijn lot over (o nee!). Ik heb het kitten (dat niet ademde) opgepakt en het vlies dat nog over zijn koppie zat weggehaald. Met een doekje het neusje en bekje drooggewreven en toen ook het kitten droog gewreven. Na een tijdje begon hij bellen te blazen, ik heb zijn neus en bekje tegen mijn mond gehouden en lichtelijk gezogen om het vocht eruit te krijgen. Toen weer goed droog gewreven en het bij Lot gelegd die nu gelukkig wel aandacht had voor dit kitten. Ze beet de navelstreng door en at (net zoals de andere) nageboorte op. Hopelijk redt dit kitje het. Alle kittens hebben een druppeltje Nutridrops gekregen. De andere katten hebben zich vrij afzijdig gehouden buiten Nicky dan. Die vertoont nu trouwens heel ander gedrag: ze wilt weer bij Lot drinken maar omdat de kittens er bij liggen is er geen plaats voor haar. Nicky duwt de kittens weg en als dat niet lukt pakt ze ze op en legt ze elders in de doos. Toen ik dit geen goed idee vond en Nicky weg wilde haalde spartelde ze erg tegen en gromde. Tja daar heb ik dus geen zin in dus madammeke is even verbannen naar een andere kamer. Nu (16.00 uur) ligt alles schoongepoetst in een schone en warme doos. Lot ligt er spinnend bij en nu begint het genieten. De kittens zijn natuurlijk gewogen en de gewichtjes zijn:
Streep (tabby) (98 gram), nagellak voor (61 gram, nagellak achter (80 gram), geen nagellak (103 gram). Volgens mij dus 1 tabby ? maar ze kunnen in de aankomende weken nog kleuren. Dat tabbytje is wel een schatje hoor, mooi kleurtje, zou het fawn zijn? Al met al ben ik trots en Lot (en een beetje op mezelf) dat ze alles alleen heeft gedaan, gelukkig geen keizersnede en heerlijk thuis in de vertrouwde omgeving. Vannacht slaap ik nog op de bank om te kijken of alles goed gaat. 

Zondag 11 maart, dag 67 om 10 uur.

Weinig veranderingen. Lot ligt veel in haar mand met bijna iedere keer een of twee katten erbij. Ze spint nog steeds als ik haar buik aai. Nicky ligt veel bij haar en gaat nu ook bij haar "drinken", mogelijk stimuleert dit de bevalling. Als Nicky uit de mand gaat springt Lot er ook uit en loopt haar achterna om haar met verleidelijke miauwtjes weer terug te lokken naar de mand, Nicky is veruit de favoriet van Lotje momenteel. Het is nu 10 uur ik ben benieuwd wat er vandaag gebeurd.

Zaterdag 10 maart, dag 66.

Vanochtend om 9 uur begon Lot te spinnen toen ik haar buik aaide en toen ze even later op een speciale manier begon te miauwen om de andere katten te roepen was het voor mij wel zeker dat dit de eerste tekenen van de bevalling zijn. Het is nu inmiddels 14.00 uur en alles is nog rustig, ik voel nog geen weeën. Opvallend is dat er steeds een of meer van de andere katten bij haar in de doos liggen, terwijl ze gisteren nog veel ergens alleen zat en geen andere kat bij zich duldde. Afwachten wanneer de bevalling nu echt begint maar volgens mij wordt het nestje dit weekend geboren.

Vrijdag 9 maart, dag 65.

Gisteren trof ik Lot in een van de huisje van de krabpaal aan en vanochtend zat ze er weer in. Blijkbaar wil ze daar gaan bevallen, maar omdat het niet een plek is waar ik alles goed in de gaten kan houden en eventueel assistentie kan geven zal ik haar t.z.t. moeten overhalen om in de huiskamer te bevallen in de bevallingsdoos. Ik heb de openingen van de huisjes van de krabpaal maar naar de muur gedraaid zodat ze er niet meer in kan. Voor de rest is alles goed maar het is nu 12 uur in de middag dus we zien wel wat de dag brengt. Vanaf vandaag slaap ik beneden bij Lot. Ik merk dat ik overdag rustig ben maar als het donker is ik toch wel de kriebels in mijn buik krijg. 's Nachts slaapt iedereen en dan bel je niet zo gauw even iemand wakker voor morele steun en ook mocht Lot 's nachts gaan bevallen en het gaat niet goed dan moet ik met de taxi naar de spoedkliniek terwijl overdag mijn eigen dierenarts aanwezig is. Ik hoop dus dat ze net zoals de vorige keer overdag gaat bevallen.

Donderdag 8 maart, dag 64.

Vanaf vandaag ben ik vrij. Alles is nog rustig, geen nestdrang of gesleep met de andere katten. Wel begint ze wat chagarijniger te worden naar de andere katten toe, ze hoeven maar langs haar te lopen en je ziet haar denken “nog een stap en je krijgt een mep” Echt, je ziet dat aan de uitdrukking van haar ogen. En ja hoor Harry snapt die signalen niet en krijgt dus geregeld een mep, tja het blijft een kneusje. Ik ga vandaag alle spullen bij elkaar zoeken en in de huiskamer zetten, dan staat dat klaar als ze begint met bevallen. Haar buik is mooi rond en de kittens bewegen zo af en toe. Het is geen drukte daarbinnen maar wel zijn de ukken aanwezig, nog even en dan liggen ze (als alles goed gaat) heerlijk en tevreden bij Lot in de kraammand. Nou over een week is de bevalling zeker achter de rug, of op een natuurlijke manier of met behulp van de dierenarts, ik ben benieuwd. Bij Marika zijn de kittens intussen al een week oud en als ik de foto's zie dan kan ik niet wachten totdat hier zo'n nestje ligt. Marika is begonnen met een dagboek bij te houden dus daar kan je ook even een kijkje nemen om te lezen hoe het met haar vier Bengels gaat.

Dinsdag 6 maart, Lotje is nu 62 dagen zwanger.

De zwangere dame doet het prima, toen ze gisteravond tussen mijn benen op de bank lag voelde ik door mijn spijkerbroek heen de kitjes bewegen. Dat blijft een wonderbaarlijk gevoel. Af en toe is ze wat humeurig vooral als een van de andere katten aan haar kont ruikt, dan kunnen ze een mep krijgen. Ook een puber die haar bespringt kan rekenen op geblaas en een mep.

Maandag 5 maart, Lotje is nu 61 dagen zwanger.

