En hier sluit ik dit vierde dagboek. Ik heb een geweldige leuke en goede tijd gehad met de kittens. Het is allemaal heel erg goed gegaan rond het hele kitten gebeuren. Geen extra dierenarts bezoekjes en totaal geen problemen met de ukkies. Ze hebben een geweldig huisje gevonden, daar heb ik alle vertrouwen in en daarom sluit ik ook nu al (een dag nadat ze zijn opgehaald) dit dagboek. Wil je verder lezen over het wel en wee van cattery Thisabor dan kan je in mijn volgende dagboek een kijkje nemen.

 

Zaterdag 5 april, de kittens zijn verhuist.

Vandaag is Dorien geweest om ze op te halen. Met tranen in mijn ogen heb ik afscheid genomen van de tweeling, pfppf wat vind ik dat toch altijd vreselijk moeilijk. Ik ben maar meteen alles gaan opruimen ( de kooi, de etensbakjes, de kattenbak, het speelgoed) en heb alles weer een goede schoonmaak beurt gegeven. Van mijn man heb ik een schitterend boek gekregen dat hij heeft laten maken met de door hem zelf gemaakte foto's van de kittens. Het ziet er heel mooi uit maar het was wel weer een reden voor een huilbui maar ik ben vreselijk blij met dit boek.
Dorien heeft 's middags nog even gebeld dat het goed ging. Ze liepen al lekker door het huis en kwamen al op schoot zitten, nou dat klinkt allemaal heel erg goed. Gelukkig maar want als ze net zoals Nicky de hele tijd aan het maiuwen en zoeken zouden zijn dan was dat toch voor iedereen heel naar geweest. Maar zij hebben gelukkig minder last van het afscheid.

Vrijdag 4 april, de kittens zijn 13 weken oud.

Deze week kreeg ik de tip om met iemand contact op te nemen die al twee fokkers heeft geholpen die problemen hadden in hun groep. Na gebruik van bepaalde druppels is de groep weer in goede harmonie. Ik heb haar gebeld en zij gaat voor alle drie de meiden een verschillende combinatie van druppels maken voor mij. Dit en de hulp van Marcellina is het laatste wat ik probeer om alles hier weer rustig te krijgen. De druppels hebben 5-6 weken nodig om resultaat te geven, wordt vervolgd.

Tja de kitjes..... morgen gaan ze verhuizen en ik moet zeggen dat ik het er nu al moeilijk mee heb. Ze zijn zo lief en leuk. Ze zijn aanzienlijk rustiger dan mijn vorige twee nestjes. Als ik nu 's ochtends beneden kom zitten ze geduldig te wachten in de kooi totdat ik ze eruit haal. Oke ze mauwen wel heel lief maar niet zoals de vorige kittens die zich door de tralies heen wurmden.

Ik heb ze vandaag nog even gewogen en Ricky weegt 1640 gram en Lola 1440 gram, prima gewichten voor dit stel kitjes.

Ze vinden het heerlijk om gekroeld te worden en vooral Ricky houdt ervan om rondgedragen te worden. Lola is een stuk pittiger, die weet wat ze wilt en laat zich daar niet van af brengen. Eten doen ze heel goed en spelen is hun grootste hobby. Het zijn een stel heerlijke ukkies. Tja ik zal de tweeling missen. 

Vrijdag 28 maart, de kittens zijn 12 weken oud.

Vandaag met de ukkies voor hun tweede enting naar de dierenarts geweest. Ze zijn weer helemaal nagekeken en ook goed gekeurd, oke die bal van Ricky is nog niet ingedaald maar voor de rest zijn ze helemaal oke.

Ze zijn nu de hele dag uit de kooi en alleen 's nachts sluit ik ze voor mijn eigen rust op. Omdat het deze week ook af en toe lekker weer was mochten ze op balkon, nou geweldig vonden ze dat. Nicky niet want die zat ze steeds naar binnen te roepen of probeerde ze aan hun nekvel naar binnen te slepen. Dat lukt haar niet want ze zijn gewoon te groot en te zwaar daarvoor.

Ik heb vreselijk moeten lachen met Lola gisteren, ik zat op de wc en aangezien de deur op stond kwam ze even een kijkje nemen. Op de grond stond een voorraad WC rollen in hun verpakking. Klein als ze is ging ze met de verpakking en zes rollen aan de haal. Door de gang naar de huiskamer sleepte ze die zak, ik heb hier vreselijk om moeten lachen want het was ook geen gezicht.

Ricky heeft ook iets nieuws: hij probeert Lola te dekken, hij pakt haar in haar nekvel en bestijgt haar, 12 weken oud is hij....Nog even kunnen we genieten van het stel want volgende week zaterdag worden ze opgehaald.

Vrijdag 21 maart, de kittens zijn 11 weken oud.

Gelukkig gaat het nog steeds zeer goed met de kittens, ze groeien als kool en hebben veel plezier met de andere katten. Nog twee weken kunnen wij van ze genieten en dan is het zover. Pim vindt ze ook steeds leuker en speelt af en toe met ze. Gisteren vond ik Ricky naast Floor in de mand, heerlijk warm bij elkaar, zo zie ik het graag. Ik heb de stamboom van Ricky laten aanpassen, hij is geen mackerel maar toch spotted, ik vermoede het al een tijdje maar de spotjes zijn nu overduidelijk. Gelukkig was ik zo laks geweest om het geld voor de stambomen nog niet over gemaakt te hebben dus de verandering was geen probleem. Voor de rest niks te melden: het gaat gewoon super.

Woensdag 19 maart.

Lotje en Nicky beide een half pilletje gegeven.

Zaterdag 15 maart, de kittens zijn 10 weken en 1 dag.

Vandaag zijn Dorien en Peter geweest en het klikte aan alle kanten. Helaas waren de kitjes erg moe en hebben ze niet veel met Dorien en Peter kunnen spelen. Maar aangezien Dorien al was gevallen voor deze ukkies en Peter ze ook wel erg lief vindt (wacht maar totdat ze hun ren uurtje hebben Peter !) gaan Ricky en Lola over drie weken verhuizen naar Hilversum.

Het gaat heel goed met de kittens, ze groeien lekker: Ricky weegt 1225 gram en Lola 1100 gram. Pim gaat ze steeds leuker vinden en durft ze al te likken en soms met ze te spelen. Floor vindt het allemaal prima als zij maar in de zon kan liggen. Net zoals bij mijn twee voorgaande nestjes zal je zien dat tegen de tijd dat de ukken weggaan de hele groep (oke Lotje niet) bij elkaar ligt in een mand. Iets doe ik toch fout denk ik als ze pas met 13 weken elkaar aan elkaar gewend zijn maar wat??

Voor nu genieten we van het stel en ik weet zeker dat het over drie weken erg stil zal zijn en dat ik wel een traantje zal laten.

O vanaf deze week zit er in de kattenbak alleen nog maar klontvormig grit.

Lotje zit steeds boven, in gezelschap van een of beide mannen. De mannen slapen wel 's nachts beneden bij Floor en dan ligt Lotje heerlijk bij mij in bed te spinnen. Al met al geen ideale situatie maar in mijn ogen de enige oplossing.

Zondag 9 maart, de ukken zijn 9 weken en 2 dagen.

Vandaag zijn Hanneke en Chris hier geweest om de kitjes te bekijken. Ze waren bijzonder gecharmeerd van Ricky en mocht hij niet naar Dorien en Peter gaan dan willen zij hem graag kopen. Het was erg gezellig en leuk om weer eens met ze te kletsen en te zien.

Dorien en Peter zouden vandaag komen kennismaken met de kitjes en ons maar helaas is Peter ziek geworden en nu komen ze volgende week zaterdag.

Zaterdag 8 maart, de ukken zijn 9 weken en een dag.

Nou totaal geen last van de enting, ze lijken wel actiever dan ooit. Rennen, springen en alles willen ze ontdekken. Ik ben steeds vergeten te schrijven dat Ricky miauwt als een schorre kikker, dat is zo'n leuk geluidje. Wat ik ook leuk vind is dat als Nicky midden in de kamer gaat zitten dan gaan de ukkies met haar staart spelen. Nicky zwiept hem dan van de ene naar de andere kant, hetgeen de kittens geweldig vinden.

Morgen hebben we een drukke dag want overdag komen Hanneke en Chris op visite, zij hebben Max uit ons eerste nestje gekocht. Ze komen nu pas omdat ik voor de eerste enting geen mensen binnen laat die zelf katten hebben ivm infectie gevaar. En aangezien Hanneke en Chris 5 katten hebben mochten ze eerder komen. Zelf hadden ze gezegd dat ze pas zouden komen als er een optie op Ricky stond, ze zijn namelijk erg gecharmeerd van dit ventje.

En 's avonds komen Dorien en Peter op visite. Best wel spannend want als Peter ze leuk vindt gaan de ukkies over vier weken met hun mee naar Hilversum. Ik ben heel benieuwd of Peter voor ze zwicht.

Ik ben gestopt om Lot en Floor clomicalm te geven. De dames komen niet bij elkaar dus dan is het geven van deze medicatie zinloos. Af en toe dan zien ze elkaar wel maar dan wordt er meteen erg geblazen door Lotje. Ik heb er een hard hoofd in dat de situatie tussen de dames nog goed komt als de kittens weg zijn. Mochten ze blijven vechten dan laat ik Lotje helpen, hopelijk helpt dat en zo niet dan moet er een nare beslissing genomen worden, hetgeen me erg verdrietig stemt.

Vrijdag 7 maart, de kittens zijn 9 weken oud.

Vandaag met de ukkies naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting. Op de weg erheen waren ze erg onrustig, veel miauwen en heen en weer lopen in de mand. Bij de dierenarts gedroegen ze zich voorbeeldig. De assistente kwam ook even kijken want die wilt ooit een Siameesje hebben, ze was dan ook meteen verliefd op Lola. De kittens zijn gewogen: Ricky weegt 1070 gram en Lola 990 gram. Ook zijn ze helemaal nagekeken en alles was goed met het stel. Alleen is er bij Ricky een bal niet ingedaald, dat kan de aankomende weken nog gebeuren en zo niet wordt het een iets wat zwaardere operatie als hij gecastreerd wordt. De bal zit dan wat dieper in de buikholte. Ze zijn beide geŽnt met Purevax. Ik ben benieuwd of ze de aankomende tijd wat sloom zijn.

Zaterdag 1 maart 2008, de kittens zijn nu 8 weken en 1 dag oud.

