En hierbij eindigt het dagboek van het eerste Thisabor nestje. Het vervolg (gelukkig) is te lezen bij het nest van Lotje en Boysie.

 

 

Donderdag 29 april 2004.

Afgelopen maandag zijn we met Floor naar de dierenarts gegaan om de hechtingen eruit te halen. Gelukkig mag ze vanaf nu ook haar kap af, en dat vind ze heel prettig want ze ging zich thuis meteen schoonlikken. Pim vindt het ook wel fijn want nu kan hij weer met haar stoeien. Floor is nog wel wat rustiger dan voordat ze zwanger was. Echt rennen door het huis over de bank en stoelen hebben we nog niet meegemaakt. Maar het gaat heel goed met haar, de haartjes op haar buikje beginnen weer te groeien en ze eet nog steeds lekker. Ik verwen haar nog met twee lekkere maaltijden op een dag en de hele dag staan er brokken voor haar en Pim natuurlijk. Over een paar weken ga ik hun wel weer op het normale dieet zetten van alleen 's avonds wat lekkers.
En nu het hele goede nieuws:  vandaag heb ik met Desiree Knoop van cattery Van Scalindjo gesproken die waarschijnlijk drie zwangere poezen heeft rondlopen (twee zijn er drie weken geleden gedekt en ze weet nog niet zeker of die zwanger zijn) en ze belt mij als ze een goed fokpoesje bijzit. Mijn voorkeur gaat zo wie zo uit naar een Oosters Korthaar en dan het liefst een choc tabby of een lilac. Maar we zullen wel zien wat moedertje natuur deze keer voor ons in petto heeft.

Zaterdag 24 april.

Ik heb het er met mijn man overgehad dat ik er zo van baalde en verdrietig ben dat het zo is gelopen met Floortje en Eefje en dat ik het heel jammer zou vinden als ik nu zou stoppen. We hebben besloten dat ik op zoek ga naar een nieuw poesje. Ik voel me meteen een stuk beter en ben heel blij dat hij hierachter sta. Het is niet te geloven hoe verdrietig ik was en nog steeds ben over hetgeen er de afgelopen week is gebeurd maar nu ik verder kan met mijn cattery ga ik proberen dit een plekje te geven en met goede moed ga ik op zoek naar een geschikt fokpoesje.

Donderdag 22 april.

We hebben Eefje dinsdagavond begraven op een mooi plekje onder een boom bij het water in het park voor onze deur. Lekker dicht bij huis zodat we er af en toe nog even langs kunnen gaan.
Met Floor gaat het goed, ze eet en drinkt weer en loopt redelijk normaal, in hoeverre je normaal kan lopen met zo'n kap over je kop. Ze vindt het gelukkig nog steeds heerlijk als ik haar over haar buik aai en begint dan meteen te spinnen. Ze begint dan meteen haar kap te likken want eigenlijk wil ze zich helemaal schoonmaken, nog even wachten want volgende week maandag mag hij er pas af.  Een ding wat ik als zeer positief ervaar is dat mijn band met Floor door haar zwangerschap en bevalling en het drama daarna veel hechter is geworden. Ze is nu echt mijn meissie en dat geeft me een heel goed gevoel.

Dinsdag 20 april.

Na een slecht nacht kwam ik vanochtend in de keuken en trof daar een enorm bloedbad aan, de hele keuken lag onder de bloedvlekken, ik schrok me dood. Eerst Floor natuurlijk gecontroleerd maar buiten dat ze erg sloom is was er geen vers bloed te bespeuren bij haar. Tussen het bloed vond ik een haarbal, mijn vermoeden is dat Floor vannacht moest spugen en dat er een hechting is gesprongen. PFPFP dat was schrikken. Floor is nog erg sloom en drinkt en eet amper. Ik moet echt het eten voor haar bekkie houden dan wil ze wel een heel klein beetje eten, het water geef ik haar met een pipetje. Ze moet vijf keer per dag een pilletje hebben. Een zieke kat met een kapje op een pil geven is geen fijne klus. Vandaag staan er nog een paar nare klussen op het programma: mijn website aanpassen en Eefje (zo heb ik het kitten genoemd) begraven. Met Eefje (die mijn toekomst was betreffende het fokken) begraaf ik dus gelijk mijn droom, en daar ben ik heel erg verdrietig over. Het wordt wederom een zware dag voor mij. Een zonnestraaltje is dat mijn man en de vriendinnen die ik op een site heb ontmoet mij enorm steunen. Ik krijg zoveel lieve en meelevende reacties van mede foksters binnen. En ach die weten hoe dit voelt en kunnen mij de troost bieden die ik nodig heb, bedankt allemaal.

