Wil je verder lezen over het wel en wee van cattery Thisabor dan kan je in mijn volgende dagboek een kijkje nemen.

 

 

Bella en Bob doen het goed, ze groeien en het zijn heerlijke pubertjes aan het worden. Ze hebben inmiddels kennis gemaakt met de plantenspuit en we hoeven nu alleen nog maar te rammelen met dat ding en ze rennen weg. Snoertjes en planten blijven erg interessant voor de boeven.

Ik heb alle katjes maar eens gewogen omdat ik benieuwd was hoeveel Nicky weegt, ze heeft namelijk een vreselijke laag vet over haar hele lichaam zitten.

Streep  =>    5,8 kilo.

Pim       =>    4,8 kilo.

Nicky    =>    4.8 kilo.

Bobby   =>    2,3 kilo.

Bella      =>    1,9 kilo.

Streep en Nicky zijn dus wat te zwaar, bij Streep vind ik het niet echt op vallen want hij is een grote kater en hem vind ik niet dik. Nicky wel, daar voel je echt de rollen zitten. Ik ga maar eens kijken of ik mevrouw kan verleiden tot wat meer rennen!!

Dit is trouwens mijn laatste nest geweest, nu hopelijk alleen maar genieten van de katjes.

 

 

 

Woensdag 16 februari 2011.

Nicky is nog steeds wat nukkig tegen haar kinders. 's Nachts laat ik haar dan ook bij de jongens slapen en Bella en Bobby zitten in de kooi. Morgen ga ik de kooi opruimen en dan slapen de katjes elke nacht bij elkaar. Ik zal de kooi wel wat missen want ik word af en toe aardig dol van Bella. Wat is die meid druk, en luisteren ho maar. In snoeren bijten en de bank een andere look geven doet ze graag. Als ze me morgen te gek wordt dan zet ik ze in de keuken/eetkamer, daar kunnen ze geen kwaad doen (geloof ik).

Nicky haar hechtingen zien er mooi uit, maar ze is nog wel rustiger dan normaal. Ik verwacht dat ze over een week weer helemaal de oude is.

Vrijdag 11 februari 2011.

Het gaat goed met Bobby, hij is weer helemaal de oude.

Nicky loopt ook wat meer en de snee ziet er goed uit. Wel blaast Bella nog tegen haar en uit solidariteit doet Bobby dat ook maar, ja helemaal geweldig. Maar dat is over een paar dagen ook weer over.

Donderdag 10 februari 2011.

Vanochtend om 9 uur moest ik Nicky en Bob bij de dierenarts afleveren. Thuis gekomen was het opmerkelijk hoe aanhalig Bella was, heel hard spinnen en steeds komen knuffelen. Ook Pim en Streep genoten even van de rust want die gingen lekker op het kussen in de vensterbank liggen, hun favoriete plek voordat de tweeling geboren werd. Bella is er maar bij gaan liggen en zo lagen de tabby weer heerlijk bij elkaar.

Ik werd 12 uur gebeld dat ik de katjes mocht ophalen. Alles was goed gegaan al kreeg ik wel te horen dat Nicky te dik was, ze weegt 4,4 kilo. Ze heeft een rol vet zitten dat de dierenarts nog nooit had gezien! Tja mevrouw heeft natuurlijk lekker genoten van al dat even voor de kittens. Ach zo gauw ze niet meer in de kooi slapen krijgt Nicky automatisch minder de kans om te smullen van al die tussendoortjes.

Bobby was nog wat suffig maar na een uurtje was hij weer helemaal de oude. Nicky niet, die heeft de hele dag liggen bijkomen van de narcose en operatie. Zij heeft een snee van 4 cm omdat de dierenarts haar baarmoeder heeft verwijderd. De dierenarts vond het goed dat ze geholpen is want haar baarmoeder had een vreemde peerachtig vorm van 6 cm en was "op". Nicky is ook geent en er is wat tandsteen verwijderd, haar gebit zag er verder goed uit. Bobby is ook nog gechipt. Bij thuiskomst heb ik alle katjes een druppeltje vanille aroma in hun nek gegeven zodat ze niet meer zo vreemd ruiken. Streep heeft nooit moeite mee als een kat terug komt van de dierenarts of dekking maar Pim is altijd van de rel. Bella ging meteen Bobby likken waar hij geholpen was en ze heeft hem een hele tijd met rust gelaten. Dit is opvallend want normaal wil mevrouw alleen maar spelen en rennen. Ze moet echter niks van Nicky hebben en blaast tegen haar. Pim blaast ook tegen Bobby en Nicky maar dat is over een paar dagen wel over. Ik ben blij dat het achter de rug is en dat alles is goed gegaan.