Lotje heeft 27 februari weer een pilletje gekregen, hopelijk redt ze het op een half pilletje eens in de drie weken, we zullen zien. Nicky gaat over een week aan de pil

Al weer 8 weken zijn ze en de afspraak met de dierenarts voor volgende week is gemaakt.
Ze doen het goed, erg goed de ukken. Ze rennen als gekken en springen op alles. Ze mogen nu steeds vaker onder toezicht de eetkamer/keuken in. Daar zit meestal Floor en die vindt ze steeds interessanter, ze snuffelt aan ze en houdt ze goed in de gaten. Nicky vindt deze vooruitgang niks: die roept ze steeds de huiskamer in maar luisteren doen ze niet naar haar. Het is natuurlijk veel interessanter om deze ruimte met allemaal ander meubilair en speelgoed te onderzoeken. Wanneer het Nicky teveel wordt dan pakt ze een kitten in zijn/haar nekvel en probeert hem/haar mee te slepen maar de huiskamer. Maar aangezien de kittens nu 830 gram (Lola) en 950 gram (Ricky) wegen houdt ze dat niet lang vol. Tja dan moet je er als moeder maar bij gaan zitten en berusten in het feit dat je kinderen zich van je losmaken......

O Ricky kan heel goed grommen, dit doet hij als hij een speeltje in zijn bek heeft en daar meer rondrent. Lola snapt daar niks van en kijkt hem vreemd aan. De kittens zijn heel erg actief maar zoeken ons ook zeer geregeld op om heerlijk in onze nek, in onze armen of in onze trui/vest te gaan slapen, ooo zo heerlijk.

De kattenbak kunnen ze trouwens goed vinden en vullen. Tot op heden heb ik nog steeds alleen houtkorrels erin zitten maar in de loop van aankomende week ga ik dat mengen met gewoon grit.

Zondag 24 februari, de kittens zijn 7 weken en 2 dagen oud.

Nicky is nog steeds krols, ik heb besloten dat ik haar en Lotje over een week weer op de pil te zetten. We zijn het wel een beetje zat dat gekrijs.

Gisteren zijn Dorien en haar moeder geweest om kennis te maken met de kittens en met ons. Voor alle partijen was het geslaagd. De kittens hebben heerlijk gespeeld en Lola is bij Dorien op haar benen in slaap gevallen, ja die weet wel hoe ze mensen moet inpakken. Het was een gezellig bezoekje en we hebben afgesproken dat Dorien over een week of twee weer komt maar dan neemt ze Peter mee die nu voor zijn werk in het buitenland zit. Als wij Peter goedkeuren en Peter de kitjes leuk vindt dan gaan ze tzt met ze mee. Wij zijn erg blij met Dorien en nu hopen we maar dat Peter ook meevalt!!!.

Met de kittens gaat het goed, ze groeien en bloeien geweldig. Het zijn een stel ondernemende rakkers die alles onderzoeken. Ze mogen nu ook af en toe onder mijn toeziend oog in de eetkamer/keuken als daar de andere katten zijn. Floor vindt ze wel oke maar een afstand van 40 cm wordt wel gewaardeerd. Overtreden de ukkies die afstand dan begint ze te blazen. Pim vindt ze niks, die blaast en gromt naar ze en als ze te dichtbij komen dan krijgen ze een tik. Ja Pim heeft altijd wat meer tijd nodig om over zijn angst heen te komen. Floor durft nu zelfs de huiskamer in te komen maar dit gaat wel met een hoop geblaas en gegrom gepaard. Vanmiddag wilde ze perse in de vensterbank zitten want daar scheen de zon. Toen de kittens daar ook wilde liggen begon ze weer te blazen om vervolgens in slaap te vallen. De kittens zijn toen maar bij Nicky op de grond gaan liggen bakken.

Het is een erg leuk stel en ik geniet er enorm van, zeker als ze na een renpartij uitgeput bij me kruipen om in mijn nek in slaap te vallen, ze zijn dan zo lief. Ja ik zal ze zeker missen als ze over zes weken weg gaan.....

Zondag 17 februari, de kittens zijn nu 6 weken en 2 dagen oud.

Nou vandaag Lola een drol zien en horen draaien, ze zat namelijk op de bak te miauwen. Ik ben natuurlijk even gaan kijken wat er aan de hand was en ook Nicky kwam kijken. Samen hebben we haar bemoedigend toegesproken (het moet niet gekker worden!!). Het meidje heeft een mooi zacht drolletje gedraaid.
Gisteren ben ik me lam geschrokken. Toen ik op de grond wilde gaan zitten voelde ik ineens iets zachts onder mijn billen. Gelukkig kon ik me met veel moeite omhoog houden want anders was ik op Ricky gaan zitten. Ik denk niet dat hij dat overleefd had, pfppf een ongeluk is zo gebeurd.

Ik was nog vergeten te schrijven dat als ik de kamer binnen kom en de kittens zitten in de kooi dat ze dan zich zowat door de tralies heen wringen. Zo gauw ik de kooi open doe rennen ze heerlijk door de huiskamer. Het spreekt voor zich dat de ukken nu alleen nog in de kooi zitten als we er niet bijzijn, en dat is gelukkig niet vaak. Wel 's nachts en als ik naar mijn werk moet maar voor de rest van de tijd hebben ze de hele huiskamer tot hun beschikking.

Nicky is al weer krols. Jammer hoor want nu vindt ze Streep interessanter dan haar kittens en die krijgen nu wat minder kans om nog wat extra's bij haar te drinken.

Ricky weegt 646 gram en Lola 622 gram, mooie gewichten nog steeds. Wel valt het me op dat als ze een dag wat minder actief zijn geweest dat ze dan meer aankomen dan op een dag dat ze veel gerend hebben, eigenlijk wel logisch.

Zaterdag 16 februari, de kittens zijn nu 6 weken en 1 dag oud.

Ricky en Lola eten mee wat de pot schaft en ik moet zeggen: dat doen ze prima of het nu gemalen kip, blikvoer of brokken zijn: ze eten het. Maar zo af en toe een slokje bij mama Nicky slaan ze zeker niet af. Geregeld vind ik ze op de bank liggend te sabbelen bij haar. Tot op heden heb ik maar 2 drolletjes gevonden in de bak, vreemd.... Ze groeien lekker en zijn aardig bewegelijk. Ze beginnen steeds meer elkaar, Nicky of Streep uit te dagen. Geweldig om te zien hoe ze zich zo groot mogelijk maken en hun haartjes overeind zetten en hun staartje kaars recht omhoog doen. Erg indrukwekkend allemaal, dat snap je.

Ik heb nu geregeld de huiskamerdeur open en dan staat er een doorzichtige plaat van 50 cm hoog in de deuropening zodat de katten de kitjes kunnen zien. Nou nieuwsgierig zijn ze zeker naar de ukken maar zo gauw die naar de deuropening komen dan rennen Pim of Floor weg, erg eng zijn die Thisabor kittens.

Vandaag de kittens ontwormd en dat is toch altijd een gevecht. Ze vinden het zo vreselijk vies dat ze van alles uit de kast halen om die troep maar uit hun bekkie te krijgen. Ricky heeft later vandaag een beetje gespuugd maar hij heeft wel normaal gegeten.

Aangezien Lot deze week krols was hebben we haar drie dagen en nachten bij de groep kunnen hebben (en we hebben heerlijk geslapen!).  Toen de hormonen weg waren was het helaas meteen weer oorlog, ik begin hier echt wel van te balen. Ongelofelijk dat Lotje en Floor de ene dag elkaar niks doen en de volgende dag elkaar echt aanvliegen. Ook Nicky liet zich van haar slechtste kant zien toen ze deze week onverwachts haar moeder zag, ze vloog haar aan. Altijd gezellig zo'n familie reŁnie!

Maandag 11 februari, de kittens zijn 5 weken en 3 dagen oud.

Schreef ik gisteren nog dat ze de bak niet konden vinden, nu zie ik ze er toch wel geregeld op zitten. En ook hun mandje blijft droog, ze zijn dus al zindelijk. En dat zonder dat ik veel moeite voor heb hoeven doen, super katjes zijn het. Ze beginnen te eten zelfs van de brokjes van Nicky, dus dat gaat de goede kant op.

Ik zal eens de karaktertjes van de ukken beschrijven.

Lola is duidelijk de ondernemenste van de twee. Zij begint ook steeds vaker Ricky uit te dagen en is voor Streep al helemaal niet bank, een zeer pittige dame lijkt ze mij te worden.
Ricky is wat afwachtender dan zijn zus en laat haar de boel verkennen, is het oke dan komt hij ook wel. Ook al beginnen ze beide steeds meer naar ons toe te komen, Ricky vind ik toch wel wat knuffeliger. Ik ben benieuwd hoe dat over 5 weken is.

De gewichtjes maar weer een keer. Ricky weegt 600 gram en Lola 560 gram.

Zondag 10 februari, de kittens zijn 5 weken en 2 dagen oud.

Het gaat goed met de ukken, ze zijn nu meerdere keren per dag uit de kooi en ik moet zeggen hoe onhandig ze begin deze week nog waren zo ondernemend zijn ze nu. Ze rennen achter elkaar aan,  houden hele schijngevechten, spelen met Nicky haar staart, klimmen tegen de bank op en springen perfect van de bank af. Het zijn al echte doerakjes aan het worden. Zij en oom Streep willen graag met elkaar spelen maar hun moeder is daar nog niet aan toe. Die vindt Streep veel te groot en te ruw dus die wordt af en toe gecorrigeerd dat hij de ukkies met rust moet laten. Ze drinken ook al water uit de waterbak. Tja het zindelijk worden is nog een probleem. Plassen kunnen ze als de beste maar helaas doen ze dat vaak in hun mandje. Ik zet ze geregeld op de bak en dan doen ze soms wel een plasje maar hun mandje is toch favoriet (de viezeriken). Sinds een paar dagen bied ik ze ook gemalen kip aan en gisteren ging Lola voor het eerst er lekker van eten, de ontlasting zal eerdaags ook wel op gang komen. Ze komen ook steeds vaker bij ons zitten om te kroelen. Het is een heerlijk gevoel als zo'n ukkie lekker in je nek komt liggen en dan in slaap valt.

Van de week tijdens het ruilen van de kamers tussen Lot en Floor glipt Lot weer terug de eetkamer in waar Floor zat te eten. Lot liep meteen op Floor af en ging aan haar ruiken. Omdat het allemaal vrij rustig ging heb ik het zo gelaten. Toen de dames beide op tafel sprongen was er toch wel iets van spanning te bemerken. Ik verwende ze beide met wat slagroom en na een paar minuten heb ik ze weer gescheiden. Zo af en toe laat ik ze heel even bij elkaar en tot op heden gaat dat zonder problemen. Ook Nicky en Floor kunnen overal bij elkaar zijn behalve in de huiskamer.

Lot en Nicky is oorlog, Nicky valt echt Lotje aan. De kittens laat ik nu geregeld aan de andere katten zien, soms trekken ze zich niks van die ukken aan maar soms blazen ze ook naar ze.

Lot is krols geworden, normaal slaapt zij bij ons maar nu mag ze beneden bij de mannen slapen en is het aan Floor de eer om lekker in of op bed te liggen.

Maandag 3 februari, de kittens zijn 4 weken en 3 dagen oud.