Die mijlpaal hebben we zonder problemen gehaald, mocht Lot nu bevallen dan maken de kitjes een goede kans dat ze het overleven, jonger dan 60 dagen niet. Het gaat goed met Lot, ze weegt nu 4.8 kilo en is dus totaal 1 kilo aangekomen. Ze gedraagt zich rustig en gaat lekker haar gangetje. Alleen het wassen van haar kontje wordt wat lastig, ze moet zich dan vreselijk buigen en verliest dan soms haar evenwicht. Ze heeft nog geen nestdrang, ligt dan weer op de TV dan op de bank en dan weer op het bed. Gisteren heb ik het warmte matje in de bevallingsdoos gelegd en dat vindt zij maar ook de andere katten wel lekker. Ik moet zeggen dat ik het wel een hele relaxte zwangerschap vind, nu hopen dat de bevalling ook goed gaat.

Donderdag 1 maart.

Gisteravond is Minous van Marika  (van cattery van Anatolios) bevallen van vier kittens, een Siameesje en drie Oosters Korthaartjes. Marika bij deze nogmaals gefeliciteerd en geniet maar enorm van de kittens. 

Woensdag 28 februari, Lotje is 8 weken zwanger.

Het gaat prima met de aanstaande moeder, ze loopt lekker rond met haar nieuwste modelletje zadeltassen. Haar gewicht is nog steeds 4,6 kilo. Op zich vind ik het vreemd dat ze de laatste 1,5 week niet is aangekomen maar zolang ze goed eet en ik de kittens voel bewegen ga ik er maar vanuit dat de kittens lekker doorgroeien en dat ze dat ten koste van Lot haar vetreserve doen. Nog een week en dan gaat het wachten beginnen. Marika haar poes is nu uitgerekend dus zij zit "lekker" thuis. We houden veel contact want als je alleen thuis zit te wachten duren de dagen lang.

Zondag 25 februari, Lotje is 7,5 week zwanger.

Bijgaande weer een fotootje van de zwangere dame. Het gaat gelukkig allemaal goed. Lot is niet anders in haar gedrag dan normaal, rustig en ze gaat haar gangetje. Geregeld voel ik aan beide zijkanten wat bewegen, dus twee kitjes draagt ze zeker. Nog een paar weken en dan weten we het, heel heel heel spannend allemaal.

Vrijdag 23 februari, Lotje is 7 weken en 2 dagen zwanger.

Harry loopt door het huis met een zachte doek te slepen. Als een van de andere katten eraan komt gromt hij heel gevaarlijk! Zou hij nestdrang hebben i.p.v. zijn moeder? Vreemde vent is Harry hoor maar wel heel lief. Als je langs hem loopt en hij wilt aangehaald worden dan gaat hij heel vragend mauwen, dan loopt hij voor je uit naar het bed om daar uitgebreid geknuffeld te worden. Alleen op het bed laat hij zich volledig gaan en spint hij vreselijk hard, een zalig ventje is het.

Dinsdag 20 februari, Lotje is morgen 7 weken zwanger.

Het is nu 18.30 uur en ik voelde net voor het eerst een kitten bewegen onder mijn vinger. Het is zo geweldig om een kitje in haar buik te voelen. Het spreek voor zich dat ik nu elke gelegenheid aanpak om te voelen. Bij haar vorige zwangerschap was het ook rond de 7 weken dat ik voor het eerst wat voelde. Ik was de laatste dagen al geregeld aan het voelen maar ik voelde niks. 

Lot kletst wat meer en vraagt ook meer aandacht en dat krijgt ze natuurlijk ook.

Gisteren heb ik de kraamdoos in de huiskamer gezet. Lot heeft er natuurlijk niet naar omgekeken, de pubers en Pim wel, die liggen er nu geregeld in.

Vanaf vandaag krijgt Lotje elke dag een Caulophyllum korreltje.

Zaterdag 17 februari, Lotje is 6,5 week zwanger.

Het gaat goed met de dame, ze komt lekker aan. Ze weegt inmiddels 4,6 kilo en is dus 8 ons aangekomen. Lotje is af en toe wat nukkig naar de andere katten toe. Als ze staan te wachten totdat ik ze 's avonds eten geef kan Lot nog wel eens een mep uitdelen, meestal zijn Pim of Harry de klos. Inmiddels heb ik bijna alle spullen in huis. Marika was zo aardig om een gedeelte van haar pilletjes te willen opsturen, nogmaals bedankt Marika. We bellen, mailen en MSN'en aardig wat af de laatste tijd en ik heb het vermoeden dat dat alleen maar meer wordt de aankomende weken. Marika haar poes Minous is rond 1 maart uitgerekend en je snapt wel waar onze gesprekken meestal over gaan.

Ik heb op mijn werk geregeld dat ik vanaf donderdag 8 maart vrij ben. Mijn man is die woensdag daarvoor vrij en mocht Lot die dag aanstalten maken om te gaan bevallen dan belt hij me en ben ik binnen een half uur thuis. Mocht Lot eerder gedrag vertonen dat de bevalling er aan zit te komen dan spreekt het voor zich dat ik thuis blijf. Volgende week ga ik de kraamdoos neer zetten, het zou me niks verbazen als de andere katten er in gaan zitten en Lot ergens anders.

Woensdag 14 februari, Lotje is nu 6 weken zwanger.

Vanaf vandaag krijgt ze om de dag een Caulophyllum korreltje, deze korrels maken het geboortekanaal soepel en bevordert het doorzetten van het geboorteproces en vergemakkelijkt daardoor het werpen. Met Lot haar geschiedenis van een keizersnede kan ze natuurlijk alle hulp gebruiken die er is.

Zaterdag 10 februari 2007, Lotje is 5,5 week zwanger.

Lot weegt nu 4,2 kilo en komt dus lekker aan. Ze eet nu ook dingen die ze normaal nooit at zoals kroepoek. Voor de rest gaat het prima, ze ligt veel te slapen of ergens gewoon te liggen. Echt deelnemen aan de activiteiten van de andere katten doet ze niet meer. Wel is ze erg snel als ze mij naar de keuken ziet lopen, tja je weet immers maar nooit of er iets te eten valt. Aankomende week moet ik de spullen een beetje bij elkaar gaan zoeken en eventueel dingen gaan bestellen. Op de foto hier links begin je een beetje haar zijtassen te zien, zo geweldig mooi allemaal! Vandaag zijn we naar Hanneke en Chris geweest, waar Max (Cedric) een kitten uit ons eerste nestje woont. We hebben genoten van de gezelligheid en natuurlijk ook van Max. Hij kwam heerlijk tussen ons inzitten op de bank, het leek alsof hij ons nog kende. Max heeft het daar prima naar zijn zin en het is duidelijk dat hij daar een gouden mandje heeft.

Woensdag 7 februari 2007, Lotje is 5 weken zwanger.