Onze Buddy kat Arne heeft een vast huisje gevonden en nu hebben we Jan geadopteerd. Zie button Buddy kat.

Vrijdag 4 februari 2011.

Bella en Bob hebben buiten wat dunne ontlasting geen last gehad van hun entingen, gelukkig maar.

Opmerkelijk is dat Pim sinds een paar dagen de huiskamer binnen komt en ook begint te spelen met de kittens. Wel rustig en niet te vaak maar die stap is gezet. We vinden het zo gezellig dat hij de huiskamer binnen komt dat we hem overladen met complimentjes, ooo wat is het toch een knappe dappere vent. Maar als het zo doorgaat dan kan eerdaags de kooi weg. Volgende week donderdag worden Nicky en Bob geholpen en dan verwacht ik weer een terugslag in de groep. Pim vindt het zo wie zo maar niks al die vreemde geurtjes dus als die storm geluwd is kan de kooi opgeborgen worden.

Maandag 31 januari 2011.

Vandaag bij de dierenarts geweest voor de tweede enting en controle. Gelukkig was alles goed en waren bij Bobby beide ballen ingedaald. Meneer mag dus onder het mes. De dierenarts probeerde me nog over te halen om hem pas te laten castreren als hij een half jaar was maar dat vind ik geen optie. Als ik bedenk hoe snel de zesling van vorig jaar weer helemaal opgeknapt waren na hun castratie vind ik het onzin om nog 3 maanden te wachten. Ook omdat ik natuurlijk Bella heb rondlopen. Nee Bob mag volgende week donderdag "gezellig" met zijn moeder mee naar de DA.

Zondag 30 januari, Bob en Bella zijn 12 weken oud.

Wat is het heerlijk dat Bob kan blijven, geen spanningen of er wel een goed baasje voor hem is en geen verdriet dat hij weggaat, heerlijk zo.

Het gaat nog steeds goed met de ukken, Bob heeft sinds woensdag geen last meer van zijn achterpootje en rent weer net als voorheen samen met zijn zus door het huis. Ze hoeven nu geen zes keer per dag eten te hebben, vier keer per dag is voldoende maar de porties worden natuurlijk wel steeds groter. Bella weegt 1300 gram en Bob 1220 gram, netjes voor 12 weken.

Wat grappig is om te merken is het verschil in lichaampjes. Bella is erg lang en slank, zeer zachte haren en voelt heel soepel aan. Bob is een gedrongen, dikbuikig ventje wiens haren stugger zijn en bij hem voel je echt massa, grappig dat verschil.

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de tweede enting en dan laat ik de dierenarts nog even goed voelen of bij Bob zijn beide ballen zijn ingedaald. Is dit zo dan mag hij samen met Nicky 10 februari onder het mes. Ik vind het mooi geweest voor Nicky en ik hoop dat als ze gesteriliseerd is dat ze wat minder fel wordt. Natuurlijk zie ik op tegen deze operatie maar voor de dierenarts is het een routine klusje.

De katten zitten nu geregeld bij elkaar en dat gaat steeds beter. Alleen tussen Pim en Nicky is er soms wat wrijving, meer van Pim zijn kant dan van Nicky haar kant. Pim durft sinds een paar dagen de huiskamer in te gaan maar loopt dan wel alles (lees Nicky) in de gaten te houden. Als hij in haar ogen te dichtbij komt, springt ze op en dan vliegt Pim weg. Ik denk dat als de kooi weg is dat dat ook een stuk beter gaat, maar als de kooi weg is dan moeten ze in een kamer slapen... en dat vind ik nog even te vroeg/eng. Dus ik ga rustig door met ze veel bij elkaar te zetten.

De kittens vinden oom Streep erg interessant en willen ook wel met zijn staart spelen, hetgeen door oom niet op prijs gesteld wordt. Het is erg grappig om te zien hoe die twee ukken Steep intimideren en dat die grote slungel dan weg rent, ja echt een held is die Streep van ons.

Bella vindt het heerlijk om in een hangmandje van de krabpaal te slapen, als je haar dan aait begint ze meteen vreselijk hard te spinnen en te kroelen, grappig meidje. Bob vindt het heerlijk als je zijn buikje kroelt.

Zondag 23 januari, de tweeling is 11 weken.

Het gaat goed met de ukken. Ze eten/slapen/spelen ach ze doen eigenlijk alles wat kittens behoren te doen. Heerlijk.