Maandag 19 april.

Gisteravond rond 19.00 uur begon Floor met mauwen en probeerde ze Pim naar haar mandje te trekken, iets waar hij geen zin in had. We zijn om 21.30 uur naar bed/bank gegaan en wachtten af. Floor kwam al gauw lekker onder de deken liggen en we hebben een beetje geslapen. Ze was wat onrustig maar had geen weeŽn. Om 0.30 uur verloor ze wat slijm. Vanochtend om 9.00 uur begonnen de weeŽn en om 9.30 uur brak het vruchtwater. Floortje had als bevallingsplek een stapel doeken uitgezocht achter de stoel. Ik ben bij haar op de grond gaan liggen en legde mijn ene arm om haar rug heen en met mijn hand aaide ik haar buikje en als ze een wee kreeg ondersteunde ik haar achterpootjes. Ze bleef heel rustig en vond het heel fijn dat ik bij haar was en ze spinde bijna continue. Ik aaide haar en sprak rustig tegen haar. Ze werd op een gegeven moment wat onrustig en zocht een andere plek op om te bevallen. De doos was niet goed genoeg voor mevrouw en ik vond het niet zo'n goed idee dat ze mijn dekbed opzocht en daar zich lekker in nestelde. De tent (die ik een paar weken geleden van een vriendin kreeg) was voor Floor DE plek om te bevallen. Oke madammeke als jij je daar prettig in voelt verhuis ik wel weer het hele spul.  Om 10.30 uur zag ik het vochtblaasje maar het schoot niet op. Rond 11.00 uur vond ik het te lang duren belde ik een bevriende fokster. Ik vertelde haar het hele verhaal en zij adviseerde mij om de dierenarts te bellen, zij vermoedde dat het kitten te groot was. De dierenarts vond dat ik met Floor langs moest komen want dan kon hij haar even onderzoeken. Nadat hij haar onderzocht had, het kitten was niet ingedaald, stelde hij een keizersnede voor. Natuurlijk vond ik dit prima, het was duidelijk dat Floor dit kitten niet zelf kon baren. Toen vroeg hij me of hij haar meteen moest steriliseren of niet. Tja daar sta je dan als fokster die misschien nog een keer een nestje van haar wil. Hij adviseerde mij een sterilisatie omdat volgens hem Floor nooit op een natuurlijke manier zou kunnen bevallen, dus bij een volgende bevalling zou het wederom een keizersnede worden. Met tranen in mijn ogen stemde ik toe, ik wilde het Floor besparen om over een aantal weken/maanden nog een keer naar de dierenarts te moeten voor een operatie. Tja en toen kwam het rotste nieuws: Floor droeg een kitten dat al een halve dag dood was en volgens de dierenarts een mongools (siamees) poesje was, dat geen overlevings kansen zou hebben gehad of een heel zwaar leventje! Dan is het natuurlijk voor iedereen het beste dat ze niet levend ter wereld kwam maar ik had voor Floor en voor ons zo graag een gezond kitten gehad. Helaas is het allemaal anders gelopen en ga ik straks Floor om 16.00 uur halen, zonder kitten en zonder baarmoeder. De kans op een volgend nest is dus weg.

Toen we om 16.00 uur Floor kwamen ophalen vroeg de dierenarts of we het kitten mee wilde nemen om te begraven. Ik zelf had mijn bedenkingen maar mijn zoontje wilde het graag aan papa laten zien en begraven. Achteraf ben ik hem dankbaar dat hij dit wilde want nu konden we het katje ergens begraven en er even langsgaan als we dat wilde. Thuis gekomen bromde Pim tegen zijn zusje die nog wankel op haar pootjes stond. Ze ging in haar mandje liggen en heeft daar de hele avond gelegen, Pim kwam al gauw bij haar liggen.

Zaterdag 17 april, 9 weken en 3 dagen zwanger.

Hier nog alles heel rustig, geen enkel signaal dat er wat op komst is. Ze eet, slaapt en laat zich graag over haar iets dikkere buik aaien. Vannacht hebben Pim en Floor weer de bovenkant van de boekenkast bezocht en mij weer laten schrikken. Ze rent zo heel af en toe nog al een wilde samen met Pim door het huis maar de afstanden worden heel klein en stoeien samen is niet meer aan haar besteed. Daar heeft mevrouw helemaal geen zin meer in, ze wilt met rust gelaten worden.

Donderdag 15 april, 9 weken en 1 dag zwanger.