Dit houdt dus in dat Lot al over de helft is. Alles gaat goed met de haar, ze begint al een beetje zijtasjes te ontwikkelen. Het wordt dus weer tijd dat er foto's gemaakt gaan worden van Lotje. Hiernaast een foto van Lot terwijl ik een bord met eten hoog hou, als je goed kijkt zie je haar beginnende buikje. Ze eet lekker en vindt dat zij als eerste aan de buurt is om te eten. Harry vindt dat niet maar aangezien Lot dat wel vindt krijgt hij een corrigerende tik. Voorheen liep ze altijd meteen weg als ze een kat corrigeerde maar nu niet, nee ze blijft staan om te eten. En eten doet ze. Ze krijgt nu geregeld een hapje tussendoor en mevrouw laat zich dit goed smaken. Brokken niet, nee blik of vers voer wilt ze.

Maandag 5 februari 2007.

Ik begin toch steeds meer hoop te krijgen dat Lot echt zwanger is. Ze eet veel meer dan normaal (vanochtend een half blik gourmet en na 3 uur begon ze al weer te bedelen om eten) en ze is liever/aanhankelijker en ook haar tepels zijn roze. Allemaal symptomen die duiden op een zwangerschap. Heerlijk dat ze in een keer (met behulp van de pilletjes) heeft opgenomen. Haar gewicht begint nu ook op te lopen. Toen ze naar Milar ging woog ze 3,8 kilo => toen ze terug kwam 3,6 kilo en gisteren was ze 4 kilo. Als ze zo blijft eten zal ze nog aardig in gewicht aankomen, alleen maar goed. Deze week ga ik eens kijken wat ik allemaal voor spullen nodig heb voor de aankomende bevalling. Als ik via http://www.purrinlot.com/preg.htm de datum van de eerste dekking intik kom ik uit op een vermoedelijke bevallingsdatum van 8 maart. Dat wordt dus vrij nemen rond die tijd. Ook al ben ik erg blij dat ze zwanger is, toch zie ik op tegen de bevalling. Lot heeft bij haar vorige bevalling een keizersnede gehad omdat een (overleden) kitten de boel tegenhield en je weet nooit hoe het bij haar van binnen genezen is. Dat wordt dus een zeer spannende tijd. Maar nu alleen maar genieten van deze zwangere dame.

Zaterdag 3 februari 2007.

Nicky heeft weer een pil gekregen.

Donderdag 1 februari 2007.

We zijn inmiddels aardig wat dagen verder maar ik weet echt nog niet of Lot nu zwanger is of niet. De tekenen zoals haar  goede humeur en veel eten zijn erg positief maar die tepels he? De ene keer wel roze en vandaag weer wit. Marika heeft een echo bij Minous laten doen om te zien of die zwanger was, de kosten 30 euro. Ik ben niet voor pretecho's maar omdat ik de dierenarts toch moest bellen voor iets heb ik gevraagd hoeveel een echo bij hun kost. Ik viel van mijn stoel van het lachen toen ze de prijs noemde: 99 euro. Ongelofelijk. Ik heb nog een andere dierenarts in de buurt gebeld en die deed het voor 139 euro. Nou voor deze bedragen wil ik nog wel een week of zo in twijfel doorbrengen. Lot weegt nu 3,8 kilo dit is net zoveel als voordat ze naar Milar ging.

Maandag 22 januari 2007.

Marika belde dat Minous (de poes die ook bij Milar is geweest) zwanger is. Als alles goed gaat worden de kittens rond 1 maart geboren. Geweldig nieuws dus.

Zondag 21 januari 2007.

Weinig nieuws te melden, Lotje weegt 3,6 kilo. Voor de rest merk ik nog niks aan haar. Ik heb echt geen idee of ze wel of niet heeft opgenomen. Bij haar vorige zwangerschap zag ik pas na 4 weken roze tepels dus als ze zwanger is verwacht ik rond de 31 januari iets te zien.

Zaterdag 13 januari 2007.

Nicky heeft vandaag weer een hele pil gekregen. Na woensdag heb ik geen spuug meer gevonden. Met Lotje gaat het goed, ik zie niet echt dat ze meer eet of slaapt. Wel vind ik haar liever en wat aanhaliger.

Woensdag 20 januari 2007.

Vandaag kreeg ik een berichtje dat Milar vader is geworden van zes gezonde kittens waarvan een een Siameesje is. Dit houdt in dat Milar het siam gen draagt en dat mocht Lot zwanger zijn ze dus ook Siameesjes kan krijgen, toch wel erg leuk.

Gisteren en vandaag lag er 's ochtends spuug op de grond, van wie weet ik niet. Lotje misschien?

Zaterdag 6 januari 2007.

De rust is weer wedergekeerd hier in huize Thisabor, nou ja nog niet helemaal want Lot loopt nog steeds te roepen om Milar. Maar er wordt gelukkig niet meer geblazen of gegromd. We hebben nu drie weken rust voordat ik begin met tepelstaren, spannend hoor.

Nicky heeft een nieuwe hobby, als ik een trui of mijn ochtendjas aan heb vindt ze het heerlijk om daar in te kruipen en dan een slaapje te doen. Of ik nu rustig achter de PC zit of door het huis loop maakt haar niks uit, zij zit lekker warm en veilig. Je snapt dat ik er geregeld erg elegant bij loop met zo'n bult op mijn buik die ik soms moet vasthouden anders valt ze eruit. Ach wat je allemaal niet doet voor je katten....

Vrijdag 5 januari 2007.

Vandaag is Tessa (kitten uit ons vorige nestje) gesteriliseerd, ze is gelukkig goed door de operatie heen gekomen. Alle kittens (behalve Nicky) van mijn eerste nest zijn nu geholpen en kunnen hopelijk nog heel veel jaren genieten van een onbezorgd leven als castraat.

Donderdag 4 januari 2007.

Lot is 's avonds weer thuisgekomen en ze vond het niks. Veel miauwen en ook Pim vindt haar vreemd ruiken! Hij blaast veel en gromt naar haar. Met de andere katten gaat het redelijk. Ze hebben hier toch altijd wel even nodig om aan elkaar te wennen. Maar het zal wel weer gauw als vanouds zijn. Maaike heeft vandaag nog wat dekkingen waargenomen dus we hopen het beste ervan. Nou eens rekenen: ze is 3 januari voor het eerst gedekt daar 4 weken (even ruim) bij opgeteld dan zou ik rond 31 januari wat moeten zien of horen. Ik hoop het eerste en mocht ze krols worden dan gaan we weer vrolijk naar Hoofddorp toe.

Woensdag 3 januari 2007.