Bella weegt 1180 gram en Bobby 1055 gram. Bob komt niet zo goed aan maar dat komt denk ik omdat hij last heeft van zijn achterpootje. Hij is van de krabpaal gevallen. Nou krabpaal!! Bella klimt als een aapje de 2 meter hoge paal in maar Bob komt niet verder dan het eerste plankje op 20 cm hoogte, en dan presteert hij het om daar vanaf te vallen en zijn achter poot te bezeren. Hij is zo anders dan zijn zusje, ongelovelijk dat ze dezelfde ouders hebben.

Even een moment uit het leventje van Bella. Lees het en dan moet je het nog 4 keer sneller lezen.
OOOO een propje, roets, oooo gordijen... roets oooo een koortje aan een rugzak toets oooo een touwtje aan de stoel. roets ooo mama haar staart roets oooo Pim roets ooo een propje roets oooo Streep roets en zo gaat ze van links naar recht door de kamer. Die meid is echt gek.
En Bob??? Wat doet Bob? Wat oo gebeurd er wat???? mmm even gapen en doorslapen.

Gisteren vroeg mijn man wat ik voor mijn verjaardag wil hebben. Nou lang hoefde ik daar niet over te denken. Het is klein/wit en heeft bruine oortjes met andere woorden: Bobby. Mijn man vond het prima, hij weet hoe ik gehecht ben aan dit ventje, het is zo een speciaaltje en ook mijn man heeft een band met dit ventje omdat hij in zijn pauzes naar huis kwam om Bobby te voeren. Dus Bobby blijft lekker bij ons wonen, ik ben hier erg blij om.

Ik heb ook nergens nog geadverteerd want het idee dat dit manneke ergens anders zou gaan wonen, daar werd ik niet blij van.

Dus het is nu zaak om de katjes goed aan elkaar te laten wennen, en het gaat steeds beter maar ik zal vanaf nu daar meer tijd en energie in moeten steken want die kooi van 2-1-1 meter begint me aardig in de weg te staan.

Ik heb ze nu ontwormt met milbemax (tabletjes) en ze hebben gelukkig nergens last van gehad, super.

Bella weegt 1180 gram en Bobby 1110 gram.

Maandag 10 januari.

Vandaag met de tweeling naar de dierenarts. Ze vonden het erg interessant om ergens anders te zijn en ze lieten zich dan ook makkelijk onderzoeken. Gelukkig zijn ze allebei goedgekeurd. Bella is gechipt omdat de verenigingen dat verplicht hebben gesteld voor fokkatten. Helaas schoot de chip er aan de andere kant van haar huidje weer doorheen. Ik had zo iets nog nooit meegemaakt of er over gelezen/gehoord maar de dierenarts en haar assistent reagereerde er erg laconiek op. Dat komt omdat het huidje nog zo dun is bij jonge kittens! Gelukkig ging het de tweede keer wel goed. De dierenarts zag of voelde nergens aan dat Bob met de fles is grootgebracht, het ventje heeft zijn achterstand goed ingehaald. Helaas is er maar een balletje van hem ingedaald dus hem staat tzt een grotere operatie te wachten als hij gecastreerd gaat worden.

De ukken zijn lekker gaan slapen toen we thuis kwamen en vier uur daarna was het weer spelen.

Ze hebben weinig last gehad van de enting, een beetje aan de dunne maar waar ik me zorgen over maak. Nu weer lekker genieten van het stel.

Zondag 9 januari, de kittens zijn 9 weken.

Vrijdag had ik de kittens ontwormt met Vitaminthe en helaas begonnen ze die avond te spugen en gisteren waren ze aan de diarree. Aangezien ze dat de vorige keer ook deden (maar toen viel het kwartje nog niet bij me dat ze mogelijk zo reageerde op de ontwormingspasta) ga ik een ander merk bij de DA vragen.
Ik breng Bob en Bella geregeld naar de bovenverdieping waar Pim en Streep zitten en ik ben erg tevreden hoe dit gaat. Soms reageert een kitten nog met een hoge rug naar de mannen maar ik denk als ik ze steeds bij elkaar zou laten dat ze binnen 1 dag bij elkaar in een mandje zouden liggen. Het vreemde is dat als Pim ze op de beneden verdieping ziet dat hij dan anders reageert. Dan begint hij al gauw te blazen en zoekt het hoger op. Mogelijk dat dit komt door Nicky haar gedrag. Al moet ik zeggen dat ik momenteel vind dat Pim de aanstichter is. Er wordt niet gevochten maar ik hoor Pim toch regelmatig grommen en blazen als hij Nicky ziet. Balen is dat, ik doe nu bachdruppels in het drinkwater van Pim en Streep.