Nou nog niks te melden, alles gaat goed met Floor en ze doet nog steeds waar ze zin in heeft. Ze slaapt wel erg veel en eet kleine hoeveelheden. Ik heb volgens mij aan beide kanten van haar buik leven gevoeld en dat zou dus inhouden dat ze zeker twee kittens draagt, ik hoop het. Ik "slaap" nog steeds op de bank en dat ga ik nu wel merken, ik ben moe en heb rugpijn. Vandaag heb ik even in bed een uurtje geslapen, heerlijk. Vannacht werd ik wakker van een enorm gelik naast me. Ik schoot omhoog met het idee dat het nu ging gebeuren. Toen zag ik dat Pim zich heel uitgebreid zat te likken, ja dat moet hij nu toch echt niet doen hoor, daar kan ik even niet tegen. Floor is vandaag voor het eerst zelf in de bevallingsdoos gaan zitten, ze zat er ook echt in van: "kijk mij eens zitten!" Pim vindt het steeds minder leuk worden, ze is zelden te verleiden tot een sprintje door het huis, ook stoeien is even voorbij. 

 Maandag 12 april, 8 weken en 5 dagen zwanger.

Floor is nu 60 dagen zwanger en in theorie zouden de kittens als ze nu ter wereld zouden komen levensvatbaar zijn. Persoonlijk hoop ik dat ze over 4-5 dagen geboren worden. Sinds eergisteren slaap ik beneden op de bank bij de katten, want mocht Floor gaan bevallen dan wil ik er natuurlijk wel bij zijn. Nou slapen kon je het de eerste nacht niet noemen. Aangezien ze niet gewend zijn dat er iemand bij ze slaapt vonden ze het heeeeel gezellig. De hele nacht heeft vooral Pim geprobeerd om mij te verleiden tot spelen. Vannacht ging het al stukken beter maar dit kwam ook omdat ik al het kattenspeelgoed opgeborgen had. Het enige waardoor ik me rot ben geschrokken was toen Floor vanaf de boekenkast (2 meter hoog) mauwde. Maar madammeke sprong er heel voorzichtig vanaf en de rust kon wederkeren. Totdat ook Pim vanaf die kast mauwde, en die er heel wat minder voorzichtig vanaf sprong. Ook vandaag liet Pim me schrikken door ineens vanuit een kamer heel hard te miauwen, ik dacht natuurlijk dat het Floor in baringsnood was. Maar het was Pim die zijn muis kwijt was! Nou alles gaat dus eigenlijk nog steeds zijn gewone gangetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tja en hier Floor van de zijkant met een echte zwangere hangbuik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier liggen Pim en Floor in hun mandje, lekker met hun pootjes om elkaar heen geslagen. Niets wijst erop dat ze op van de zenuwen zijn voor de aankomende bevalling. Nee hoor gewoon lekker slapen, rusten en vooral eten dat is wat ze doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floor is nu 8 weken en 2 dagen zwanger en ik heb maar weer eens een foto van bovenaf genomen waar je toch echt een klein buikje ziet. Zeker als je deze foto vergelijkt met de foto van 16 februari toen ze net gedekt was door Lucky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 april, 57 dagen zwanger/8 weken en 1 dag.

Deze dame is weer zwaarder geworden in gewicht dan, ze weegt nu 3,6 kilo en is dus in totaal een hele kilo aangekomen. Maar die buik.... dat is nog niet veel. Er was laatst iemand bij ons op visite en die zei dat je niet aan haar zag dat ze zwanger was. Maar dat was een echte leek hoor!!! Tja het wordt echt een verrassing hoeveel kittens ze krijgt. Ik hoop zo op twee kittens want dat lijkt me leuker omdat ze dan lekker met elkaar kunnen spelen. Ik heb alles in huis dus zogauw ik vermoed dat de bevalling gaat beginnen komt het kraampakket te voorschijn. Vanaf aanstaande zaterdag maken de kittens een goede kans te overleven. Zelf denk ik dat het wel wat langer duurt voordat ze gaat bevallen omdat dat/die kleintje/s daar binnen in dat buikje de ruimte hebben. Vanaf zaterdag is er continue iemand stand-by. En ben ik degene die even naar buiten moet dat is mijn mobieltje aan, dat snappen jullie natuurlijk.

5 april, 54 dagen zwanger/7 weken en 5 dagen.

Floor heeft nog geen nestdrang, ze ligt nog steeds op haar eigen vertrouwde plekjes. Gisterochtend heeft ze wat overgegeven maar dat was eenmalig. Ik voel nu geregeld wat bewegen in haar buik. De eerste keer dat ik wat voelde was het een klein tikje maar gisteren voelde ik echt iets bewegen onder mijn hand, geweldig. Vanmiddag lag ze lekker in het zonnetje Pim aan het uitlokken voor een stoeiparty. Iets wat ik toch wel een beetje in de gaten houd want Pim kan in zijn spel wel iets te ruw zijn naar mijn gevoel, maar alles ging goed. Pim mist het wel de dagelijkse ren partijen met Floor door het huis. Hij komt nu iedere keer met zijn touwtje naar ons toe en gaat dan voor ons zitten. Reageren we niet snel genoeg dan laat hij een heel zacht mauwtje horen als teken dat er gespeeld moet worden. En dat doen we natuurlijk met deze aankomende oom.