Vandaag telefonisch contact gehad met Marcellina (de gedragstherapeut) over de katjes. Ik ga gewoon door met Lot en Floor gescheiden te houden en ze extra aandacht te geven. Floor en Nicky laat ik wel samen in de eetkamer/keuken maar Floor hou ik uit de huiskamer. Het gedrag van Nicky is te verklaren omdat zij haar kittens beschermt. Tegen Streep doet ze dat niet want dat is familie. Ik heb hier twee families in huis: Lot en haar kinderen en Pim/Floor. Omdat in de groep van Lot twee open poezen zitten staan die hoger in de rangorde dan Pim/Floor. De poes die zwanger is of kittens heeft staat het hoogst in de rangorde, hier is dat momenteel dus Nicky. Omdat Floor gecastreerd is staat ze laag in de rangorde maar aangezien zij daar niet aan wilt valt zij Lotje aan. En omdat Lot onzeker is vecht zij niet terug, zou ze dit wel doen dan denk ik dat de rangorde bepaald zou zijn. Tja ingewikkeld hoor die katjes!

Vanaf vandaag ga de kittens heel even kennis laten maken met de volwassen katten. Dit doe ik door een van de kittens mee te nemen naar een kamer waar een volwassen kat zit, dus een op een. Die laat ik dan het kitten zien en beloon hem/haar meteen met wat lekkers en aandacht. Zodat hij/zij het kitten gaat assioseren met iets fijns. De eerste dag maar een paar tellen en dat voeren we heel langzaam op zodat ze geleidelijk aan elkaar kunnen wennen. Met Streep hoef ik dit niet te doen want hij zit al geregeld bij de kittens, dat gaat prima.

Af en toe "speelt" hij met de kittens maar Nicky houdt hem goed in de gaten en gaat al gauw bij hem en het kitten zitten om te voorkomen dat hij te ruw doet. Ook geeft hij af en toe de kittens een wasbeurt.

Kwam Lola zaterdag en zondag niet uit de doos vandaag stapte ze heel bewust over de doos en over de drempel van de kooi de kamer in. Ze beginnen al echt te spelen als katjes en elkaar uit te dagen. Het ziet er erg grappig uit die kleine ukkies met de haren overeind en de staartjes als antennes omhoog. Ja ze houden al echte schijngevechten. Toen Lola dit tegen Streep deed gaf haar een zachte tik, tja daar was dit meidje toch wel een beetje beduusd van, gelukkig was daar haar mama om haar gerust te stellen dat die grote vent (oom en halfbroer) niks kwaads van plan is.

De gewichtjes maar weer een keertje: Ricky weegt 505 gram en Lola 481 gram.
Zaterdag 2 februari.

Vandaag heb ik de klontvormige kattenbakkorrels vervangen door houtkorrels in de kattenbak bij Nicky, dit omdat ik zag dat de kittens zelfstandig uit de doos konden klimmen. Ik wil natuurlijk geen enkel risico lopen dat de kittens in de kattenbak klimmen en dan van de korrels gaan eten. Klontvormige korrels kunnen namelijk in het maagje van een kitten een klont vormen, en de gevolgen daarvan hoef ik niet uit te leggen. Ook heb ik van de voorkant van de doos een stuk afgeknipt zodat de kittens nu zelfstandig in en uit de doos kunnen klimmen. Vooral erin vind ik wel fijn want het ziet er toch wel erg eng uit als Nicky zo'n kitten van vier weken in haar bek neemt en over de rand (25 cm hoog) van de doos tilt/trekt.  

Nicky heeft de snorharen van de kittens voor de eerste keer bijgewerkt. Ik moest goed kijken vandaag voordat ik zag wat er veranderd was aan de ukkies, ze waren dus naar de kapper geweest!

Vrijdag 1 februari, de kittens zijn vier weken oud.

Elke dag laat ik de kitjes even in de huiskamer vrij rond lopen. De eerste dag was het nog niet veel lopen, ze zaten meer en probeerde wel te lopen maar aangezien ze dat nog niet echt gewend zijn (ja hun nest is leuk om in te spelen maar lopen kan je daar niet echt in) vielen ze regelmatig om. We hebben wel meteen kunnen concluderen dat het geen katten zijn maar hangbuikzwijnen. Mijn hemel wat een hangbuikje hebben die twee ukkies. Gelukkig is dit voor Dorien geen probleem en wilt ze Ricky en Lola nog steeds komen bezoeken. Vandaag ging het lopen al een stuk beter. Als ik ze uit hun nest haal dan zet ik ze in een mandje dat de vorm van een iglo heeft en van uit daar kunnen ze de kamer overzien. Ricky klimt al zelfstandig uit het mandje en loopt ook al echt flink door de kamer heen. Lola niet, Lola vindt het mandje prima en gaat daar lekker in liggen spelen. Nicky is natuurlijk in de kamer en ik moet zeggen dat ze het goed doet. Geen nerveuze  moeder die met de kittens gaat slepen en ze weer in de mand zet. Nee ze gaat bij het mandje zitten en praat de hele tijd met Ricky die op onderzoek gaat. Verliest ze hem uit het oog dan gaat ze naar hem toe en blijft dan bij hem zitten. Wij genieten hier enorm van, het wordt steeds leuker nu ze steeds actiever worden.

Vandaag viel me op dat de kittens een ander uiterlijk hadden. Nadat ik ze wat nauwkeurig had bekeken bleek dat de kitjes vannacht bij de kapper hun snorharen hadden laten kortwieken. Nu verdenk ik sterk Nicky daarvan omdat bekend is dat moeder poezen de snorharen van hun kittens afbijten omdat ze dan denken dat de kittens in het nest blijven. Tja misschien andere kittens maar die van ons niet, die schamen zich totaal niet voor hun nieuwe uiterlijk en gaan net zo hard het nest uit zonder snorharen als met snorharen. Het ziet er wel grappig uit die kort haartjes.

Tja en dan de dames.... Nicky tolereert Floor niet meer in de huiskamer, die wordt er dan echt uit gejaagd en aangevallen, zo erg dat de plukken haar in het rond vliegen. Komen ze elkaar tegen in de eetkamer dan is het geen probleem, als er maar geen kittens bij zijn. Lot houden we nog steeds gescheiden van Floor en Nicky, wel wisselen we steeds ruimtes en het gezelschap van de heren. Ja je kan het er maar druk mee hebben.

Zondag 27 januari.

Tot onze vreugde kwam Pim vandaag zomaar de huiskamer binnen. Mensen die al langer mijn dagboek lezen weten dat Pim niet de huiskamer binnen komt zo gauw de kooi er staat. Maar vandaag waren Streep en Nicky zo bezig met elkaar in de huiskamer dat hij erbij kwam. Ik vermoedde omdat de boel in de gaten te houden want mocht er ingegrepen moeten worden dan moet onze Pim natuurlijk wel erbij zijn. Wij zijn hier erg blij om want het is een heerlijke vent die we graag erbij hebben. Hopelijk overwint hij zo zijn angst voor "de kooi" en komt hij weer lekker op schoot zitten.

Zaterdag 26 januari.

Vandaag werden we verrast door de post met het boekje "help mijn kat doet het naast de bak". Aangezien geen van ons tweeŽn dit besteld hadden vermoedde ik dat een bevriende fokster het me als duwtje in de rug had gestuurd. Totdat ik het open sloeg en op bladzijde 28 bij het onderwerp siamees een foto van onze Nicky zag staan. Toen werd alles me duidelijk. Vorig jaar zijn we via een bevriende fokster benaderd om wat foto's van onze katten op te sturen voor diverse kattenboekjes. Als jouw foto geplaatst zou worden zou je als bedankje een boekje krijgen waar de foto instaat. Wel opvallend dat we uitgerekend nu een boekje krijgen over katten met gedragsproblemen.  

Vrijdag 25 januari, de kittens zijn drie weken oud.

Ricky en Lola beginnen al echt te lopen door de doos, oke niet zo snel en ze verliezen nog regelmatig hun evenwicht maar het zal niet lang meer duren voordat ze de doos uitkruipen. Van het weekend maar een hogere doos in de kooi zetten. Ze zitten nu ook met die geweldige ronde oogjes vol verbazing naar je te kijken. Ook Streep wordt uitvoerig bekeken, als ze dan naar hem toe waggelen springt onze held uit de doos, dat vindt hij nog te eng. Ze groeien lekker, vandaag was Ricky 398 gram en Lola 390 gram.

In verband met de therapie van de dames slaapt elke avond een van de meiden boven. En ik kan je vertellen dat dat niet echt fijn is. Ze zijn zo gewend om bij elkaar in een kamer te slapen dat er toch regelmatig 's nachts gemiauwd wordt. Echt prettig is het niet, maar als dit helpt om ze weer in harmonie te laten leven dan moet het maar.

Ik vermoed dat Lotje krols aan het worden is, iets wat haar dochter zeker is. De kittens zijn amper drie weken en mevrouw wordt al weer door Streep in haar nekvel gepakt. Omdat ze krols is zit ze minder bij de kittens maar zo gauw die beginnen met te miauwen komt moedertje meteen aanrennen en wilt bij ze in de doos. Een goed moedertje is onze Nicky zeker.

Maandag 21 januari, de kittens zijn 2 weken en 3 dagen oud.

Vandaag ben ik maar eens op zoek gegaan naar rammel speelgoed muizen. Ik koop me suf aan die beesten maar ze verdwijnen steeds. Toen ik onder de kasten ging vissen bleek dat daar een hele kolonie muizen woonden, 21 stuks weleens waar. Ook kleine speelgoed knuffeltjes hadden hier hun veilige heenkomen gezocht en tot nu toe gevonden. Streep en Pim gingen weer helemaal uit hun dak met de muizen.
De kittens kunnen al als echte katjes rechtop zitten en ze kijken af en toe al over de rand van de doos heen. Ze hebben van die heerlijke wiebelkoppies met van die grote ronde ogen. De oren staan zo geweldig naast hun koppie en ze zien er echt heel schattig uit. Nog even en ze klimmen hieruit. Dan wordt het tijd om te gaan verhuizen naar een hogere doos.
Omdat ze zo goed aankomen ga ik ze vanaf nu nog maar een maal per dag wegen.

Ricky weegt 322 gram en Lola 328 gram.

Zondag 20 januari, de kittens zijn 2 weken en 2 dagen oud.

Het gaat goed met de kittens, Lola spint al, in het begin een beetje maar nu steeds vaker. Ze beginnen zich al echt te wassen en soms lijkt het alsof ze met elkaar spelen. Ze zijn lekker actief maar kunnen ook heerlijk liggen te slapen. Al met al een super leuk nestje. Dorien en ik mailen geregeld en zij en haar vriend zien het helemaal zitten om deze twee een gouden mandje te geven. Nu maar hopen dat het tussen alle drie de partijen klikt als ze hier komen kijken. Voor als nog zijn we allemaal heel positief.