Ze sabbelen nog regelmatig bij Nicky maar of ze nog drinken bij haar, weet ik niet. Het eten gaat goed, de ene keer wat meer dan de andere keer. Bella zie ik soms wel een brokje nemen maar Bob nog niet.

De gewichtjes gaan ook lekker, Bob weegt 840 gram en Bella 940 gram (ze zijn dus allebei 120 gram aangekomen afgelopen week).

De karaktertjes worden steeds duidelijker. Bella is het dominanste van het stel. Maar als het gaat om lef is Bob haar de baas.

Bobby is een stuk rustiger, als er gespeeld wordt is hij degene de het eerste een rustig plekje zoekt om te dutten. Bella kan dan echt nog lang doorgaan met spelen. Ook rennen achter een balletje of propje kan haar niet lang genoeg duren. Ik weet niet of het komt door zijn slechte start dat Bob minder uithoudingsvermogen heeft of dat hij gewoon wat luier is dan zijn zusje.

Het opvoeden is nu echt begonnen. Vooral Bella heeft hier meer aansturing in nodig dan Bobby. Bella krabt aan de bank en klimt/springt over de afscheiding in de huiskamer heen. Maar ik vind het super knap van haar dat ze na een dag NEE dat mag niet! en haar dan weer terug zetten, het al regelmatig snapt. Ik hoef nu soms alleen maar NEE te zeggen en dan stopt ze haar pogingen om over de afscheiding te klimmen. Het krabben aan de bank is moeilijker af te leren. Maar het is natuurlijk ook erg leuk als je met z'n tweeen op de bank aan het spelen bent om af en toe heerlijk te krabben aan de bank....

Morgen worden de ukken geent en nagekeken door de dierenarts, ik ben benieuwd wat zij van de tweeling vindt.

Zondag 2 januari 2011, de kittens zijn 8 weken.

Als eerste wil ik jullie natuurlijk allemaal een heel goed en gelukkig 2011 toe wensen en dat al jullie wensen maar mogen uitkomen.

Al weer 8 weken zijn de kittens en de afspraak voor de eerste enting en controle is gemaakt. Maandag 10 januari gaan we een bezoekje brengen bij de dierenarts.

De ukken zijn lekker tierig, kunnen erg goed rennen/springen en klimmen en vinden het heerlijk om bij je te liggen om te slapen.
Helaas vond ik deze week wel wat diaree in de bak dus zitten ze nu op een kuurtje finidiar. Hopelijk slaat het snel aan, last hebben ze niet echt van de diarree want ze zijn soms druk genoeg.
Bob weegt 720 gram en Bella 820 gram, Bob is dus lekker aankomen deze week. Lamshart gaat er heel goed in, kip ook wel maar tartaar zijn ze minder dol op. Brokjes worden nog steeds niet gegeten. 

Mijn dochter is gek met de tweeling en vond het dan ook nodig om ze in een sjaal te dragen. Ze heeft zo een hele tijd door het huis gelopen en de ukken hebben de hele tijd zo gezeten.

Regelmatig laten we Bob en Bella kennis maken met Pim en Streep. Streep vindt ze echt geweldig en wil het liefst met ze spelen maar aangezien hij nog groot is (zeker in de ogen van B en B) wordt zijn enthousiasme niet gedeeld door ze. Ze blazen heel fanatiek tegen hem maar we merken dat het steeds beter gaat. Pim vindt het ook nodig om de ukken te laten weten dat HIJ hier de baas is dus er moet af en toe een tik uitgedeeld worden aan die brutale kittens. Ook blaast/gromt hij als ze te dichtbij komen. Maar we kennen Pim, die is over een paar weken helemaal om en dan hebben ze een opa.

We zijn erg tevreden hoe het gaat met de ukken en genieten er enorm van.

Zondag 26 december, de kittens zijn 7 weken oud.

We genieten veel van het spul, ze doen het super.
Bob weegt nu 640 gram en Bella 750 gram, ze komen dus goed aan. Het eten gaat goed, ik ga ze vanaf nu ook blikvoer geven en de zalm met saus van oom AH ging er vanochtend goed in.

Het zijn weer heerlijke knuffeltjes die het erg fijn vinden om bij je te liggen, maar op de kachel vinden ze momenteel ook wel lekker.