Nou het gaat redelijk met Lot en Milar. Lot heeft haar plek achter de kattenbak ingeruild voor de stoel waarop een warmte matje op ligt. Milar mag niet bij haar liggen, die moet het doen met de vensterbank of de krabpaal. Tja het mag maar duidelijk zijn. Ze is niet meer bang voor hem maar blaast wel als hij in de buurt komt m.a.w. "dit is mijn plek en jij moet maar ergens anders gaan zitten en slapen". Lot voelt zich duidelijk op haar gemak daar in Hoofddorp. En hier? Hier gaat alles zijn gangetje, ik merk niet dat de andere katten haar missen, vreemde wezens zijn het die katten van ons.

Maaike belde vanavond rond 9 uur op dat Lot gedekt is. Maaike liep langs het katerverblijf (een kamer in hun huis waar ze tig keer per dag langslopen en door het raam de boel in de gaten kunnen houden) en zag Lot op het warmte matje liggen. Maar wat schetste haar verbazing toen ze Milar op Lot zag, met haar nekvel vast. Maaike liep gauw door want Lot keek met grote ogen naar haar. Toen Maaike even later om de hoek keek zag ze Lot op de grond rollen en zich wassen, duidelijke tekenen dat er een dekking heeft plaatsgevonden. Je snapt dat dit telefoontje bijzonder welkom was. Nu maar hopen dat ze samen nog een paar intieme momenten zullen beleven.

Dinsdag 2 januari 2007.

Wat er vannacht is gebeurd weet niemand maar vandaag heeft Lot zich voor voorlopig geïnstalleerd achter de kattenbak. Altijd handig zo'n plek binnen handbereik. Ik ben benieuwd of Milar er gebruik van durft te maken. Ze eet gelukkig wel en gebruikt de kattenbak waar hij voor bedoeld is dus dat is mooi.

Maandag 1 januari 2007.

Natuurlijk voor iedereen die dit dagboek leest als eerste een heel goed jaar gewenst, dat het maar een heel gelukkig jaar mag worden.

Voor Lot is het begin niet zo gelukkig geweest want ze zit bij Milar. Toen we haar uit haar mandje haalden en ze Milar zag begon ze meteen vreselijk te blazen tegen hem. Tja echt liefde op het eerste gezicht was het niet van haar kant. Milar vindt haar wel interessant want hij kwam meteen snuffelen aan haar, maar daar moet Lot niks van hebben. We hebben even gezellig bij Maaike en Dave gezeten, geklets en natuurlijk geknuffeld met de katten en kittens die daar rondlopen. Ik moet zeggen dat de bi colortjes ook wel erg aantrekkelijk en leuk eruit zien... misschien de volgende keer?? Toen we weggingen zat Lot achter de kattenbak en Milar onder de stoel aan de andere kant van zijn verblijf.

Zondag 31 december 2006.

Gisteren begon Lot al weer wat krols te worden, ze krijgt nog steeds geen pillen maar wel de druppels om tot rust te komen. Vandaag zette de krolsheid door dus ik heb met Maaike afgesproken dat mocht ze morgen nog krols zijn (tja je weet het niet met Lot en het vuurwerk vannacht) dan gaan we haar dan brengen.

Dinsdag 26 december 2006.

Helaas zette de krolsheid van Lotje niet door. De poes van Marika is wel krols en die zit inmiddels bij Milar, nu maar hopen dat ze meteen opneemt.

Vandaag kwamen Marika en haar man Henk gezellig lang om te kletsen en de katten te bekijken en wat opviel was dat Harry heel bang was, hij kroop weg en was niet te pakken. Ook toen ik eten neerzette kwam hij niet, en DAT is heel vreemd. Ik ga proberen hem wat te kalmeren met Bach druppels.

Zaterdag 23 december 2006.

Gisteren begonnen Nicky en Lotje erg lief tegen elkaar te kreunen. Ook blijven ze steeds bij elkaar in de buurt.... Nicky heb ik vanochtend een pil gegeven en Lot hou ik goed in de gaten of ze misschien krols wordt.

Woensdag 20 december 2006.

Gisteren ben ik gestopt om de pillen aan Lotje te geven omdat ze erg bang voor me was. Ze vloog weg als ik haar probeerde te pakken. Het foefje dat iemand anders haar pakte en haar daarna aan mij gaf had ze na drie keer door. En aangezien ik geen zin heb om haar in een hoek te drijven ben ik maar gestopt (en ook omdat ik vorig jaar om dezelfde reden gestopt was met de pillen en toen werd ze vrij gauw krols). De druppels blijf ik haar geven maar dat is ook geen probleem want die krijgt ze door wat lekker eten.

Zaterdag 16 december 2006.

Tessa, Nicky, Cédric (Max) en Harry zijn vandaag 1 jaar geworden. Gelukkig gaat alles goed met ze en hebben ze allemaal een heel goed huis gevonden. Van de week nog met Fenny het baasje van Tessa gebeld. Het gaat heel goed met Tessa en ze zijn nog steeds helemaal gek met haar. Het is een heerlijke aanhalig meid die wel weet wat ze wilt. Ze hebben besloten om niet met haar te gaan fokken omdat Fenny opziet tegen hetgeen er eventueel mis kan gaan. En dat is ook zo, garanties zijn er niet. Omdat Tessa wel een kattenvriendje nodig heeft hebben ze besloten om er een lilac katertje (ze waren toen ze voor Tessa kwamen kijken erg gecharmeerd van Harry) bij te kopen. Het ventje is nog erg jong dus ze zullen nog even geduld moeten hebben voordat ze hem kunnen bekijken. Wel heel spannend voor hun maar heel erg leuk. Cédric is een lieve, fijne maar zeker ook ondernemende heer die zich momenteel bezig houdt met het decoreren van kerststukjes, ook de rest van de kerstversiering heeft hij onder zijn hoede genomen. Nicky is een heerlijk poesje dat steeds aanhaliger wordt, wel heeft ze af en toe het pinnige van haar moeder en vindt ze het nodig om de andere katten soms te corrigeren met een tik of zachte beet. Harry is een watje, dat was hij als kitten en dat is niet veranderd. Vreemd is hij zeker want als hij boven op bed is dan wilt hij vreselijk veel aangehaald worden en spint hij meteen als je hem aanhaalt maar op de benedenverdieping is hij veel minder aanhalig. Al met al hebben ze het alle vier prima naar hun zin en ben ik heel tevreden hoe het met ze gaat, hopelijk gaat het met alle kitjes die hier in de toekomst geboren worden net zo goed.