2 april, 51 dagen zwanger/7 weken en 2 dagen.

Het grote nieuws is dat ik vanmiddag voor het eerst leven voelde bij Floor. Ik werd er helemaal warm van, zo iets unieks. Ik vind dat ze ineens een dik buikje krijgt en ze eet ook meer. Ze begint er nu echt uit te zien als een zwanger poes. Maar dat mag ook wel want vanaf volgende week zaterdag maken de kittens een goede kans om te overleven als ze geboren zouden worden. Worden ze eerder geboren dan is de kans dat ze overleven klein. Ik heb wat spulletjes voor de bevalling gekocht en ik vind het de moeite waard om het bij de dierenarts en de natuurwinkel te kopen. Als ik de prijslijst van Spat vergelijk met hetgeen ik nu kwijt was ben ik nu voordeliger uit. Maar ik kan me voorstellen dat als je dierenarts en natuurwinkel niet in de buurt zijn dat je het via Spat besteld.

31 maart, 49 dagen zwanger/7 weken.

Eigenlijk niets bijzonders te melden, nog steeds is Floortje niet echt dik dus ik denk niet dat ze veel kittens krijgt.  Deze week heb ik de bevallingsdoos in de kamer gezet. Ze heeft er totaal geen interesse in, ze ligt liever in haar eigen oude mandje of in het mandje aan de CV of op het kleedje in de vensterbank. Pim daarin tegen heeft de bevallingsdoos goedgekeurd,  alleen vond hij dat de opening wat groter moest. Aangezien het kapot scheuren van dozen een van  zijn hobby's is heeft hij zich daarop uitgeleefd. Gelukkig bleef het bij het vergroten van de opening en is hij niet de hele doos te lijf gegaan. In de boeken staat dat ik vanaf nu mogelijk de kittens kan voelen bewegen in Floor haar buik, maar tot op heden heb ik  nog niks gevoeld. Gelukkig vindt Floor het prima als ze op mijn schoot ligt dat ik heel voorzichtig mijn hand onder haar buik schuif en hem daar laat liggen. En zo zitten we dan een tijdje op de bank, te wachten....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 maart, 43 dagen zwanger/6 weken.

Floor is lui, ze ligt veel in haar mandje en vandaag lekker in het zonnetje. Dan ligt ze soms helemaal uitgestrekt op haar rug en laat ze trots haar buikje met tepels zien. Het gaat gelukkig nog steeds goed met haar, ze weegt nu 3,4 kilo dus ze is weer 2 ons aangekomen. Af en toe laat ze zich door Pim verleiden tot een wilde tocht door het huis maar lang duren deze buien niet meer. Ze eet nog steeds lekker en ik kan de keuken niet binnen komen of ze staat bij me te mauwen. Nu is het niet zo dat ze iedere keer wat van mij krijgt maar wel geregeld, tonijn in water, een stukje visfile of een extra lekker blikje. Het zijn wel allemaal kleine porties want een grote eetster is ze nog steeds niet. Ze is nog steeds een gezelschapseetster, als ze alleen is eet ze weinig. Kom ik bij haar of de vloer zitten of is Pim erbij dan eet ze lekker. Meestal zit ik dus bij haar op de grond want als ik Pim erbij laat verdwijnt het meeste eten in zijn buik, die overigens ook lekker mollig wordt (leuk toch zo'n oom die meezwangerd??). Ik vind haar wat afstandiger worden, ze wilt niet echt aangehaald worden. Als ik haar over haar rug aai zakt ze door haar pootjes en loopt weg. Ze komt wel langs om lekker bij haar koppie gekrabbeld te worden of op haar buik. Als ze staat en ik leg mijn hand onder haar buik dan gaat ze liggen en ze vind het dan goed als ik haar buik aai. Ik heb een lijst gemaakt met dingen die ik in huis wil hebben voor als Floor straks gaat bevallen, als je hem wilt lezen klik dan op bevallingsuitrusting .

 

 

 

 

21 maart, 39 dagen zwanger/5,5 weken.