Nicky doet het super, die is bijna de hele tijd bij haar kittens maar soms springt ze over de plastic plaat heen die de huiskamer van de rest van het huis scheidt om even te kijken waar Pim en Streep zijn. Heel soms gaat ze bij ze liggen maar meestal maakt ze een rondje. Streep komt geregeld in de huiskamer kijken maar wordt dan door Nicky in de gaten gehouden. Komt hij wat haar betreft te dicht bij de kittens dan jaagt ze hem weg. Pim is zoals gewoonlijk niet zo dapper, die durf vanaf de gang door de plaat heen te kijken naar de kittens, de kamer in komen doet hij niet. Ik denk ook dat Nicky hem ervan langs zou geven, wat dat betreft heeft ze meer respect voor Streep dan voor Pim. De kittens zijn weer ontwormt en over 2 weken is het al weer tijd voor hun eerste enting.

Het gaat snel, te snel.....

 

Zaterdag 18 december, de kittens zijn morgen 6 weken oud.

Helaas eten ze nog geen brokken en is Bobby nog niet helemaal zindelijk dus ze kunnen nog niet verhuizen.
Ongelofelijk dat HTK katjes met 6 weken al verhuizen, ik moet er niet aan denken.

Vanaf afgelopen donderdag nacht slaap ik weer in mijn bed, het was wel even wennen om niet meer een paar keer 's nachts wakker gemaakt te worden door Nicky die in de kattenbak bezig is. Niet dat ik nu de hele nacht doorslaap, maar het ligt toch wel een stuk beter en het is een stuk gezelliger dan op de bank.

De kittens krijgen nu 5 keer per dag vlees aangeboden (om de vier uur). Soms eten ze het allemaal op maar soms laten ze ook wat staan, gelukkig is er dan mama Nicky die het opeet, die overgens een aardige reserve aan het kweken is.

De kittens zijn nu veel uit de kooi en ze vinden het geweldig. Heerlijk rennen door de kamer, schijngevechten met elkaar en ook Nicky aanvallen is allemaal erg mooi en leuk om te zien. De bank klimmen ze zonder problemen op en ook eraf is geen probleem meer, oke soms komen ze niet zo handig neer maar dat hoort allemaal bij het leerproces.

Nicky speelt nu ook met Bobby op een normalere/ruwere manier, ze is een super moeder. Wel loopt ze veel te mekkeren en vindt ze eigenlijk dat de kittens bij haar moeten blijven. Maar tja, de ukken beginnen steeds zelfstandiger te worden en daar hoort bij het loskomen van moeders.

Ik zal de kittens eens beschrijven, eerst het uiterlijk en dan het karakter.

Bella is een super mooi meidje aan het worden, ik ben zo blij dat er een poesje bij zit om verder mee te fokken. En dat ze dan ook nog mijn favoriete kleurtje en patroontje heeft is natuurlijk erg fijn. Haar spotjes zijn erg mooi en je kan zien dat ze cinnamon draagt, ze heeft een mooie warme kleur streepjes in haar koppie. Haar vacht is een stuk zachter dan die van Bobby.

Het is een pittige meid die lekker wild wil spelen. Ze houdt wel van kroelen maar net zoals haar mama => als zij het wilt.

Bobby... tja wat moet ik zeggen, ik weet nog niet of hij een lilac of een choc point siameesje is. Zijn neusleertje en voetzooltjes zeggen mij dat hij choc is (en daar moet je naar kijken, dus..) maar zijn point zijn echt lilac. Hij is een stuk korter (niet qua hoogte maar qua lengte) dan Bella maar dat doordat hij zo een slechte start heeft gemaakt. Nog wat weekjes goed eten en je ziet er niks meer van.
Bobby is een knuffelkont, maar dat is logisch omdat hij natuurlijk in het begin veel in handen genomen is. Hij heeft wat minder energie dan Bella maar ook dat is te verklaren omdat Bella lekker elk moment van de dag bij Nicky kan drinken en hij maar vijf keer per dag eten krijgt. Als hij net gegeten heeft is hij vol energie en maakt hele gekke sprongen maar na een half uurtje is hij moe en dan kruipt hij heerlijk bij je op je borst om te gaan slapen. Hij is kroeliger dan Bella en ook zijn karaktertje is liever (tja een echte vent).

Bob weegt 530 en Bella 630, ze komen goed aan dus al vind ik het jammer dat Bobby niet wat meer inloopt op zijn zus.
Zondag 12 december, de kittens zijn 5 weken oud.

Gisteren hebben beide ukken hun eerste drolletje gedraaid. Bella deed het netjes in de bak maar Bob gebruikt gewoon de mand als kattenbak.