Wat betreft de gedragstherapie: ik heb nu meerdere waterbakjes en kattenbakken in huis staan, we hebben vier krabplanken opgehangen en met de brokken ga ik het ook anders doen. Het advies was om hun eten te verstoppen maar aangezien we hier in een oud huis wonen waar af en toe muizen op bezoek komen lijkt dat ons geen goede optie. Ik moet er niet aan denken dat dat verstopte voer muizen aantrekt, al zou het jagen op de muizen misschien wel ten goede komen van de lichaamsbeweging van de katjes!!! Ik kies toch voor een andere aanpak namelijk op de dagen dat ik werk (drie dagen) krijgen ze gewoon brokjes in de bakjes maar de dagen dat ik vrij ben haal ik de bakjes weg en ga dan op bepaalde tijden met de brokken op de grond zitten en gooi die door het huis, zodat ze daar achterna moeten. Geen idee af dat gaat werken maar ik probeer het. Omdat Lot de bron van de onrust is is onze eerste doel haar wat minder schuw maken. Omdat dit te bereiken zijn er diverse dingen die ik ga doen zoals: een extra Feliway stekker aanschaffen en meer schuilplekjes creŽren. Wat blijkbaar belangrijk is is dat ik alle activiteiten die ik met Lot doe elke dat op hetzelfde tijdstip moeten gebeuren. Dus eten geven, aandacht geven en spelen moeten elke dag op hetzelfde tijdstip gebeuren. Ik heb een busje valeriaan gekocht en daar strooi ik elke dag een hoeveelheid van op de grond. De bedoeling is dat de katjes hierin gaan rollen, de geur zou ontspannend zijn. Nou de enige die erin gaan rollen en ervan eten zijn Streep en Nicky. Oosterlingen doen zelden wat je van ze verwacht dus eigenlijk zou het me niet moeten verbazen dat Lot en Floor er niet in rollen, jammer maar we blijven strooien.

Vrijdag 18 januari, de kittens zijn twee weken oud.

Wat gaat het snel en wat doen ze het goed. Ze zitten soms wiebelend rechtop en proberen hun pootjes te wassen, dat is zo'n geweldig leuk gezicht. Gisteren zag ik dat Lola probeerde met haar achterpoot achter haar oor te krabben, nou dat ging niet zo goed want ze verloor haar evenwicht en viel. Toen probeerde ze het maar uit lig stand, hetgeen beter ging. In de boeken (en ook Marcellina die hier gisteren bevestigde dit) staat dat als je met de kittens vanaf 2 tot 6 of van 3 tot 7 weken elke dag 40 minuten kroelt/speelt/knuffelt dat je dan goed gesocialiseerde kittens krijgt. Dit is wetenschappelijk onderzocht, je moet er niet aan denken hoe men dit getest heeft maar men heeft daar onderzoek naar gedaan. Tja die veertig minuten per kitje ga ik echt niet halen, daar gaan we toch wel flink overheen. Ze worden dan ook steeds leuker. Wel piepen ze nog steeds als we met ze kroelen maar dat wordt toch wel ietsjes minder. Nicky vindt het nog steeds maar niks dat ze er niet bij mag zijn maar ik denk dat dat over een week of twee ook wel beter gaat.

De gewichten gaan prima, ze wogen beide vanochtend 288 gram, niet gek voor kitjes van twee weken.

Donderdag 17 januari.

Marcellina is hier drie uur bezig geweest. Buiten dat ze de katten observeerde legde ze mij ook uit wat zij via hun lichaam uitstraalden. En ik kan je garanderen dat er een wereld voor mij open is gegaan. Niet alleen heel interessant maar ook heel confronterend en soms droevig. Het gaat te ver om hier alles te vertellen maar de dingen waar ik mee aan de slag kan zijn: dat er meer krabpalen/planken geplaatst moeten worden, meer waterbakjes en meer kattenbakken. Ook adviseerde zij om de bakjes met brokjes helemaal weg te doen en in plaats daarvan het eten te verstoppen. Zodat de katten veel tijd en energie kwijt zijn om hun eten te vinden. De energie die ze daar in steken kunnen ze dan niet steken in hun onderlinge problemen. Lotje is duidelijk heel angstig en onzeker. Als eerste gaan we proberen haar wat "steviger" te laten worden (hoe weet ik nog niet daar krijg ik nog informatie over) en daarna gaan we de dames weer leren goed met elkaar om te gaan. Floor heeft heel veel stress dus daar moeten we ook iets mee. We houden ze voorlopig nog gescheiden omdat elke confrontatie het proces vertraagd. Ik blijf ze nog clomicalm geven maar dat gaan we over een paar weken afbouwen. Het was een bijzonder leerzaam middagje (en ook heel gezellig) en ik ga met goede moed aan de slag. Eerst maar eens wat krabplanken/kattenbakken/en waterbakjes kopen.

Dinsdag 15 januari.

Toen ik van mijn werk thuis kwam stonk het enorm naar poep in onze slaapkamer, er lag een drol onder ons bed. Dit was de druppel, zo kan het niet verder. Waarschijnlijk heeft Lot onder het bed gezeten en Floor voor de deur en durfde Lotje niet langs haar. Omdat de nood blijkbaar zo hoog was bij Lotje heeft ze onder ons bed gepoept.

Ik heb Marcellina Stolting (een kattengedragstherapeut) gebeld en zij komt a.s. donderdag langs en gaat de groep observeren. Dan krijg ik via de mail een lijst met dingen waar ik mee aan de slag kan. Ik zal dan wekelijks contact met haar hebben om te bespreken hoe het gaat en zij adviseert mij dan weer wat ik kan doen. Dit proces gaat ongeveer 3-6 maanden duren afhankelijk van onze inzet. Mocht je meer willen weten hierover dan kan je even kijken op deze website http://www.kattengedragstherapie.nl/

Maandag 14 januari, de kittens zijn 10 dagen oud.

Vandaag moest ik helaas weer gaan werken dus Nicky was de hele dag (van 8.15  uur tot 15.30 uur) alleen met de kittens. Niet dat ik denk dat zij ons mist want ze ligt echt de hele dag in de doos bij de kittens. Ongelofelijk dat moederinstinct, heel mooi. Normaal liep ze lekker door het huis heen, rende met Streep van boven naar beneden, keek uit het raam en ging geregeld op balkon zitten om naar de duiven te kijken. En nu? Nu gaat ze misschien drie keer de kooi uit om even haar pootjes te strekken en af en toe haar nest uit om de bak te bezoeken of om wat te eten. Een toppertje dus.

Gisteren had Ricky een dicht oog maar dat was gauw schoon gemaakt met wat afgekoeld gekookt water. Vandaag had hij gelukkig nergens meer last van. De ukken beginnen hun pootjes te wassen. Ik moet zo vreselijk lachen als ze dat doen, want geregeld verliezen ze hun evenwicht en vallen dan. Net lagen ze echt door de doos heen te rollen.

Ze groeien goed en hebben flinke buiken, erg flink mag ik wel zeggen.
Vanochtend woog Ricky 232 gram en Lola 230 gram, Rick doet dus erg zijn best om aan te komen. Ik kan de kittens trouwens niet wegen als Nicky erbij zit. De kittens gaan namelijk nog erg piepen (Lola krijst) als ze opgetild worden. Nicky rukt dan echt het kitten uit je handen en legt het weer in de doos, en dan duurt het weer een tijdje voordat mevrouw de kittens aan de tepel heeft en de rust weer weder gekeerd is. Dus Nicky wordt de kamer uit gezet als er gewogen moet worden of als het nest verschoont moet worden. Niet dat de doeken vuil zijn (Nicky houdt de ukken goed schoon) maar voor het geval dat Nicky vindt dat ze niet meer lekker ruiken en met de kittens gaat slepen wordt het nest geregeld verschoont.

Zaterdag 12 januari, de kittens zijn 8 dagen oud.

Vandaag contact gehad met Dorien die interesse in beide kittens heeft. Na een leuk gesprek hebben we allebei besloten dat er een optie op de kittens zit. Dorien en haar vriend Peter komen over zeven weken langs om kennis te maken met ons en de kittens. Voelt het van beide kanten goed dan gaan Ricky en Lola tzt bij hun wonen. Ik moest wel even slikken, want zo snel al beide kittens "kwijt" te zijn voelt toch alsof ze niet meer helemaal van mij zijn. Hetgeen natuurlijk flauwekul is want nog zeker 12 weken kan ik lekker met ze kroelen en met ze spelen. Ach eigenlijk is het ook wel een rustig gevoel dat ze mogelijk al een goed huisje in het vooruitzicht hebben.

De gewichtjes zijn weer mooi omhoog gegaan: Ricky 190 gram en Lola 205 gram. Ricky heeft dus ook zijn geboorte gewicht verdubbeld.

Vrijdag 11 januari, de kittens zijn al weer een week oud.

Een week geleden zaten Nicky en ik er heel anders voor. Toen nog in spanning en nu al weer helemaal gewend aan de kittens. Het gaat gelukkig nog steeds goed met de kitjes. Nicky blijft eigenlijk bijna de hele dag bij ze liggen en komt alleen de kooi uit om even naar de bak te gaan of om haar poten te strekken. Streep heeft gisteren een hele tijd bij haar en de kittens gezeten. Vol verwondering zit hij dan naar de kittens te kijken. Op een gegeven moment ging hij er maar lekker bij liggen. Totdat Ricky iets bij hem ging zoeken, je had die kop van hem moeten zien! Geweldig. Nicky laat hem er wel bij maar het valt me op dat ze toch wel geregeld zo gaat liggen dat zij tussen Streep en de kittens ligt.

Bij Ricky is zijn navelstrengetje er ook afgevallen en hij kijkt met twee oogjes de wereld in. Ook Lola heeft haar beide ogen open. Gisteren ging Ricky een beetje "blazen" tegen mij, zo grappig. Nicky begint te praten tegen de ukkies, zo'n speciaal geluidje dat alleen moederpoezen doen tegen hun kittens.

De gewichten gaan goed, Ricky woog vanochtend 172 gram en Lola 184 gram. Lola heeft haar geboorte gewicht dus al verdubbeld.

Woensdag 9 januari, de kittens zijn 5 dagen oud.

De gewichtjes blijven gelukkig stijgen. Vanochtend woog Ricky 134 gram (16 gram aangekomen in een dag) en Lola 154 gram (18 gram aangekomen in een dag), geweldig. En dan te bedenken dat de meeste fokkers tevreden zijn als hun kitten 10 gram per dag aankomen. Persoonlijk ben ik al redelijk tevreden als ze 5 gram aankomen maar dit is natuurlijk heel goed. Ze beginnen steeds meer te bewegen en te piepen. Lola heeft sinds vanochtend een oogje open en door het anders gluurt ze.

Dinsdag 8 januari, de kittens zijn 4 dagen oud.