Voor de rest is het helaas heel stil. Nog steeds geen krolse geluiden hier in huis en ook bij een bevriende fokster die ook met haar poes naar Milar gaat is het nog stil. Waarschijnlijk komt dit doordat de zon te weinig schijnt. Tja en daar kunnen we helaas niks aan doen. Geduld zullen we moeten hebben, maar ik moet zeggen dat ik ondertussen wel met jaloerse blikken kijk naar website's waar kitjes zijn geboren, het begint aardig te kriebelen. 

Woensdag 29 november 2006.

Bij ons in de huiskamer staat een tweezits bankje, maar geregeld is het een vijfzitter. Ik vind deze foto heel leuk dus die plaats ik maar even hier, zo gezellig al die katjes bij elkaar.


Maandag 27 november 2006.

Vandaag Nicky weer een hele pil gegeven. Vijf en halve week geleden heeft ze er ook eentje gekregen.

Zondag 19 november 2006.

Milar is vandaag vader geworden van vier gezonde kittens, met de moeder gaat het prima. Geweldig nieuws dus nu heeft Lot echt groen licht gekregen om bij hem op bezoek te gaan, gelukkig.

Donderdag 16 november 2006.

Vandaag begonnen met Lot de drie pillen te geven die haar hopelijk helpen om meteen zwanger te worden als ze straks naar Milar gaat. Ook ben ik begonnen met haar 2 maal daags 8 druppeltjes te geven die haar rustiger maken. De kittens die uit deze combinatie komen hebben een inteeltpercentage van 0,16 procent, berekend over 10 generaties. Geweldig.

Maandag 13 november 2006.

Vandaag alle katten weer ontwormt.

Zaterdag 11 november 2006.

Vandaag heb ik een hele gezellige en leerzame dag met twee bevriende foksters doorgebracht bij Trudy. En ook heerlijk geknuffeld met Taffy en de kitjes van 6 weken oud.

Woensdag 8 november 2006.

Lot is krols en ze is me toch lief!! Nu heb ik hier twee katers rondlopen maar geen van beide snapt wat ze nu eigenlijk wilt. Oke het in de nek bijten kunnen ze allebei prima maar daarna houdt het op. Pim gaat wel goed over haar heen staan maar gaat vervolgens zijn achterpoten om en om strekken. En Harry, tja Harry gaat ook wel over haar heen staan maar maakt vervolgens een koprol over haar Lot kop heen.... Commentaar is overbodig denk ik.

Zondag 5 november 2006.

Het valt me op dat nu het wat kouder wordt de katten meer onze schoot opzoeken. Normaal als ik op de bank zit met mijn benen languit dan zitten Pim en Floor er wel op maar nu het wat kouder is zit ik bijna altijd met 5 katten op schoot. Ze liggen dan echt op en over elkaar heen. Heerlijk vind ik het die koude maanden.

Zaterdag 4 november 2006.

Vandaag precies een jaar geleden had ik een echo van Lot haar buik laten maken en zagen we dat ze zwanger was. Mensen wat was dat mooi. En nu wachten we geduldig tot de natuur haar werk doet. Van de week was Lot al wat aanhaliger naar de andere katten en naar ons toe en liep ze ook wat meer te miauwen, maar tot op heden is ze nog niet krols.
Wat wel leuk is, is dat de poes van Marika (van cattery van Anatolios) ook naar Milar gaat. We zaten een paar weken geleden te gokken welke poes het eerste krols zou zijn. Haar poes is nu krols dus goede kans dat zij als eerste op bezoek bij Maaike en Dave gaat.
En terug kijkend in mijn vorige dagboek zag ik ook dat we bijna een jaar geleden Noa ophaalde. Ik heb gelukkig geregeld contact met de baasjes van Noa en ik hoorde laatst dat haar halfbroertje bij haar woont. Noa is helemaal gek van hem en moedert over hem alsof het haar eigen kind is. Wat wel lastig is voor de jonge moeder is dat deze jongenman toch ruim 1,5 kilo weegt en dat tilt zo moeilijk. Met andere woorden: Noa loopt dus met hem door het huis te slepen, zie je het voor je? geweldig. Tja moederlijke gevoelens he??

Zaterdag 28 oktober 2006.

Pim, Floor en Lot hebben gelukkig geen last gehad van hun entingen.  We zijn afgelopen week een aantal daagjes weggeweest en de buurvrouw heeft de katten verzorgd. Het valt me iedere keer weer op dat je niet echt aan hun merkt dat ze ons gemist hebben. Geen overdreven aanhalig gedoe van hun kant. Nou ik ben wel weer blij dat ik ze weer zie en met ze kan knuffelen.

Vrijdag 20 oktober 2006.

Vandaag is de keuken geplaatst hetgeen zeer interessant voor de katjes was. De na-inspectie hebben ze voor hun rekening gekomen Alles moest besnuffeld en uitgeprobeerd worden. Omdat we voorheen geen kastjes aan de muur hadden moesten die zeer uitvoerig onderzocht worden. Vanaf het aanrecht kan je goed op de koelkast springen en vanaf daar op de kastjes met sierlijst. Dit is een bijzondere goede verstopplek vond Nicky. Pim en Harry hebben hem ook goedgekeurd. Floor en Lot geloven het wel, die houden zich bezig met het water uit de kraan dat ineens heel anders smaakt. We hebben toch 7 weken in een verbouwing gezeten maar ik heb niet het idee dat de katten het vervelend vonden. Integendeel want ze konden zich nu overal achter verstoppen.

's Avonds ben ik met de volwassen katten naar de dierenarts geweest om ze te laten inenten en om bij Lot de snap test af te laten nemen. Ze zijn alle drie in goede conditie en de test wat goed. Lot mag dus bij haar tweede krolsheid naar Milar toe. Pim en Floor zijn alleen tegen niesziekte ingeënt en Lot tegen katten- en niesziekte.

Woensdag 18 oktober 2006.

Vandaag Nicky weer een hele pil gegeven. Volgens mij kan ze een maal in de drie weken een pil hebben. Vrijdag ga ik met Pim, Floor en Lot naar de dierenarts voor hun enting en ook om Lot te laten Snappen. Ik ga toch met Lot als eerste naar de kater omdat ik Nicky nog te veel puber vind. Hopelijk kan ze wel mee moederen met Lot haar kittens en zo de kunst van haar moeder afkijken, oke dat erge beschermende hoeft niet...

Maandag 16 oktober 2006.