Inmiddels eten beide kittens van het bordje, rauw hart/gekookte kip of rauw tartaar, het gaat er allemaal goed in.

Bobby weegt 415 gram en Bella 490 gram.

Donderdag 9 december, de kittens zijn 4 weken en 4 dagen oud.

Het gaat gelukkig nog steeds goed. De tweeling mag regelmatig de kooi uit en dan lopen ze parmantig door de huiskamer. Opvallend vind ik dat Nicky op een andere manier speelt/om gaat met Bella dan met Bob. Met Bella doet ze toch wat ruwer dan met Bobby - Boy. Ze speelt met Bella en rent achter haar aan in de kamer. Met Bob is ze voorzichtiger en liever, blijkbaar merkt zij ook het verschil in kitten.

Bella zie ik al regelmatig de kattenbak gebruiken, knappe meid, maar tot op heden nog geen drolletje gevonden. Bobby vindt het fijner om op de doeken in de kooi te plassen, maar gelukkig niet in de mand. Die moet dus nog wat opgevoed worden. Ze hebben ook al beide de waterbak ontdekt, zo klein zijn ze nog maar zo snel gaat die ontwikkeling, heel knap.

De kittens krijgen nu elke dag een maaltijd gekookte kip of AD of rauwe tartaar. Gisteren heb ik ze tartaar gegeven en Bobby werd gek. Die kon er geen genoeg van krijgen, het vreemde is alleen dat hij het "opzuigt"  ipv opeet. Ook van een bordje eten doet hij niet, hij krijg het eten nog steeds op mijn hand aangeboden. Bobby geef ik buiten een vleesmaaltijd per dag ook nog 2 of 3 keer na zijn flesje wat een theelepeltje vlees. Vannacht heb ik het voor het eerst een maaltijd over geslagen. Hij kreeg elke dag om 1-4-7-10-13-16-19 22 uur een maaltijd, maar vannacht heb ik hem alleen om 3 uur een flesje gegeven. Overdag hou ik wel om de drie uur aan. Vandaag hebben ze rauw lamshart gekregen, nou dat ging er ook goed in.

Bobby woog gisteren 320 gram en Bella 435 gram, super dus.

Vandaag de kittens ontwormt met Vitaminthe.

Zondag 5 december, de kittens zijn 4 weken oud.

Sinds donderdag klimmen de kittens steeds vaker uit de mand en zo gauw we de kooi open doen klimmen ze eruit. De eerste keer heel voorzichtig maar nu een paar dagen verder, al helemaal gewend. Wij zijn er nog niet aan gewend want we moeten nu weer oppassen waar we onze voeten zetten en we kunnen niet meer de deuren dicht doen zonder goed te kijken.

Ze worden steeds leuker en steeds knuffeliger, heerlijk.

Bob gaat goed, hij is actief en speelt lekker met zijn zus. Ondertussen weegt hij al 280 gram, niet veel voor een kitten van 4 weken maar hij komt elke dag wat aan dus het is goed zo. Bella weegt ondertussen 409 gram, die is lekker gevuld. Het is ook duidelijk zichtbaar dat Bob achter blijft in gewicht, zijn benen groeien wel maar er zit weinig vet op, het is nu een kitten met hele lange benen.

Gisteren heb ik ze voor het eerst gekookte kip aangeboden. Bella ging meteen lekker van het bordje eten maar Bobby wilde er niks van weten, toch jammer dat hij het niet eet want hij kan het zo goed gebruiken. Toen ik hem later een flesje aanbood dronk hij daar wel wat uit. Later smeerde ik wat AD op de rug van mijn hand en dat likt hij gretig op. Nou dat is fijn dat hij tenminste wat vast voedsel eet. Langzaam opbouwen en dan hopen dat hij gauw over gaat op vast voedsel

Donderdag 2 december, de kittens zijn 3 weken en vier dagen oud.

Na wat geklooi van mijn kant met de verhouding van de melk (hetgeen resulteerde in een hyperactief kitten dat maar 4ml dronk, rondjes liep en geen rust had om te kroelen en niet meer kon spinnen) ben ik sinds woensdag ochtend weer terug op de verhouding melkpoeder 19 gram en 100 ml water. Bob is weer rustig, komt lekker bij me liggen en kan weer spinnen. Even was ik bang dat ik dit manneke ging verliezen, mijn god wat deed hij vreemd tijdens het voeren.

Vanmiddag woog Bobby Boy 262 (bovenstaande actie was dus op meerdere punten niet geslaagd) en Bella weegt 395 gram.