Het is ongelofelijk maar de kittens zijn weer geweldig aangekomen. Ricky woog vanochtend om 8 uur 118 gram en Lola 136 gram, beide zijn dus in 12 uur tijd 10 gram aangekomen. De melkproductie werkt op volle toeren.

Maandag 7 januari, de kittens zijn 3 dagen oud.

Het gaat goed met Nicky en de kittens. Nicky wordt rustiger en blijft de hele dag bij de kittens liggen. Alleen als ze piepen omdat ze niet meteen een tepel kunnen vinden wordt ze wat onrustig. Ze vloeit nauwelijks meer en de bak weet ze ook te vinden. Het gaat dus gewoon goed, heerlijk.

Volgens mij is het tabbytje inderdaad een katertje en het Siameesje een poesje, het wordt dus tijd om namen te gaan verzinnen. Een mooie taak voor de kinderen vind ik.
De gewichtjes gaan ook omhoog, het tabbytje was vanochtend 93 gram en het Siameesje 117 gram.

De kinderen waren het al heel gauw over eens  hoe de ukkies moeten gaan heten: het tabbytje gaat Ricky heten en het Siameesje Lola. Aangezien mijn man en ik dit ook leuke namen vinden gaan ze dus zo heten. Vanavond de kittens nogmaals gewogen en ze waren geweldig aangekomen. Ricky is vandaag 15 gram aangekomen, hij weegt nu 108 gram en Lola is 9 gram aangekomen en weegt nu 126 gram. Lola heeft haar navelstreng verloren. Ik spuit twee maal daags Calendua spray op de naveltjes en dat blijf ik doen tot twee dagen nadat de navelsteng er is afgevallen. Nutridrops geef ik niet meer, het gaat prima zo.

Met Nicky gaat het prima, ze begint nu ook te spinnen als ze aangehaald wordt, dit deed ze nog niet. Ze is wel heel anders dan haar moeder Lot want daar hoefde je bij wijze van spreken maar naar te kijken en zeggen hoe mooi haar kittens waren en dan begon ze al te spinnen.

Wat ook nu weer opvalt is dat Nicky niet de kattenbak in de kooi gebruikt. Ze wacht net zolang totdat ze uit de kooi is en gaat dan op de bak op balkon. Streep vindt dat onzin en wilt graag die schone bak in de kooi gebruiken, ik probeer daar een stokje voor te steken maar die oosterlingen he!!

Ik was vanochtend vergeten Lot en Floor een kwart pilletje clomicalm te geven en dat merkte we in de avond. Floor vloog Lot aan... Blijkbaar kunnen ze (Floor zeker niet) niet normaal doen die meiden. Zaak dus om ze echt twee maal daags een pil te geven.

Zondag 6 januari, de kittens zijn vandaag 2 dagen oud.

Na een nacht heerlijk geslapen te hebben in mijn bed was ik heel benieuwd wat ik beneden in de kooi zou aantreffen. Maar alles was gelukkig oke, Nicky lag heerlijk bij de kittens en de ukkies bewegen goed. Nicky had niks gegeten maar toen ik haar vers voedsel aanbood at ze alles op. Streep is op kraamvisite geweest en heeft heerlijk in de warme doos (warmtematje staat natuurlijk aan) gezeten bij de kittens. Met verbazing zat hij naar dat kleine grut te kijken.

Ik heb de kittens weer Nutridrops gegeven en hun navelstrengetje ontsmet. Natuurlijk ook gewogen want ik ben wel heel nieuwsgierig hoe ze het doen.

Het tabbytje weegt nu 88 gram (gisteren 84) en het Siameesje 106 gram (gisteren 104). Ik ben heel tevreden hiermee want het was gisteren een drukke dag voor Nicky, verhuizen naar de kooi, de katten in de kamer en weer even bij de andere katten zitten. Vandaag lekker een rustig dagje en hopelijk gaat het alleen maar beter met de ukken.

Volgens twee fokkers is het tabbytje een kater, zie de foto's bij de button kittenfoto's. Jammer hoor want ik heb nu eenmaal een zwak voor mannen in streepjes pakken, dat blijkt ook wel dat Pim en Streep hier wonen. Maar vijf is onze max dus.....

Zaterdag 5 januari, de kittens zijn 1 dag oud.

Ik heb weer op de bank geslapen en wederom was Nicky erg onrustig. Ze blijft miauwen om de andere katten en helaas drinkt het tabbytje niet. Ik druk geregeld een druppeltje uit de tepel en probeer dan het ukkie aan te leggen. Maar omdat zij dan gaat krijsen wordt Nicky weer nerveus zodat ik het kitje niet kan aanleggen. Ik heb vanochtend om 3 uur het kitje maar 1 ml kittenmelk gegeven want ze heeft al vanaf gistermiddag half 2 niks gedronken. Ook heb ik haar weer wat Nutridrops gegeven. Het Siameesje zit wel geregeld te drinken. Dat wees de weegschaal ook wel aan want die gaf 99 gram aan. Het tabbytje is van 90 naar 83 gram gegaan. Genoeg redenen om me zorgen te maken.

We hebben vanochtend de kooi neergezet en de boel een beetje aan kant gemaakt. De katten kunnen nu in de kamer al kijkt Pim weer vanaf de hal de huiskamer in (net zoals bij het vorige nest) en Lot laat zich niet zien. Streep wel, die is blij dat hij weer bij Nicky kan zijn en loopt heerlijk door het huis. Floor doet het wat voorzichtiger, die gaat de huiskamer in al Nicky weg is.

Toen ik vanmiddag rond 1 uur weer het kitje aanlegde ging ze gelukkig zelf drinken, geweldig. Niet zo geweldig was dat Nicky een kwartier later met het kitten ging slepen en toen ik haar weer in haar doos had gekregen ze de kittens (in mijn ogen) ging bijten. Ze piepten niet maar neem van mij aan dat het er verschrikkelijk uitzag. Ik heb Nicky even verwijderd en die ging meteen met Pim en Streep in de mand liggen. Na een uurtje ging ze weer naar haar kittens om te verzorgen.

Vrijdag 4 januari, Nicky is 67 dagen zwanger.

Wederom een slechte nacht gemaakt. Nicky wisselde de momenten af met miauwen en spinnend naast me liggen. Ook vanochtend heb ik gelukkig weer een paar uurtjes in mijn eigen bed kunnen slapen.

Rond 10.30 uur vonden we wat bloed in de kraamdoos waar Nicky steeds in lag. Streep was ook in de kamer maar omdat ze steeds naar hem toe liep om het te verleiden om bij haar in de doos te kruipen hebben we hem maar de kamer uit gezet, dit was te onrustig voor haar. Om 12.45 uur kreeg Nicky persweeŽn en verloor ze helder vruchtwater. Om 13.10 uur zagen we een neusje verschijnen. Omdat het in mijn ogen te lang duurde heb ik Dave gebeld. Hij stelde me gerust en adviseerde me niks te doen en af te wachten. Zolang ze weeŽn heeft is ze bezig. Om 13.25 uur werd het ukkie geboren, een havana tabby mackerel, ooo een tabby, smelt. Nicky begon wel met het eten van de nageboorte maar kon er niet doorheen komen. Ik heb het kitten afgekoppeld, de navelstreng ontsmet, droog gewreven, Nutridrops gegeven en gewogen, 90 gram. Nicky keek er niet naar om, die lag bij te komen. Ook toen ik het kitten bij haar legde reageerde ze nauwelijks. Ze was doodop. Rond 13.55 uur kreeg ze weer wat weeŽn maar die ebde al gauw weg. Gelukkig voelde ik het kitten nog wel bewegen in haar buik. Nicky is op, ze slaapt en reageert amper op het kitten dat ze ook niet bij zich laat drinken. Om 17.00 uur heb ik haar een spuitje met 0,05 ml python gegeven in een spier in haar bil, helaas had dat niet het gewenste resultaat (binnen 3 kwartier moet het kitten geboren zijn). Nadat ik de dierenarts had gebeld om te melden dat we eraan kwamen met Nicky (ik had al overleg gehad met haar en ze zei al dat als de python niet werkte, het waarschijnlijk een keizersnede zou worden) waren mijn ma en ik waren nog even aan het doorpraten hoe we het zouden doen met het vervoer (we hebben geen auto) en de kinderen toen onze dochter zei dat ze een kitten zag. En ja hoor er lag een volmaakt wit ukkie in de doos( geboren om 18.00 uur). Die Nicky toch, is het haar toch gelukt, geweldig! Ook dit kitten liet Nicky liggen dus ik heb haar maar even geholpen en het kitje gewogen (89 gram). Na Nicky te hebben gecontroleerd of er nog een kitje in haar buik zat (hetgeen niet zo was) hebben we de boel verschoont en iedereen gebeld die zo meeleefde, bedankt allemaal. Volgens mij zijn het twee meiden maar ik ben niet zo goed in het bepalen van de geslachten dus het kan nog veranderen.

Donderdag 3 januari, Nicky is 66 dagen zwanger.

Streep heb ik vannacht maar bij de andere katten gezet want hij bleef maar rennen over het bed heen en op Nicky springen. Nicky was dat niet met mij eens en heeft steeds lopen miauwen, heel zacht en lief. Ze kwam ook geregeld bij mij op de bank onder het dekbed liggen maar wilde wel over haar buik geaaid worden, ze begint dan meteen te spinnen. Als ik stopte met aaien stond ze op en ging een paar rondjes door de huiskamer lopen miauwen. Dan kwam ze weerbij me liggen en zo hebben we de nacht door gebracht. Gelukkig is mijn man thuis zodat ik toch nog even in mijn eigen bed heb kunnen slapen toen iedereen wakker was. Het is nu drie uur maar er zijn nog geen veranderingen bij haar te constateren. Wel zoekt ze een plekje om in te kruipen maar ze heeft nog geen vochtverlies of weeŽn. Dat wordt vanavond weer een nachtje op de bank liggen.

Woensdag 2 januari 2008, Nicky is 65 dagen zwanger.

Vannacht om half 2 maar even gekeken of alles nog rustig was beneden en dat was ook zo, net zoals om 6 uur in de ochtend. Tja als je alles van te voren weet dan draai je je lekker om in bed. Maar dat is niet zo dus ik blijf vandaag thuis en kijk geregeld waar mevrouw is. Omdat het warmtematje in de kraamdoos aanstaat is deze plek erg geliefd bij de katten. Op een gegeven moment lagen Pim, Floor en Streep erin. Omdat Nicky er ook in wilde is ze maar op de katten gaan liggen want de doos was vol. Lang hield ze dit niet vol dus na wat in oren gebeten te hebben en geblazen te hebben had ze de doos voor zichzelf. Maar die was blijkbaar te warm voor mevrouw want na vijf minuten ging ze midden in de kamer languit liggen.