Hiernaast een foto van Floor haar buikje. Ik denk dat buitenstaanders niet zouden zeggen dat ze zwanger is omdat ze nagenoeg geen buikje heeft. Ik zie wel dat ze wat dikker is geworden maar het is niet zo dat ik zeg "tje wat een buik heeft die Floor".  Op zich vind ik het wel jammer want ik had het wel leuk gevonden zo'n dikke zwangere dame in huis, maar ze heeft nog  3,5 week te gaan dus misschien komt dat nog. Waar ik wel blij om ben is dat het goed met haar gaat. Ze doet waar ze zin in heeft, eet niet overdadig veel maar rust wel vaak. Een ideale zwangerschap zoals ik het zie.

 

 

 

 

 

 

17 maart, 35 dagen zwanger/5 weken.

We zijn nu al over de helft en het gaat allemaal goed. Ze weegt nu 3,2 kilo en is in 12 dagen twee ons aangekomen. Echt veel dikker is ze niet geworden. Ik merk niet dat ze overdreven veel eet of het moet kip zijn, gekookt of gebraden dat maakt haar niet uit als het maar veel is. Wat ik  opvallend vind is dat als ik haar even apart zet met wat lekkers en dat ze er dan maar een klein beetje van eet en dan naar de deur toe gaat waar Pim achter zit te mauwen alsof hij vermoord wordt. Als de deur door ons wordt open gedaan gaan ze gezellig samen verder met eten. Toch eet ze niet veel van al het lekkers. Wat ik heel apart van haar vind is dat als ik bij haar op de grond ga zitten en het voer op de grond leg ze het allemaal wel opeet. Vreemde gewoontes  krijgt deze zwangere dame. Slapen doet ze wel wat meer dan normaal en ze ligt ook bijna standaard bij mij op schoot als ik achter de PC zit, iets dat ze voorheen niet deed. Het haar rond haar steeds groter wordende tepeltjes begint een beetje te wijken.

Ik heb wat advies gevraagd over de kraamvisite omdat er al diverse mensen vroegen of ze mochten komen kijken als de kittens geboren zijn. Als de kittens geboren zijn is het verstandiger om de eerste zes weken geen visite bij de kittens te laten, als ik toch de kittens wil laten zien (natuurlijk wil ik dat) aan iemand dan moeten ze hun schoenen buiten laten staan en hun handen wassen met desinfecterende zeep. Na die zes weken is visite welkom maar nog steeds: schoenen buiten laten staan en handen wassen met desinfecterende zeep. Ook kreeg ik het advies om mensen niet te laten komen die niet ingeente katten of zieke katten in huis hebben. Zo leer ik steeds meer en het wordt steeds interessanter.

10 maart, 28 dagen zwanger.

Floor is vandaag precies vier weken geleden voor de eerste keer door Lucky gedekt, dus als alles goed gaat gaat ze over ongeveer vijf weken bevallen. Ze heeft vanochtend voor de eerste keer overgegeven, dit klopt volgens de pregnacy calender. Ik geef haar sinds gisteren per dag een paar likjes Nutri-plus-gel (aanvullende diervoeding voor honden en biggen). Ja inderdaad voor honden en biggen!! maar het is ook goed voor katten. Hier zitten extra vitaminen in die een goede aanvulling zijn op haar dagelijkse voeding, ze snoept er lekker van. Wat ook opvallend is is dat ze niet meer eet maar vreet. We zaten vanavond kip te eten en wat ze normaal aan haar broer overlaat doet zij nu. Ze springt op schoot en pikt met haar pootje de kip van je bord en schrokt het vervolgens naar binnen, ongelofelijk hoeveel ze weg kan werken in zeer korte tijd. Voor de rest is ze niet humeurig of extra aanhalig. Wat ik een beetje eng vind is als ze samen met Pim aan het rennen en stoeien is, ik houd mijn hart soms vast. Ik ben nu mijn lijst aan het aanvullen wat ik straks nodig denk te hebben voor de bevalling, het wordt trouwens een steeds langere lijst maar ik wil niet voor de situatie komen te staan dat ik tijdens de bevalling denk van: had ik nu toch maar dit of dat aangeschaft. Dus over ongeveer twee - drie weken ga ik maar bij de dierenarts langs met mijn boodschappenlijstje. De geÔnteresseerde voor een Oosters korthaar tabby poesje is al voorzien, ze vond het nog wel erg lang duren en ik snap dat best. Mijn dochter van acht jaar is al bezig met namen verzinnen, want ook dat moet gebeuren, ze heeft al wat aardige namen verzonnen.

5 maart, 23 dagen zwanger.