Vandaag is onze nieuwe keuken gebracht. Aangezien alles in dozen zit is er een geweldig doolhof  voor de katjes ontstaan van 4 bij 1,5 bij 2 meter hoog. De katten vinden het helemaal geweldig, ze kunnen zich heerlijk verstoppen en achter elkaar aanrennen. Ook is het zeer interessant om op een hoogte van 2 meter door het raam naar buiten te kijken. Ach gelukkig voor de katjes wordt de keuken pas a.s. vrijdag pas geïnstalleerd, onnodig om te zeggen dat ik mijn kont niet meer kan keren en uitzie naar zaterdag als alles hopelijk op zijn plaats staat.

Dinsdag 10 oktober 2006.

Vandaag Lotje voor de laatste keer de pil gegeven.

O Harry lust patat. Er viel vandaag een patatje op de grond en hij vrat het op. Ook toen we afruimde en er nog wat patat over was pikte hij er eentje van mijn dochter haar bord. Grappig is dat Harry gromt als hij iets heeft waarvan hij vindt dat niemand anders dat mag hebben. Zo ook met dit patatje, hij gromde en keek heel gevaarlijk. Als hij aan het spelen is wilt hij ook vaak grommen en hij kijkt dan echt met een blik van "probeer het eens af te pakken!!!". Het blijft een grappig beest die Harryman.

Donderdag 5 oktober 2006.

Nicky is niet krols geworden; ze loopt gewoon te mekkeren. Ze roept Harry bij zich en probeert hem soms aan zijn velletje ergens naar toe te trekken. Duidelijk een geval van moederlijke gevoelens. Ik denk nu dat ze de vorige keer (23 september) ook niet krols werd maar dat ze toen als last had van deze gevoelens. Ik zit nu wel in dubio wie ik van de dames het eerste moet wegbrengen.

Zondag 1 oktober 2006.

Nicky begon weer te mekkeren, ik heb haar geen pil gegeven omdat dit dus geen zin heeft. Als ze inderdaad krols wordt dan is zij de eerste die naar Milar gaat.

Donderdag 28 september 2006.

Vandaag Lotje weer een half pilletje gegeven, ik was het gisteren vergeten. Ze spuugde na een halfuurtje ivm het gras dat ze gegeten had. Nu maar even afwachten wanneer ze krols wordt.

Dinsdag 26 september 2006.

Vandaag met een bevriende fokster bij Maaike en Dave geweest om kennis te maken met Milar. Hij is een mooie stevige kater die erg lief kan spinnen en miauwen. Met andere woorden: hij is glansrijk geslaagd. Ik ben heel benieuwd wat voor kitjes hij samen met Lotje gaat krijgen. Nog even wachten dan mag Lot naar hem toe.

Zaterdag 23 september 2006.

Helaas begon Nicky vandaag heel lief te doen tegen de andere katten m.a.w. ze begon weer krols te worden. Ik heb haar een hele pil gegeven in de hoop dat ze nu wel een paar weken niet krols wordt. Wordt ze wel vaker krols dan moet ik misschien mijn plannen omgooien wie er als eerste naar de kater gaat. Mijn plan is om Lot nog eenmaal de pil te geven en haar dan bij haar tweede krolsheid naar Milar te brengen. Maar mocht Nicky nu door de pil heen breken dan ga ik advies gaan vragen wat het meest verantwoorde is om te doen.

Dinsdag 19 september 2006.

Er is toch danig wat mis met mijn katten. Lot ligt nog geregeld te sabbelen bij Floor, mocht die er geen zin in hebben dan is Pim een goede vervanger. Laatst zag ik Lot zelfs bij Harry een poging ondernemen maar wat ik net zag slaat alles. Alle katten lagen heerlijk bij elkaar op ons bed te slapen. Toen ze wakker werden begon Lot bij Nicky te sabbelen die daar geen problemen mee had en haar zelfs spinnend begon te likken (dat zie ik graag bij ons aankomend fokpoesje). Ik moest erg lachten toen ik zag dat Nicky bij Harry begon te sabbelen, het was net zwaan kleef aan. Drie katten die uiterst tevreden lagen te sabbelen en te spinnen, hoezo vreemd dit ras?

Zondag 17 september 2006.

Nicky heeft vandaag voor de eerste keer een half pilletje gekregen. Ik hoop dat ze genoeg heeft aan een half pilletje elke vier weken. Dat zou erg mooi zijn.
Maaike belde dat Milar een poes heeft gedekt, nu afwachten of ze zwanger is en zo ja dan kan Lot van de pil.

Zaterdag 9 september 2006.

We zijn vandaag begonnen met de verbouwing van de keuken. Een hele klus maar met de hulp van een paar katten gaat het natuurlijk beter!!! Harry zat op de trap terwijl wij daar op moesten. De dames liepen voor je voeten omdat zij ook zo graag wilden helpen. Pim die zat op de koelkast om toezicht te houden... We hebben ze maar apart gezet want zo gaat de verbouwing nog langer duren. Nadat alle schroten/tegels van de muren waren en het plafond eruit was en de boel een beetje aan kant was mochten ze weer erbij. Nou en dat was bijzonder interessant voor ze, alles moest natuurlijk besnuffeld en bekeken worden. Een echt uitje was dat voor ze. Ook de kratten met inhoud van de keuken moesten onderzocht worden en zo gaat alles een stukje langzamer dan ik gehoopt had, maar ja wat verwacht je anders met vier oosterlingen en een siamees?

Woensdag 6 september 2006.

Lot heeft vandaag weer haar halve pilletje gekregen.

Zaterdag 2 september 2006.

Vandaag Nicky weer even gewogen en ze weegt nu 2400 gram, ze is dus aangekomen.

Ik sprak van de week Maaike en die vroeg of een van mijn dames krols was omdat Milar nu toch wel een echte vent aan het worden is. Maar omdat Nicky nog te jong is en Lot aan de pil kunnen wij helaas niets voor haar betekenen.

Ik zit met smart te wachten totdat Maaike belt dat een van haar dames zwanger is van hem want dan stop ik met de pil bij Lotje.

 

 

 

Zondag 27 augustus 2006.

Vandaag zijn Janneke en Yuri hier geweest om kennis te maken met Harry. Ze kende Harry al van de twee weken dat hij bij Yuri zijn ouders woonde. Ze waren erg gecharmeerd van hem en vonden het heel jammer toen bleek dat het niet ging tussen Kato en Harry. Janneke en ik hebben in de tussentijd veel gemaild met elkaar en al gauw bleek dat ze hem t.z.t. een gouden mandje wilde geven. Vandaag zijn ze komen kijken of ze Harry nog steeds zo leuk vinden. Gelukkig is dit het geval en als alles goed gaat, gaat Harry met een half broertje of zusje bij hun wonen. Harry heeft daar zo te zien totaal geen problemen mee zo lekker bij Yuri op schoot liggend. Wij tegen die tijd ongetwijfeld wel.