Bob komt al geregeld uit de mand geklommen maar wordt iedere keer weer door Nicky terug gebracht in de mand. Bella onderneemt totaal geen acties om de buitenwereld te gaan verkennen. Ze neemt wel geregeld een kijkje over de rand, maar dat is het. Als ik haar voor haar socialisatie moment uit de mand haal dan loopt ze amper. Mevrouw zit en blijft zitten en kijkt. Gisteren vond mijn dochter het tijd worden dat ook Belle maar eens wat stapjes buiten de mand moest zetten, dus met wat hulp kwam Bella over de mand op de grond. Dat was toch wel een hele andere wereld! Maar na wat voorzichtige stapjes ging deze meid toch ook op verkenning, tot grote paniek van Nicky. Mijn hemel, twee van die boeven die uitbreken. Arme Nicky, ze had het er maar druk mee om ze steeds terug te zetten in de mand. Ondertussen was ze steeds aan het "praten"  tegen haar kinders.

Vannacht werd ik wakker doordat Nicky weer tegen de ukken aan het praten was. Tot mijn verbazing zat Nicky met de tweeling buiten de mand en waren de ukken de kooi aan het onderzoeken. Nicky bleef rustig zitten en hield ze goed in de gaten. Nog even en Bob en Bella maken de huiskamer onveilig.

Ik begin te twijfelen of Bob wel een choc point is. Zijn pootjes zijn meer grijs dan bruin, maar zijn neusleertje lijkt toch wel bruin. Zou hij een lilac point zijn?

Sinds deze week ben ik vrijwilligster bij Minams http://www.minams.nl/index.html . Minams is een organisatie die is opgericht door Marja en Alma. Minas probeert via hun website op een zeer kort termijn zoogmoeder-poezen te koppelen aan wees/verstoten-kittens waarvan de moeder geen melk heeft. Zodat deze een tweede kans krijgen en opgroeien tot gezonde en evenwichtige katten. Omdat Minams steeds vaker meldingen binnen krijgt is de hulp van enkel 2 mensen te weinig en hadden ze op hun website een oproep gezet dat ze op zoek zijn naar vrijwilligers die samen hun op zoek willen gaan naar gastgezinnen als er een melding binnen komt. Marja en Alma sturen dan naar de vrijwilligers een mailtje met linken van website's. De bedoeling is dan dat wij de cattery's na gaan om te kijken of er kittens zijn van dezelfde leeftijd als de kittens die een pleegmoeder zoeken. Als je die gevonden hebt dan mail je dat door naar Marja en Alma en zijn nemen dan contact op met de desbetreffende cattery. Voor meer info kan je een kijkje nemen op hun site.

Zondag 28 november, de kittens zijn 3 weken oud.

Wat zijn de ukken al groot als je de foto's vergelijk met die van bijna drie weken geleden. Toen konden en deden ze nog niks en nu lopen ze al wat en beginnen steeds meer te spelen en zich te verzorgen.

Opvallend is dat Bella duidelijk beter in haar vacht zit dan Bobby, Bobby is minder behaard en ook zijn staartje ziet er een "beetje" zielig uit. Maar dit komt in de loop

van aankomende weken wel goed.

 

Bella heeft mooie grote oren, ik ben benieuwd hoe die uitgroeien.

Voor de rest gaat het super goed met de ukken. Bob weegt 255 en Bella 344 gram.

Bob wordt helemaal wild als het zijn tijd is voor een flesje, zo gauw ik hem op tafel zet moet hij de fles hebben, gemiddeld drinkt hij rond de 8ml per keer. Als ik de melk maak dan meng ik 18 gram melk met 100 ml water.

Nicky was gisteren nog wat krols maar vandaag is ze weer rustig.

Toen ik op zoek was naar info over flessenkittens kreeg ik van een fokster de tip om een kijkje te nemen op de volgende site http://www.ijssellandabessijnen.nl/4informatiekittenszelfvoeden.htm  Ik heb toen ook contact opgenomen met Maria van Aalten van de Stichting Poezenbel. Ze heeft me wat goede tips gegeven en blijft geinteresseerd hoe het met Bobby gaat. Vrijdag 26 november, de kittens zijn nu 2 weken en 5 dagen oud.

Het gaat goed met de ukken. Bobby krijgt nu elke 3 uur een flesje, dag en nacht. Die gebroken nachten wennen niet echt, maar aangezien het goed gaat met het ventje blijf ik het doen.