We zijn net terug van vakantie en we waren erg nieuwsgierig of we iets zouden zien aan Floor. Toen we binnenkwamen vonden we haar al wat dikker en toen ik haar (met wat moeite) eindelijk op haar rug had liggen om haar tepeltjes te bekijken zag ik inderdaad dat ze roze/rood waren. Ze is dus in verwachting, geweldig. Ze weegt inmiddels 3 kilo, ze is dus in twee weken vier ons aangekomen. Het is voor ons allemaal erg spannend, zo'n eerste keer een zwangere poes in huis. Ze is erg aanhalig en spint heel veel maar dat kan natuurlijk ook komen omdat we een weekje weg zijn geweest. Voor de rest merken we geen gedragsverandering aan haar. Ook heb ik Pietje even gebeld met de mededeling dat Lucky weer vader wordt, ze vindt het erg leuk om te horen en hoopt dat alles goed gaat.

21 februari.

Floor is nu een week thuis en ze was de afgelopen week veel aan het (bij) slapen, maar vandaag is ze weer wat meer aanwezig en komt ook weer op schoot zitten. Ze eet lekker van de kittenbrokjes die ik haar (en ook Pim natuurlijk) geef sinds vorige week. Dit is mij door diverse ervaren foksters aangeraden omdat daar alle stoffen inzitten die een "mogelijke" zwangere poes nodig heeft. Ze weegt nu 2,6 kilo en rent en klimt heerlijk.

16 februari.

Floor is weer helemaal de oude. Ze is niet meer krols en ook haar geur is weer haar geur, ze heeft geen katergeur meer om zich heen. Ze rust lekker uit van haar logeerparty. Ik heb op de pregnacy calendar gekeken en als ik ervan uit ga dat ze op 11 februari voor de eerste keer gedekt is dan zal ze rond 15 april gaan bevallen, als ze zwanger is natuurlijk. We vinden het hier in huis allemaal erg spannend en verwennen haar enorm. Aan Floor merk je helemaal niks dat ze weg is geweest, samen met Pim maken ze het hele huis onveilig. De halfhoogslapers van de kinderen zijn een mooie plek om op te springen en natuurlijk ook weer ervan af. Dat zie ik haar (als ze zwanger is) over zeven weken niet meer doen met een dikke buik. Ik heb gelezen dat je de kat haar gang kan laten gaan, zij weet wel wat ze wel en niet kan, dus Floor mag lekker springen en rennen. Nou zou ik ook niet weten hoe ik zo'n spring in het veld zou moeten belemmeren om te rennen en springen.

Pim is ook weer de oude, was hij tijdens Floor haar logeerpartij enorm knuffelig en spinnerig, nu moet ik toch wel weer moeite doen om hem te laten spinnen. En op schoot liggen doet hij nu alleen 's avonds samen met zijn zus. Vorige week zat ik continu met een kater achter de PC en nu liggen ze met z'n tweeŽn in het hangmandje aan de verwarming. Ik was duidelijk een tijdelijke liefde van hem, ach het is zo beter, toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier een foto van bovenaf van Floor toen ze net terug kwam van Lucky, we hopen dat we over een aantal weken een foto kunnen laten zien van een duidelijk zwangere/dikkere Floor.

 

 

 

 

 

 

 

 

14 februari.

Na een rit van anderhalf uur (tja je zal niet zo vaak autorijden en kaartlezen, dan kan je wel eens verdwalen) kwamen we in Alkmaar aan bij Pietje. De kinderen vermaakte zich prima met de poezen en wij hebben onder het genot van een kopje thee/koffie wat adviezen gekregen voor de mogelijke bevalling en het verzorgen van de kittens. Toen de kinderen niet meer  te houden waren (ze wilden Floor zien) zijn we naar boven gegaan om Floor te halen. We hebben wat foto's van een zeer bewegelijke Lucky genomen (een echte kroelkont) en moeilijk te fotograferen is. Floor liet niet echt merken ons gemist te hebben, hetgeen een goed teken is, toch? Na een hartelijk afscheid van Pietje genomen te hebben (die we mogen bellen als we vragen hebben) zijn we weer huiswaarts gekeerd. In een keer naar Amsterdam gereden hetgeen 45 minuten duurde, zie je wel: we kunnen het wel!

De ontmoeting tussen Pim en Floor stelde niets voor, een beetje ruiken en dat was het. Dat viel enorm mee. Floor is nog wel een beetje krols maar dat is normaal. Ze heeft nog echt een andere (Lucky) geur om zich heen hangen, ik ben benieuwd wanneer ze weer ruikt als Floor.  De rust is teruggekeerd in cattery Thisabor en nu gaan we afwachten of Floor zwager is of dat we weer een tochtje naar Alkmaar voor de boeg hebben.

13 februari.