 

 

 

Maandag 21 augustus 2006.

Nicky is weer krols af en weegt 2200 gram, niet veel voor een poes van 8 maanden maar ze verliest iedere krolsheid weer wat onsjes. Ik hoop dat nu ze aan de pil gaat wat steviger wordt.

Onze TV stond altijd in een kast en daar konden de katten niet. We hebben nu wat veranderd in de huiskamer en nu staat de TV boven op een laag kastje. Sinds hij daar staat hebben Nicky en Harry er een favoriete slaapplaats bij. Ze liggen heerlijk warm bovenop de TV, het is leuk om zo af en toe een koppie boven te TV uit te zien steken dat even om zich heenkijkt om vervolgens weer lekker warm in te dutten.

Woensdag 16 augustus 2006.

Zo Lotje heeft haar pilletje weer gekregen en Nicky is gisteren krols geworden. Zij is eens in de 5-6 weken krols. Ik ga haar nu over 5 weken aan de pil doen, ik mag wel een kalender gaan bijhouden  omdat Lot elke drie weken een pil moet hebben (hopelijk niet lang meer) en Nicky om de 5 weken. Maaike vertelde me dat Milar is gaan sproeien en dat ze zo gauw er een van haar poezen krols is zij bij hem gezet zal worden. Ik heb haar gevraagd om me op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rond deze kater omdat zo gauw hij een poes zwanger heeft gemaakt ik Lot van de pil wil halen. Nadat ze een keer krols is geweest ga ik weer beginnen met de pilletjes die ze vorige keer heeft gekregen voordat ze zwanger werd.

Ik heb even gekopieerd uit mijn vorige dagboek wat Lotje toen kreeg.

 

Ik heb de homeopathisch middeltjes binnengekregen die ik besteld heb bij http://www.homeo-natura.nl  namelijk:

cimicifuga: heeft geen effect op dieren die in de rustfase van de cyclus verkeren. Werkt in de tweede helft van de cyclus: stimuleert de follikelontwikkeling en helpt een eisprong te bewerkstelligen.

pulsatilla: kan de vruchtbare periode oproepen (krolsheid) en werkt regulerend op het hormonale stelstel, stimuleert ook de follikelontwikkeling. Het dier heeft van nature een wat lange cyclus.

ovarium: zorgt voor een betere eisprong, er komen meer eitjes tegelijk tot rijping.

Ook heb ik druppeltjes gekocht zodat ze minder moeite zal hebben met de verhuizing naar de kater toe. Van de pilletjes moet ze er elke dag eentje hebben en de druppeltjes 2 maal daags 8 druppeltjes. Gelukkig kan het allemaal in een keer gegeven worden door haar eten heen.

 

Hopelijk wordt ze meteen zwanger en anders gaan we weer een paar keer met haar rijden. Ach ook wel weer gezellig om elke 3-4 weken bij Maaike en Dave op bezoek te zijn, dat vinden ze vast heel erg leuk, toch?

Maandag 31 juli 2006.

We zijn heerlijk een weekendje weggeweest en de buurvrouw heeft voor de katten gezorgd. En dan hoop je natuurlijk als je terug komt dat je merkt dat ze je gemist hebben. Niks hoor, we werden even besnuffeld en toen gingen ze hun eigen gang weer. Alleen Pim bleef steeds in onze buurt en kwam steeds heerlijk bij je liggen. Gelukkig was alles prima gegaan en de buurvrouw heeft ze goed verzorgd, altijd prettig als je iemand in de buurt hebt wonen die voor de katten wil en kan zorgen. Ze vond het erg leuk om te doen en ze wilde Pim wel graag hebben van ons. Tja en dat komt toch wel vaker voor dat mensen voor Pim vallen. Ook toen er mensen kwamen kijken voor de kittens wilde ze allemaal Pim er wel bij hebben. Hij is ook zo'n fijne vent, hij begroet de visite altijd en hij is erg nieuwsgierig en knuffelig. Maar Pim blijft hier wonen, we zijn veel te gek op deze man.

Woensdag 26 juli 2006.

Het is bijzonder warm weer en de katten zijn heel rustig. Ze liggen of op bed of ergens anders te slapen. Weinig activiteiten momenteel. Gelukkig gaat het wel goed met ze en blijven ze eten en drinken. Lot heeft vandaag weer een half pilletje gekregen en het ziet er naar uit dat ze het goed doet op elke drie weken een half pilletje. Ze wordt ook steeds gezelliger en vraagt momenteel om aandacht, iets wat we niet kennen van haar. We vinden het fijn dat ze zich zo ontwikkeld en geven haar dan ook alle aandacht die ze wilt hebben.

Gisteren is de mogelijk toekomstige lover van Lotje gearriveerd uit Amerika, Milar een lilac blotched kater. Hij woont bij Maaike en Dave en ik ga een keertje langs bij ze om kennis met deze man te maken. Vind ik hem een lieve en mooie kater dan mag Lotje wat mij betreft over een aantal maandjes een paar dagen logeren bij Milar. Tot op heden vond ik het wel prima zo maar ondertussen begin ik toch wel weer heel veel zin te krijgen in een nestje. We zullen zien hoe dit gaat lopen.

Zaterdag 8 juli 2006.

Nicky haar krolsheid was gisteren afgelopen en het viel me erg mee hoe ze riep. Harry deed nog een paar (zichtbaar mislukte) dekkingen. Lot heeft woensdag weer een half pilletje gekregen en ik hoop dat ze het op deze dosering volhoudt. Ze is sinds een paar weken rustiger naar de andere katten toe. Vond ze het voorheen nodig om af en toe een corrigerende tik uit te delen als een van de andere katten te dichtbij haar kwamen, nu doet ze dat al weken niet meer, gelukkig. Ik ben weer een beetje aan het rondkijken naar welke kater Lotje toe gaat. Lotje is degene die als eerste uit logeren mag omdat ik denk dat Nicky over een half jaartje nog niet volledig volgroeid is, zij mag dus nog even  kitten blijven.

Zondag 2 juli 2006.

Nicky is vandaag weer krols geworden en meteen is ze zeer populair bij de heren. Helaas zijn ze beide niet echt bekwaam in het dekken en is het voor haar niet echt bevredigend. Ik was even bang dat ze zwanger zou zijn van Harry, het is dan ook al weer 5 weken geleden dat ze voor het laatst krols was. En aangezien haar moeder elke 3 weken krols was kneep ik hem een beetje. Je snapt dat ik haar geschreeuw deze keer totaal geen probleem vind.

Zondag 25 juni 2006.