Ik denk dat ik Pim maar een andere naam ga geven, namelijk Bobby naar de Londonse agenten. Dit om dat als er hier ruzie was (dat was er namelijk wel eens!!), dan ging Pim iedere keer naar de ruziemaaksters toe en gaf de aanstichtster van de ruzie een mep. Het moge maar duidelijk zijn wie hier in huis de broek aan heeft.

Vanmiddag rond half 2 begon Nicky naar Streep te miauwen. Het is duidelijk dat hij bij haar moet komen. Helaas snapt hij al die aandacht niet en wilt met haar spelen. Omdat Nicky hem bij zich wilt hebben rent ze achter hem aan. Wat voor hem weer een reden is om op haar te duiken. Ook roept haar gemiauw bepaalde gevoelens bij hem op, hij wilt haar dekken. Nicky valt Floor aan, dus die mag even niet in de huiskamer komen. Pim wordt getolereerd maar mag niet te dicht bij komen. ja het is hier echt heel gezellig met die katten die zo heerlijk met elkaar omgaan. Vanavond slaap ik op de bank.

Dinsdag 1 januari 2008, Nicky is 64 dagen zwanger.

Allereerst natuurlijk een heel goed jaar gewenst en dat het maar een heel gelukkig jaar mag worden voor iedereen en hopelijk worden er veel gezonde en leuke kittens geboren.

De katjes waren vannacht met het vuurwerk af en toe aardig schrikachtig maar dat is niet zo gek als je die klappen hoorde. Gelukkig is alles goed gegaan en gaan we het nieuwe jaar verwachtingsvol in. Nog niets te melden over de aanstaande moeder, alles is nog steeds erg rustig, heel rustig. Ze ligt nu met Pim en Streep in de kraamdoos waar ik het warmtematje ingelegd heb en dat aan staat. Door alle drie wordt dit zeer gewaardeerd.

Maandag 31 december, Nicky is 63 dagen zwanger.

Alles is goed hier, Nicky eet nog lekker en doet nog steeds waar ze zin in heeft. Totaal geen tekenen van een aankomende bevalling. Ze is wel wat minder onrustig. Ik ben benieuwd wanneer ze gaat beginnen.

Zondag 30 december, Nicky is 62 dagen zwanger.

Sinds gisteravond eet ze weer, niet veel maar ze eet. Ze krijgt vandaag nog 2 spuiten en dan stop ik ermee. Hopelijk is dan het leed geleden. Volgens mij gaat het goed met de ukkies in haar buik. Ik voel ze regelmatig bewegen, niet heel druk maar aangezien ik denk dat ze twee kitjes draagt hebben die natuurlijk flink de ruimte. Nicky spint sinds gisteravond als je even over haar buik aait, iets wat ze normaal niet doen... ja ja.

Met Floor en Lot gaat het goed, de twee dames zijn aanzienlijk rustiger geworden, er wordt niet meer geblazen of gegromd. Wel slapen ze erg veel. Als de kittens geboren zijn en ik weer een beetje het gevoel heb dat de katten allemaal gewend zijn aan de gezinsuitbreiding ga ik kijken of de dames het goed doen op een kwart tabletje per dag. Tot die tijd krijgen ze nog tweemaal daags een kwart tabletje clomicalm.

Zaterdag 29 december, Nicky is nu 61 dagen zwanger.

Gelukkig heeft ze niet meer gespuugd maar ze eet en drinkt ook niet. Tja en dat is toch niet echt handig. Ik probeer wat opgelost eten en water in haar bekkie te spuiten maar een zwangere poes vasthouden is niet echt te doen., maar we blijven het proberen. Ze heeft vandaag weer twee maal finidiar gekregen. De kitjes bewegen nog in haar buikje, hopelijk hebben zij er niet te veel last van dat Nicky niet eet. Zijzelf wel natuurlijk, gelukkig heeft ze wat vet ontwikkeld de laatste weken maar er moet natuurlijk wel gauw wat veranderen.

Vrijdag 28 december 2007, Nicky is nu 60 dagen zwanger.

Nou mevrouw is ziek, ze spuugt enorm en eet niet. Op advies van de dierenarts krijgt ze twee maal daag een spuit met 0,25 ml finidiar. Hopelijk knapt ze gauw op.

Het gaat goed met de verhouding tussen Lot en Floor, oke af en toe is er nog wel ruzie maar het wordt minder, gelukkig maar. Om dit te compenseren val Nicky Lot of Pim aan, tja je moet toch wat met je hormonen!! Ook deelt ze spontaan meppen uit als een van de andere katten midden in de kamer niks zit te doen. Het zal allemaal wel aan haar hormonen liggen, toch?

Lisa, die bij Janneke en Yuri woont, heeft tijdens de kerstdagen besloten krols te worden. Dus geen liefelijke liedjes onder de kerstboom maar een galmende oosterse dame!

Maandag 24 december 2007, Nicky is nu 8 weken zwanger.

Het gaat goed met de zwangere, ze wordt wat dikker en weegt nu 3,8 kilo, ze is dus 1 kilo aangekomen! Ze is nog steeds zoekende en ook de kraamdoos die ik sinds gisteren heb neergezet voldoet niet aan haar hoge eisen. Wat die eisen zijn is mij niet geheel duidelijk. De andere katten ook niet want die vinden het wel prima dat extra slaapplekje in de huiskamer met veel dekentjes erin.

Vandaag zijn we met Pim, Floor en Lot naar de dierenarts geweest voor hun jaarlijkse entingen, Pim en Floor tegen katten- en niesziekte en Lot alleen tegen niesziekte (tegenwoordig enten ze katten maar eens in de 2 jaar in tegen kattenziekte). Ook heeft de dierenarts Lotje uitgebreid onderzocht of haar veranderde gedrag veroorzaakt wordt door een lichamelijke klacht. Maar niks wijst daarop dus waarschijnlijk is het iets psychisch. Lot krijgt vanaf vandaag twee maal daags een kwart tabletje clomicalm, dit zorgt ervoor dat ze zich minder angstig gedraagt/voelt (hopelijk werkt het voor het meidje). Het is even uitproberen op welke dosering ze het goed doet. Als alles goed gaat moet ze over een week of zo wat minder angstig zijn, dit zou wel prettig zijn met de aankomende bevalling. 

Vandaag is Draver overleden, Draver is het vriendinnetje van Harry en Lisa. Ze is rustig thuis ingeslapen en heeft gelukkig niet geleden. Het meidje was oud en heeft een heel goed leven gehad bij Janneke en Yuri. Sterkte Janneke en Yuri.

Donderdag 20 december 2007, Nicky is nu 7 weken en 4 dagen zwanger / 53 dagen.

Eindelijk heb ik vanavond voor de eerste keer leven gevoeld in Nicky haar buikje, aan een kant. Ze is dus gewoon zwanger en niet schijnzwanger zoals ik een beetje ging vermoeden. Dit houdt dus in dat ik over ruim een week het circus van stal moet halen... geweldig. Alle spullen zijn al in huis alleen nog een paar wasjes met de doeken voor in het mandje draaien en het feest kan beginnen. Het zal geen groot nest zijn maar ik zal wel heel blij zijn als er straks toch nog twee gezonde kitjes geboren worden, die kunnen dan heerlijk met elkaar spelen. Maar goed we zullen het wel zien, over twee weken is het zover of we weten het al.

Lot is al een paar dagen krols af en die begint zich weer vreemd te gedragen ten opzichten van Floor. Geen idee wat ik hier nu mee aanmoet. Ze zit of in onze slaapkamer of ligt in een kast. Als ze daaruit gaat dan sluipt ze snel door het huis naar haar etensbakje of de kattenbak, heel zielig allemaal. Ik kijk het nog even aan en dan ga ik maar met haar naar de dierenarts voor haar advies. Hopelijk lost het vanzelf op .....

Zondag 16 december, Nicky is nu 6 weken en 6 dagen zwanger.

Vandaag 2 jaar geleden is Lot bevallen van haar eerste nestje. Maar ook vandaag was er een bevalling en wel die van Amy van Marika. Ze heeft zes kitjes gekregen en alles is goed gegaan, gefeliciteerd Marika met je geweldige nestje.

Met Lot en Floor is alles weer oke. Lot krijst nog steeds de boel lekker bij elkaar. Ik geef haar even geen pil meer. Hopelijk gaat ze over 3 weken een beetje mee moederen over de kittens van Nicky en blijft haar krolsheid een tijdje weg.

Met Nicky gaat het goed, ze heeft af en toe wel last van haar humeur. Om geen reden geeft ze een van de andere katten een tik. Ook is ze jaloers als een van de andere katten aangehaald wordt, ze komt dan meteen naar je toe en eist je op. Ach en dan halen we de zwangere tante maar aan. Ze is nog steeds onrustig en zoekende, ze loopt het hele huis door en probeert achter kasten te komen. Ze is volgens mij op zoek naar de ideale plek om te bevallen. Ze is niet aangekomen, ze weegt nog steeds 3,4 kilo. Het lijkt er wel op alsof ze wat dikker wordt. Maar ze heeft niet zo'n buik als Lotje had, daar zag je echt dat er wat inzat. Nicky wordt over haar hele lichaam wat ronder, ook voelt haar buik slap aan in tegenstelling tot Lot haar buik die stevig aanvoelde. Tot op heden heb ik nog geen leven gevoeld, ik neem aan dat ik eind deze week als ze tegen de 8 weken aanloopt wel wat voel. Dat hoop ik tenminste.

Woensdag 12 december.

Nou Lot is krols, zal je altijd zien: hoeven ze niet krols te worden => worden ze het snel en als ze krols mogen worden ivm een bezoek aan de kater => duurt het weken. Streep vindt haar erg interessant en doet verwoedde dek pogingen... maar niet tot volle tevredenheid van beiden. Lot biedt zich ook aan Pim aan maar die snapt het echt niet. De verstandhouding tussen Floor en Lot is beter, nog niet helemaal optimaal maar er wordt amper meer gegromd.

Zondag 9 december, Nicky is nu 5 weken en 6 dagen zwanger.

Het gaat iets beter tussen Lot en Floor. Ik ben even gestopt met Lot de pil te geven, dit omdat ik denk dat haar gedrag door de pil/hormonen komt. Afgelopen week deed Lotje erg vreemd. Ze mekkerde steeds om Streep om hem in het mandje te lokken. Als ze daar in lag en je aaide haar over haar buik ging ze lekker languit liggen zodat je haar buik kon aaien. Ook spinde ze daar enorm bij, ze gedroeg zich zoals toen ze net kittens had. Ik wacht af hoe ze zich gaat gedragen als ze krols is geweest. Blijft ze dan nog steeds grommen naar Floor dan moet ik verder zoeken naar de oorzaak.

Met Nicky gaat het goed, ze oogt iets zwaarder en ze is deze week wel 2 ons aangekomen (totaal nu 6 ons), ze weegt nu 3,4 kilo. Ze heeft zo te merken geen last van haar zwangerschap, wel loopt ze regelmatig door het huis net alsof ze geen rust in haar kont heeft. Maar ze kan ook uren op de kachel of op bed liggen pitten. Een ideale zwangerschap lijkt mij. 