Floor is vele malen gedekt dus de kans op een zwangerschap zit erin. Morgen mogen we haar ophalen, ik ben benieuwd hoe de hereniging tussen Pim en Floor zal gaan. Pietje raadde me aan om als ik thuis kom om wat van mijn parfum op mijn handen te spuiten en dan Floor te aaien zodat de lucht van Lucky iets minder wordt. Ik ga het proberen.  Pim is afgevallen en verliest aardig wat haren, of dit door het alleen zijn komt weet ik niet maar het is wel opvallend. Nou ja morgen is zijn zusje er weer.

12 februari.

Pim mist Floor, hij is de hele dag bij mij in de buurt en vraagt veel aandacht. Ik heb Pietje even gebeld en Floor is vandaag nog enkele keren gedekt. Zij en Lucky liggen nog niet bij elkaar maar ze accepteren elkaar wel. Ze ligt prinses heerlijk in het mandje aan de verwarming en ook de krabpaal met hangmatjes biedt mogelijkheden om even bij te komen. Morgen het een en ander met Pietje afspreken. Er heeft zich vandaag iemand gemeld die op de wachtlijst wilt staan voor een Oosters korthaar tabby poesje, ik ben verbaast dat dat nu al gebeurde. Ik heb teruggemaild dat we eerst afwachten of alles goed gaat en pas als de kittens acht weken zijn beslis ik welk poesje/katertje we zelf houden en dan neem  ik contact op met de geÔnteresseerden.

11 februari.

Met Pim gaat het wel, hij is vreselijk knuffelig, vraagt veel aandacht, vraagt continue "waar is Floor?" en spint meteen als hij bij je schoot zit. Hij schreeuwt zo hard om zijn vriendinnetje dat ik soms denk dat ik een krolse kater in huis heb.

Pietje belde om 20.00 uur dat Floor gedekt is, nou dat valt me reuze mee. Ik had gedacht dat Floor wel een moeilijk te dekken poes zou zijn, maar blijkbaar is de roep der natuur bijzonder sterk bij deze dame. Het gaat dus gewoon hartstikke goed. Nou maar afwachten hoe het de komende dagen gaat.

 

 

 

 

 

En dit is Lucky, de minnaar van Floor.

 

 

 

 

 

10 februari.

Na het avondeten was mijn buurvrouw Jolanda zo aardig om mij en natuurlijk Floor naar Alkmaar te brengen, dit omdat wij zelf geen auto hebben. Na een bijzonder hartelijk welkom door Pietje Faber en haar zeven poezen en een kopje thee gedronken te hebben was het tijd om de twee geliefden aan elkaar voor te stellen. Pietje stelde voor om Floor meteen bij Lucky te zetten, wat ik erg eng vond.  Maar Pietje heeft vaker met dit bijltje gehakt en dat bleek dan ook wel. De twee bliezen wel naar elkaar maar vlogen elkaar niet in de haren, hetgeen ik verwacht had. Na een kwartiertje hebben we de "geliefden" maar alleen gelaten en zijn wij naar beneden gegaan om nog wat te drinken en wat afspraken gemaakt. Floor blijft minsten twee dagen na de eerste dekking bij Lucky om zoveel mogelijk kans te maken op een zwangerschap, want daar doen we het immers voor.  Tja en toen naar huis en Floor achter laten.  Hoe zal het met Pim gaan?

9 februari.

Ik heb Pietje Faber gebeld en de poes die op bezoek was bij Lucky is naar huis, ze wilde niet gedekt worden. Helaas voor de eigenaren maar voor ons gelukkig want dit betekend dat wij morgenavond Floor naar Alkmaar kunnen brengen. Ik ga vast de papieren klaar leggen en Floor haar nageltjes knippen.

8 februari in de avond.

Floor begint krols te worden en ik heb mevrouw Faber gebeld met de vraag of Lucky vrij is,  helaas is er een andere poes op bezoek. Deze poes is al vaker op bezoek geweest en omdat ze schuw is heeft er tot op heden geen dekking plaatsgevonden. Mevrouw Faber stelt me voor morgen even terug te bellen om te informeren naar de situatie.

24 januari.

Floor is niet meer krols en is dus vijf dagen krols geweest.  Een dag langer dan vorige maand maar ze is wel een dametje van de klok betreffende het tijdstip van krols worden. Dit is heel fijn voor mij want dan kan ik een beetje berekenen wanneer ze op bezoek kan bij Lucky, maar moedertje natuur heeft natuurlijk het laatste woord. We wachten af  wanneer de volgende krolsheid zich aanmeld.

19 januari.