Met Cédric gaat het goed. Hij had een beetje last van zijn castratie maar dat was al gauw over, hij is weer helemaal opgeknapt. Als je op de de volgende link klik kan je lezen en zien hoe het met het gaat  in Ede. http://www.zavage.nl/Tarkanshomepage/index.html

Met Noa gaat het ook goed, zeer goed zelfs. Ze heeft laatst een spreeuw te pakken gekregen en was zeer beledigd toen die haar werd afgenomen. Ze is een mooie poes geworden van over de drie kilo. Na de zomer vakantie gaat ze uit logeren bij Boysie (de vader van mijn eerste nest). Ik hoop dat ze net zoals Lotje geweldige lieve kitjes krijgt en zeker is dat een van de kitjes bij Noa blijft wonen.

Vrijdag 16 juni 2006, de kittens zijn precies een half jaar oud.

Het gaat allemaal goed met de kitjes, ze zijn sinds gisteren weer bij elkaar en het bevalt iedereen (mens en dier) prima. Vooral met het hete weer van de afgelopen dagen was het erg vervelend om steeds deuren dicht te moeten houden. Nu kan alles lekker weer doortochten. Harry heeft totaal geen last gehad van zijn castratie. Hij begint steeds liever en leuker te worden. Zogauw je hem aanhaalt begint hij te spinnen en wringt zich in allerlei bochten om maar heel dicht tegen je aan te kunnen liggen. Een heerlijke vent.

Vandaag wordt Cédric (Max) gecastreerd, hopelijk krijg ik vanavond bericht dat hij het huis weer onveilig maakt. Ze vinden hem een heerlijke knuffelkont en zijn erg blij met hem.

Ook met Tessa gaat het goed, ze groeit aardig en heeft iedereen in huis om haar pootje gewonden. Ze is nog niet krols geweest maar volgens haar baasje zit ze er wel tegenaan. Heerlijk om te horen/lezen dat het zo goed met de kitjes uit mijn eerste nest gaat.

Woensdag 14 juni 2006.

Lotje krijgt elke week op woensdagochtend een half pilletje tegen de krolsheid. Ik ga nu proberen haar eens in de drie weken een half pilletje te geven. Kijken of ze het drie weken zonder pil kan stellen, mocht ze in de tussentijd krols worden dan ga ik het de volgende week eens in de twee weken proberen. Dus als het lukt krijgt ze pas op 5 juli haar volgende halve pilletje.

Vrijdag 2 juni 2006.

Nicky is krols af, dus ze is een kleine week krols geweest deze dame. Ze was redelijk rustig maar het was haar eerste krolsheid dus ik ben benieuwd hoe de volgende is. Ze blaast nog steeds als Harry dicht bij komt, dichter dan een meter kan hij haar niet benaderen en dat terwijl hij zo graag met haar wilt spelen. Voor de rest gaat het goed met Harry-man, als zag ik vandaag wel een beetje bloed bij zijn balletjes. Hij is zo lief, hij spint meteen als je hem aanraakt en als hij me dan aankijkt met die treurige ogen van hem dan smelt ik helemaal.

Donderdag 1 juni 2006.

Het gaat goed met Harry, nergens last van. Hij is nog wel rustig maar voor de rest doet hij alles wat een kater behoort te doen.

Woensdag 31 mei 2006.

Vandaag Harry is gecastreerd en alles is gelukkig goed gegaan. De andere katten vinden hem heel eng en blazen weer een lekker deuntje. Nicky vindt hem heel eng, nou ja dat is alleen maar prima zo. Na wat info te hebben ingewonnen (de meningen zijn verschillen van: ze kunnen meteen bij elkaar, 2 weken gescheiden houden tot 6 weken gescheiden houden!) heb ik besloten ze nog 2 weken uit elkaar te houden. Als ik erbij ben dan zitten ze wel bij elkaar want ze missen elkaar wel enorm wat betreft het spelen en ravotten.

Zaterdag 27 mei, de pubers zijn 5 maanden en 11 dagen.

Vandaag de pubers gewogen, Nicky weegt rond de 2,2 kilo en Harry rond de 2,6 kilo. Het gaat goed met de katjes. Lot blijft af en toe een corrigerende tik uit delen maar ik moet zeggen dat dit steeds minder indruk maakt op Nicky en Harry.

Nicky verblijde ons vandaag met gezang, ja madammeke is krols!! Voor het geval Harry al weet waar Abraham de mosterd haalt houden we de twee pubers uit elkaar. Het is wel weer een gedoe met de deuren dicht te houden. Maandag ga ik meteen de dierenarts bellen voor een afspraak voor Harry zijn castratie. Ik heb net even in mijn vorige dagboek nagekeken wanneer Lotje krols werd maar dat was ook rond 5,5 maand. Ik had het dus kunnen zien aankomen. Ik vind het wel jammer dat Nicky zo jong krols is want dat houdt mogelijk in ze ook jong op de pil moet.

Donderdag 11 mei 2006.

Het gaat goed met de katjes. Ook onderling gaat het beter, af en toe wordt en nog wat geblazen door Lotje maar dit is meer omdat Harry zo'n heerlijk onverwachts op haar springt en zij schrikt daarvan. Nicky en Harry spelen heerlijk samen en het is leuk om te zien hoe goed het gaat. Harry zit vanaf afgelopen vrijdag op de clavubactin (antibiotica) en die kuur duurt een weekje. Hij krijgt twee maal daags een half tabletje. We zijn hem en zijn zus flink aan het verwennen door ze twee maal daags apart van de volwassen katten eten te geven. De kitjes vinden het geen probleem maar de volwassen katten vinden het maar niks. Die zitten echt achter de deur als de kittens eten. Zogauw de deur open gaat maken zij gauw het bord schoon. Aangezien het momenteel zalig weer zitten de katten veel op balkon waar ze zichtbaar heerlijk van genieten. Het valt me op dat Harry toch wel wat schikachtig is en soms zie je hem ook de volwassen katten erg behoedzaam benaderen, net alsof hij ze niet helemaal vertrouwd. Als je hem dan vergelijkt met Nicky die de andere katten gewoon benaderd dan zie je wel het verschil. Nou met veel geduld en tijd komt dit vertrouwen wel weer terug. En beide hebben we gelukkig.

Dinsdag 9 mei 2006.

Het dagboek is nu nog maagdelijk wit (nou ja beige dan) maar in de loop van de week zal ik weer een stukje schrijven hoe het gaat met Harry en de andere katten.

 

 

 

Als je wilt lezen wat er de afgelopen tijd/jaren hier gebeurd is dan kan je even kijken bij nesten en dan bij een van de twee dagboeken. Veel leesplezier