Wel heeft zij en Streep een ontstoken ook (mogelijk het calici virus). Beide heb ik op de clavubactin (antibiotica) gezet, ze krijgen 1,5 tabletje per dag.

Bij Marika van cattery van Anatolios is het deze week spannend want Amy is rond de 15e december uitgerekend. Marika is er al helemaal klaar voor en nu maar wachten wanneer Amy zo ver is, sterkte alvast Marika met de slapeloze nachten!!!

Maandag 3 december, Nicky is 5 weken zwanger.

Alles gaat goed met de aanstaande moeder, ze weegt nu 3,2 kilo en is dus 4 ons aangekomen. Ze eet nu ook af en toe wat Sheba, nog niet veel maar alle beetjes helpen. Met heel veel moeite hebben we een foto van haar rug kunnen maken maar je ziet er nog niet echt op dat mevrouw zwanger is. Maar we hebben nog ruim vier weken te gaan dus wie weet. Met Lot en Floor blijft het onrustig. Ik heb een Feliway stekker gekocht maar of dat nu echt helpt??

Op mijn werk heb ik kunnen regelen dat ik pas 14 januari weer moet gaan werken. Als alles goed gaat zijn de kittens dan ongeveer een weekje oud en heb ik lekker kunnen genieten van het spul.

Maandag 26 november, Nicky is 4 weken zwanger.

Het wordt steeds duidelijker dat mevrouw inderdaad zwanger is want haar tepels worden groter en slapen doet ze veel. Ze krijgt een paar keer per dag AD aangeboden en daar eet ze wel een theelepel vol van op!!! Normaal rent ze 's avonds altijd met Streep door het huis over banken en stoelen maar dat wordt wat minder. Zo af en toe wilt ze wel ingaan op zijn uitdagingen maar meestal ligt ze op de kachel, lekker te broeien.

Vrijdag 23 november 2007.

Volgens mij is Nicky zwanger, haar tepeltjes worden wat roze. Ze slaapt veel en dan vooral op de verwarming, eten doet ze in mijn ogen nog niet echt opvallend veel. Wat ik lastig vind ik want ze eet alleen brokken, oke af en toe wel een paar hapjes natvoer maar niet veel. Mogelijk veranderd dit nog de aankomende weken. Als alles goed gaat dan gaat ze rond 2 januari bevallen, gelukkig heeft mijn man de laatste week van dit jaar vrij en ik de eerste week van volgend jaar. Volgende week maar meteen nog een week extra vrij nemen. Ik vind het wel spannend want het wordt Nicky haar eerste bevalling en ze is toch wel een stuk smaller dan Lotje. Hopelijk gaat alles goed en ligt er hier over 6 weken een nestje. Best wel leuk vind ik. Over een paar weekjes eens kijken of ik alles in huis heb voor de bevalling.

Zondag 18 november 2007.

Hier gaat alles zijn gangetje, Nicky laat me nog in het onzekere: wel of niet zwanger? Over een week weet ik het waarschijnlijk wel want dan is het vier weken geleden dat ze gedekt is.

Er staan weer nieuwe foto's in het fotoboek en ook op de site van mijn man staan veel nieuwe foto's.

Hier staat ook de foto van Joost op. Joost is een lekkere dikke rode HTK kater die helaas suiker heeft en hiervoor 2 maal daags geprikt moet worden. Omdat de buurvrouw (die bij hem woont) stewardess is en dus vaak afwezig is, hebben wij geleerd hoe we hem moeten prikken. Geregeld zijn wij dus het personeel van 6 katjes. Het is handig dat wij nu kunnen prikken want je weet nooit wanneer je zelf een keer je kat iets moet toedienen en dan ik het fijn als je het al kan.

Vandaag zijn we met z'n alleen naar de show in Nieuwegein geweest. Leuk om weer wat fokkers te spreken en te kijken naar hun katjes. Ook de keurmeesters waren zeker een kijkje waard en ook om wat foto's te maken!! We hebben ook nog met een sphinx geknuffeld en die voelen toch wel heel speciaal aan, ooit komt er hier zo'n bloterikje wonen.

 

 

 

 

 

Van Janneke kreeg ik nog deze foto van Harry/Lisa en Draver. Heerlijk met z'n drieŽn in een mandje. Een mandje vol met lilacjes. Heerlijk dat het zo goed gaat met de katjes.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 6 november 2007.

Na een vier dagen wat blazen en meppen is de rust weer helemaal wedergekeerd. Nicky heeft wat wondjes in haar nek en op haar schouders van het liefdesspel met Milar maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het gaat goed met mevrouw, ze eet voor het eerst natvoer en ze rent weer als vanouds samen met Streep door het huis en ze slapen weer heerlijk gestapeld bij elkaar. Je merkt echt dat het kouder wordt want elke avond liggen alle katten wel bij iemand op schoot.
Lot heeft af en toe wat tijd voor zich zelf nodig. Ik merk dat ze behoefte heeft om te knuffelen maar zogauw er een andere kat bijkomt dan trekt ze zich terug, soms geeft ze de andere kat nog even een tikje om te laten weten dat ze er niet van gediend is. De enige oplossing is om samen met haar in een kamer met de deur dicht te knuffelen. Dan spint ze heerlijk en ligt lekker op bed te kroelen. Jammer dat ze dit niet kan als de andere katten erbij zijn.

Streep begint steeds leuker te worden. Hij houdt er nog steeds van om rondgedragen te worden en helemaal als zijn buikje dan geaaid wordt. Hij gaat dan heerlijk spinnen en valt op een gegeven moment in slaap, met andere woorden een geweldig ventje.

Maandag 29 oktober 2007.

Maaike belde vanochtend dat Milar het voor gezien houdt. Hij zit liever met Jim in de buitenren en hij gaat ook weer eten en zijn verblijf voorzien van een lekker katerluchtje! Het stel heeft het gehad met elkaar en Dave is zo aardig geweest om Nicky te komen brengen, nogmaals bedankt Dave.
De katten hier vinden haar toch wel vreemd ruiken dus er wordt een beetje geblazen maar dat zal morgen wel weer over zijn.

Tja en dan wordt het dus afwachten of ze opgenomen heeft. Als dat zo is dan gaat ze volgens de zwangerschapskalender  http://www.purrinlot.com/preg.htm ongeveer 31 december!!! bevallen. Als ik uitga van de draagtijd van Lotje (soms is de draagtijd van de dochter net zolang als van de moeder) dan is de bevallingsdatum 3 januari. We zullen afwachten, zo rond 25 november hoop ik roze tepeltjes bij Nicky te zien.

Zondag 28 oktober 2007.

Vanavond heb ik Maaike gesproken, het gaat goed met het stel. Milar heeft sinds gisteravond niet gegeten (hij heeft het te druk met Nicky in de gaten te houden en haar het hof te maken) maar Nicky heeft wel lekker gesmuld van de vis.

Vanochtend heeft Maaike de eerste dekking gezien. Niet geheel vrijwillig want mevrouw stond nu niet bepaald te springen van enthousiasme voor deze nieuwe ervaring voor haar. Maar Milar heeft vaker dit soort "niet zo gewillige" poezen op bezoek gehad en weet hoe hij met ze moet omgaan.

Sinds vrijdagavond is Milar heel lief en geduldig voor/met Nicky geweest: hij bleef maar de hele tijd prrrprrrprrr doen tegen haar en de hele tijd lief naar haar kijken en hij heeft haar met rust gelaten maar vanochtend was hij het zat. Er moest gewerkt worden en dat heeft hij dan ook gedaan. Vandaag heeft Maaike diverse dekkingen gezien/gehoord, nu maar afwachten hoe het morgen gaat.

Zaterdag 27 oktober 2007.

Nou weinig veranderingen bij het stel. Nicky blaast tegen Milar en hij blijft haar in de gaten houden. Ze ruikt natuurlijk best wel interessant voor hem maar mevrouw snapt totaal niet wat hij van haar wilt. Tja het is ook wat: ben je als bijna tweejarige nog nooit je huis uit geweest (DA bezoek even niet meegerekend) en heb je nog nooit een andere kat gezien, en dan zit je ineens in Hoofddorp bij zo'n opdringerige gast die eigenlijk maar een ding van je wilt. Kijk thuis deden Streep en Lot hun best wel om haar uit te leggen wat haar boven het hoofd hing (en dat vond ze ook totaal geen probleem) maar zo'n vreemd ruikende vent is toch wel een heel ander verhaal. Nou hopelijk ziet ze het licht nog en krijg ik gauw bericht dat ze gedekt is.

Vrijdag 26 oktober 2007.

Vanavond Nicky naar Hoofddorp gebracht. Toen we het mandje open maakte in het katerverblijf van Milar ging hij meteen het mandje in. Even (nou echt wel 20 sec.!) was het stil en toen begon mevrouw te blazen. Maaike duwde Milar weg en haalde Nicky uit het mandje. Om het stel aan elkaar te laten wennen zijn we naar boven gegaan waar we gezellig hebben gekletst/papieren te regelen en natuurlijk ook geknuffeld met de kitjes. Wat een heerlijk stel ukken hebben ze daar zeg. Onze dochter vond eigenlijk dat Nicky maar naar Jim toe moest want dan krijg je misschien zo'n bi-colortje, dat doen we misschien de volgende keer. Na wat gezellige uurtjes zijn we weer weggegaan maar natuurlijk niet voordat we even bij Nicky en Milar hebben gekeken. Mevrouw zat op de vensterbank en Milar zat op te stoel naar haar te kijken en te lonken, tja erg romantisch allemaal!

Donderdag 25 oktober 2007.

Vanochtend begon Nicky weer te miauwen en toen ik 's middags thuis kwam brulde ze, met ander woorden: mevrouw is krols. Natuurlijk meteen Maaike gebeld en gelukkig is Milar vrij. Morgen avond gaan we haar brengen en ik hoop dat ze een paar gezellige dagen zal hebben bij/met Milar. Met hopelijk als resultaat een heerlijk stel kittens zo eind dit jaar. Ik heb mevrouw even gewogen en ze weegt nu 2,8 kilo.

Dinsdag 23 oktober 2007.

Nicky haar krolsheid heeft niet doorgezet, helaas want Milar is weer vrij dus als ze krols was geweest hadden we haar weg kunnen brengen. Nu is het gewoon wachten totdat ze krols wordt en hopelijk zet het dan wel door. Inmiddels is het zeven weken geleden dat Nicky voor de laatste keer krols was.

Vrijdag 19 oktober 2007.

Vandaag was de grote dag voor Kees en Saar want ze zijn allebei gecastreerd en gelukkig is alles goed gegaan, ze worden nu extra verwend door hun baasjes.