Floor is krols, precies vier weken na haar laatste krolsheid. Ik heb echt in dubio gestaan om haar naar Lucky te brengen. Maar dan is ze (als ze zwanger zou worden)  5-6 weken zwanger als wij met vakantie gaan. Ze zou dan haar kittens eind maart krijgen en dan hebben we wat verplichtingen buitenshuis. Omdat ik vind dat ik thuis moet zijn tegen de tijd dat ze gaat bevallen heb ik beslist dat ze volgende maand op bezoek gaat bij Lucky. Hopelijk heeft hij dan geen andere dame op bezoek!!

9 januari 2004.

Vandaag bericht gekregen van Felikat dat onze eerste keuze van catterynaam is goedgekeurd. Wat een opluchting is dit. Nu kan Floor zo gauw ze krols is naar Lucky toe. Ik had anders toch nog even gewacht want als de kittens geboren zouden worden voordat je catterynaam is goedgekeurd krijgen de kittens  een nummer op de stamboom. En laten we eerlijk zijn:  het is toch veel leuker als ze de naam Thisabor krijgen?

25 december in de avond.

Ook deze krolsheid heeft vier dagen geduurd en als ik eerlijk mag zijn dan moet ik bekennen dat ik nog steeds het geluid dat een Oosters Korthaar poes voorbrengt om een kater te lokken niet aantrekkelijk vind. En al helemaal niet om een uur om twee  's nachts. Nu maar afwachten of ze weer over twee weken of hopelijk over vier weken krols wordt.

21 december in de avond.

Niet te geloven maar Floor is weer krols, gaat ze alle schade van afgelopen maanden even snel inhalen? Nou ja, we halen haar lekker aan en hopen dat ze nu niet elke drie weken krols wordt. We zien wel.

9 december.

Floor is niet meer krols, ze is dus vier hele dagen krols geweest, nu maar afwachten of ze weer trouw elke maand krols wordt.

4 december in de avond.

Floor laat weten dat ze zich (na tweeŽn halve maand pilloos te zijn geweest) weer een echte vrouw voelt, ze brult en is erg aanhankelijk met andere woorden: Floor is krols. Gelukkig want ze is toch wel een hele tijd van de pil af, precies 12 weken. Helaas  "kan" ze niet naar Lucky omdat we dan, als we eind februari een week met vakantie gaan en als alles goed zou gaan, kittens zouden hebben.  En dan kan je natuurlijk niet een weekje weg gaan. Dus helaas voor ons allemaal, Floor gaat pas begin februari naar Lucky. Als het allemaal goed gaat is ze dan net zwanger als wij weggaan.

15 november.

Eindelijk, na veel speurwerk achter mijn PC en heel veel geleerd te hebben, heb ik voor Floor een geschikte kater gevonden. Het is Lucky van mevrouw Faber (cattery Ordafa, zie gepland nest). Lucky is een seal tabby point siamees en als Floor zwanger wordt kan ze een toverballen nestje krijgen, met Siameesjes en Oosterse Kortharen in diverse kleuren met of zonder streepjes.

9 november.

Aanvraag voor catterynaam gemaild naar Felikat. Nu maar afwachten, ik heb gehoord dat het wel twee tot drie maanden kan duren voordat je hoort of je naam wel of niet wordt goedgekeurd. Mocht het zo zijn dat geen van de namen goedgekeurd wordt dan moet je een nieuwe aanvraag doen wat ook weer maanden kan duren...

8 oktober.

Floor en Pim moesten hun jaarlijkse inenting tegen katten- en niesziekte krijgen en we hebben bij Floor meteen de SNAP test (test op de aanwezigheid van antistoffen tegen FeLV en FIV) laten doen. Er wordt dan een stukje huid bij haar nekje kaalgeschoren en daar wordt dan wat bloed afgenomen. Na 20 minuten kregen we de uitslag, beide testen waren negatief. De eerste stap is genomen, ik kan op zoek gaan naar een geschikte kater voor Floor.

29 september.

We hebben besloten dat we (waarschijnlijk) eenmalig met Floor willen fokken.

12 september.

Floor heeft voor de laatste keer een pil gekregen.

12 juni 2003.

Floor krijgt voor de eerste keer de pil, omdat ze maar 2,5 kilo weegt geef ik haar elke week maar een half pilletje.

 

In navolging van mijn mail vriendin Sonja Vogels van cattery "van Vyomeh"  ga ik een dagboek bijhouden over onze cattery. De reden hiervoor is dat ik zelf zo wie zo een dagboek bij wil houden omdat ik het goed vind om alles te noteren zodat ik het later kan overlezen en ook omdat ik hoop dat andere beginnende fokster/ers wat aan mijn verhaal hebben. Ik wens je veel leesplezier en mocht je vragen hebben over iets dan kan je me altijd mailen.