Vandaag is Nicky begonnen met krols worden, ze loopt Streep steeds achterna en probeert hem mee te lokken door heel lief te miauwen. Streep heeft best wel interesse in haar maar meer om met haar te spelen. Hopelijk zet het door, alhoewel het beter zou zijn als ze het nog een aantal dagen zou uitstellen. Dit omdat Milar bezoek heeft van een andere dame, zal je net zien!

Amy van Marika is al weer thuis na een bezoekje aan Boysie, hopelijk is ze zwanger en worden er over negen weekjes een heerlijk stel oosterlingen geboren bij Marika, misschien wel een Sysje...

Maandag 10 oktober 2007.

Vandaag zijn we bij Eveline en Ton op bezoek geweest, bij hun wonen Kees en Saar (Tom en Bink uit ons nestje van maart dit jaar). Het was erg leuk om de kitjes weer te zien. We hebben daar een paar gezellige uurtjes doorgemaakt en natuurlijk de katjes goed bekeken en een beetje met ze gespeeld. De katjes zien er goed uit en hebben het prima getroffen bij Eveline en Ton.

Dinsdag 9 oktober 2007.

Lotje heeft weer een half pilletje gekregen. Nicky is nog steeds niet krols, helaas moet ik zeggen want als ik de verhalen hoor/lees van andere fokkers wiens poes zwanger is of kittens heeft begint het toch wel aardig te kriebelen bij mij, maar geduld moeten we hebben. Marika zit ook nog steeds te wachten op Amy haar krolsheid en ook Pien van Gabrielle  (http://catteryhellevoetse.nl/) zwijgt in alle talen. Zo zijn wij drieŽn aardig bezig om onze meiden in de gaten te houden en elkaar op de hoogte te houden of een van onze meiden al begint te zingen.

Dinsdag 25 september 2007.

Vandaag Lotje weer een half pilletje gegeven, ze doet het hier goed op. Nicky zwijgt in alle talen, net zoals Amy trouwens. Voor de rest gaat het prima, Nicky en Streep spelen veel en hebben gelukkig bepaald wie de baas is.

Dinsdag 11 september 2007.

Vandaag met Nicky naar de dierenarts geweest voor de Snap test, die gelukkig goed was. Ook is ze ingeŽnt tegen Bordatella (kennelhoest). En dan wordt het nu wachten wanneer ze krols wordt. Wat wel leuk is is dat Marika (van cattery van Anatolios) op de krolsheid van Amy zit te wachten, mogelijk gaan de meiden samen op wat betreft hun bezoek bij de kater. Weleens waar niet bij dezelfde kater zoals hun moeders begin dit jaar want Amy gaan naar Boysie, die vader van Nicky. Allemaal weer erg leuk en spannend.

Streep is een zuiplap, kijk dat hij melk drinkt verbaast mij niks maar chocolademelk en limonade?? Vreemde katten hoor die Oosterlingen.

Donderdag 6 september 2007.

Vandaag alle katten ontwormd. Voor Nicky (die overigens nog steeds aan het krijsen is) haar test heb ik volgende week dinsdag een afspraak bij de dierenarts. Streep weegt 2,8 kilo dus die komt lekker aan.

Zondag 2 september 2007.

Gisteren vermoedde ik het al maar vandaag is het duidelijk: Nicky is krols. Het verbaast mij dat ze zo snel na het stoppen van de pil krols is geworden. Nicky heeft vanaf september vorig jaar de pil gekregen.

De heren vinden haar wel een beetje interessant, Streep heeft echt zijn best gedaan en ook Pim wilde wel een poging bij Nicky wagen, zelfs Lotje pakt haar in haar nekvel en stap op haar! Als ze van haar krolsheid af is ga ik met haar naar de dierenarts voor de SNAP test (test op de aanwezigheid van antistoffen tegen FeLV en FIV) en als die goed is mag ze bij haar volgende krolsheid op kater bezoek.

Vandaag zijn we bij Janneke en Yuri geweest om te kijken hoe het met Harry en Lisa gaat. Nou het gaat prima met ze, het moge wel duidelijk zijn dat zij daar de baas in huis zijn. Helaas herkende Harry ons niet hetgeen me wel een beetje verbaasde omdat hij toch een jaar bij ons gewoond. Blijkbaar is het bij hem: uit het oog uit het hart. Maar ze doen het daar goed en het was erg leuk om ze weer eens te zien.

Maandag 27 augustus 2007.

Lotje heeft vandaag weer de pil gekregen, deze keer een halve omdat ze dan om de twee weken een half pilletje moet hebben. Geef ik haar een hele pil dan moet ze die om de drie weken hebben. Als je dat omrekent dan krijgt ze minder pil als ze op een halve zit. Met Streep en Nicky gaat het goed, geen gevechten meer alleen maar flink achter elkaar rennen. Streep weegt 2,8 kilo dus die komt lekker aan. Hij vindt het nog steeds heerlijk om gedragen te worden en kan dan ook een hele tijd heerlijk tegen je aan liggen. Ga je zitten dan is het feest over, nee meneer wilt gedragen worden.

Vrijdag 17 augustus 2007.

Het gaat goed met Streep, hij heeft totaal geen last van zijn castratie gehad. Ook zijn relatie met Nicky is goed, ze rennen flink achter elkaar aan maar nu om te spelen. Ik ben gestopt met de clomicalm pillen voor Nicky, nu hopen dat het zo goed blijft gaan.

Met de andere "kittens" gaat het ook goed. We gaan over een paar weken kijken hoe het met Harry en Lisa is. We zijn heel benieuwd of Harry ons nog kent, hopelijk nog wel een beetje! Met Kees en Sarah gaat het ook goed, die helpen hun baasje met allerlei creatieve dingen in huis!!! Het is haast niet te geloven dat het pas twee maanden geleden is dat de ukken gingen verhuizen. Voor de nieuwe eigenaren lijkt het al veel langer geleden, zo zijn ze al gewend aan hun katjes.

Woensdag 8 augustus 2007.

Vandaag is Streep gecastreerd. Dit omdat hij van het weekend toch wel wat interesse begon te tonen voor zijn moeder wie ik vergeten was de pil te geven. De andere katten reageerde erg rustig toen Streep terug kwam van de dierenarts, alles Pim heeft geblazen, maar hij zou Pim niet zijn als hij dat niet zou doen. Maar al gauw waren ze weer dikke vrienden en hebben we dit avontuur ook weer achter de rug. Nicky heeft vandaag voor de laatste keer de pil gekregen, dit omdat een kater na zijn castratie nog zeker een maand een poes kan bevruchten en dat willen we niet. Bij haar 2e krolsheid mag ze uit logeren bij Milar. Hopelijk wacht ze geen maanden met krols worden, we zullen zien.

Zaterdag 3 augustus 2007.

Vandaag heeft Lotje weer de pil gekregen. Streep is gelukkig helemaal opgeknapt en heeft weer een lekker dik buikje. Nicky blijft hem toch af en toe aanvallen, mogelijk is de rangorde in de groep nog steeds niet helemaal duidelijk voor deze dame. Als Streep dan piept omdat ze hem pijn doet dan komen de andere katten meteen aangerend en vlucht Nicky. Nicky zit nu per dag op een halve clomicalm pilletje, hopelijk helpt het.

Zaterdag 28 juli 2007.

Streep eet gelukkig weer, ik voer hem een paar keer per dag een kleine hoeveelheid om zijn maagje weer aan eten te laten wennen. Ook zijn vacht ziet er meteen goed uit, het staat niet meer rechtop en is niet meer dof. Hopelijk hebben we dat ook weer gehad.

Vrijdag 27 juli 2007.

Omdat Streep nog steeds niks eet en nu ook lusteloos wordt ben ik vanmiddag wederom richting dierenarts gegaan. Gelukkig heeft hij nog steeds geen koorts en hoeft hij ook geen vocht toegediend te krijgen. Wel heeft hij een keelontsteking wat verklaart waarom hij niet wilt eten. De dierenarts heeft hem een injectie antibiotica en pijnstiller gekregen en ik heb voor 6 dagen een kuur Amoxival 40 mg (antibiotica) gekregen (2 maal per dag een halve tablet). Hij weegt nu 2060 gram.  In het weekend moet ik al verbetering zien, dat hopen we maar want een zieke kat is erg zielig. De andere katten hebben blijkbaar ook iets aan hun maag want ik heb er een paar zien spugen.

Woensdag 25 juli 2007.

Streep heeft niet meer gespuugd maar hij heeft ook niks gegeten. De dierenarts heeft hem een injectie met primperid (tegen braken en diaree) gegeven omdat Streep een maag/darm infectie heeft. Hij heeft geen koorts en weegt 2180 gram. Ook heeft hij hem vocht toegediend en heb primperid pillen gekregen, die moet hij 2 maal daags krijgen. Het toeval wil dat Eveline mailde dat Tom (Kees) en Bink (Sara) vandaag voor hetzelfde bij de dierenarts waren, toevallig niet? Lisa heeft gelukkig nergens last van.

Dinsdag 24 juli 2007.

Vanochtend was Streep aan het spugen en dat bleef hij de hele dag doen. Voor de rest was hij levendig genoeg ook al at hij niet. Hopelijk knapt hij gauw op.

Dinsdag 10 juli 2007.

Vandaag Lotje en Nicky weer de pil gegeven, bij Lot gaat het redelijk makkelijk maar Nicky is een felle dame. Die moet ik in een theedoek wikkelen en dan snel die pil tussen haar kaken wringen. Dan over haar keeltje wrijven en hopen dat ze hem inslikt. Vandaag heeft ze hem maar een keer uitgespuugd.

Voor de rest gaat alles lekker hier, de katjes genieten van elkaar en van het naar buiten kijken naar de regenbuien. Want echt zomer is het nog niet hier in Amsterdam. Streep is de 2 kilo gepasseerd want de keukenweegschaal geeft error aan. Hij groeit lekker en wordt steeds leuker. Hij vindt het heerlijk om rondgedragen te worden hetgeen we dus ook dagelijks doen. Voor de rest is het rustig hier in huize Thisabor.

Janneke belde nog met een leuk verhaal. Toen ze gisteren wilde gaan douchen ze zette de douche vast aan want bij hun duurt het even voordat het water warm is. Toen Janneke weer naar de douche liep schrok ze zich rot want er kwam een rat uit de douche rennen. Ze gilde het uit maar toen ze beter keer zag ze dat het Lisa was die blijkbaar in de douche zat toen Janneke hem aan zette. Tja en toen ze uit de douche wilde rennen heeft ze blijkbaar onder de douche gelopen en was dus drijfnat. En een natte oosterling van vier maanden is niet echt groot. We hebben er samen hartelijk om moeten lachen.

Maandag 25 juni 2007.

Vandaag mijn vierde dagboek gemaakt. Als je mijn vorige dagboek wilt lezen waarin alles staat over Lotje haar tweede nest dan moet je hier op klikken.