Bobby weegt inmiddels 228 gram en Bella 330 gram, gaat dus prima. Opmerkelijk is wel dat Bobby veel sneller in zijn ontwikkeling is dan Bella. Hij loopt stukken beter, klimt al uit de mand en komt echt naar je toe als je met je hoofd boven de mand hangt. Super leuk en gezellig. Bella nemen we natuurlijk ook geregeld apart om te knuffelen en dat begint ze steeds fijner te vinden. In het begin zat ze steeds te piepen maar nu laat ze het aaien en kroelen toe en af en toe rolt ze zich op haar rug zodat je haar buikje kan kroelen. Heerlijk.

Streep vond het nodig om Nicky te dekken dus die dame heeft meteen een pil gekregen, dat herhalen we vanaf nu elke twee weken.

Streep komt er ook elke keer bijzitten als ik Bobby voedt, hij besnuffeld hem dan en ook krijgt Bobby af en toe een lik. Pim vindt het allemaal weer erg eng en zinloos en blaast/bromt dan ook als ik een kitten bij hem hou. Maar zo af en toe zit hij op de tafel als Bobby eten krijgt en zo langzamerhand begint ook dat te wennen. Al met al ben ik zeker niet ontevreden al blijft het om diverse redenen jammer dat Bobby niet bij Nicky drinkt.

Zondag 21 november, de kittens zijn 2 weken oud.

Bobby krijgt elke drie uur een flesje, dag en nacht. Overdag is het niet zo een probleem maar elke nacht twee keer eruit vind ik zwaar. Hij krijgt rond 23 uur, 2 uur en 5 uur een flesje. Hoe dat 's nachts toegaat kan je hier onder lezen.

Het is nacht, doodstil en iedereen slaapt. Als ik met moeite mijn ogen open doe zie ik dat het 2.15 uur is. Ongelofelijk, die inwendige wekker doet het zo goed. Elke keer ongeveer drie uur na de laatste voeding word ik van zelf wakker. O mijn god wat ben ik moe, zal ik Ö nee ik sta op anders gaat het hele schema in de war. 
Slaperig sta ik op, doe het licht aan en schuifel naar de keuken. Ik doe 10 ml melk in een flesje, oppassen dat ik met mijn slaperige lichaam niet het flesje omgooi en dan weer opnieuw moet beginnen. Zo even heet water in een beker, flesje erin om de melk op te warmen. Daarna weegschaal, schriftje met balpen neerleggen en vast de stoel van de tafel afschuiven. Nu Bobby halen. Zachtjes de twee deuren open en dicht doen zodat niet de hele familie wakker wordt. Kooi open en het mandje met Nicky en de tweeling naar de opening trekken. De doek waarin ik Bobby wikkel even warm maken en dan het slaperige ventje uit zijn veilige en warme omgeving pakken. Hij piept wat want fijn is anders. Nicky begint ook meteen te miauwen maar na wat aaitjes kalmeert ze weer en gaat ze rustig bij Bella liggen.
Ik neem het ventje mee naar de keuken en weeg hem eerst. Mooi, het manneke is 5 gram in drie uur aangekomen. Bob is ondertussen al klaarwakker want hij weet dat hij nu eten krijgt. Hij begint te piepen en rekt zich uit naar boven. Ik neem het flesje en stop het speentje in zijn bekkie. Hij drinkt gulzig en al gauw hoor ik zijn buikje vollopen, ondertussen neemt hij wel vreemde houdingen aan door in mijn hand te klimmen en vertikaal op een poot te staan. Met zijn voorpootjes houdt hij mijn hand met het flesje vast. Hehe hij heeft genoeg. Ondertussen begin ik al weer naar mijn warme bank te verlangen. 
Bobby gaat in mijn handen liggen en ineens hoor ik wat, hoor ik het goed? Zit mijn kleine ventje te spinnen? Ja hoor uit zijn buikje klinkt het tevreden geluid van het heerlijk fijn ventje. Ik doe mijn bril af en bekijk hem op 10 cm afstand, mijn god wat is hij lief en mooi. Als ik zachtjes over zijn buik aai rolt hij zich op zijn ruggetje en blijft spinnen. Ik aai door en ik zie dat hij zijn oogjes dicht doet en zijn voorpootjes krauwelt, het manneke geniet duidelijk. Ik ook, ineens is het of alles onbelangrijk is. Dit moment, dit katje, dit is het waar ik het voor doe. We zitten zo een paar minuten. Ik helemaal verliefd en hij genietend totdat hij in slaap valt. Ik kan hem in een hand houden, zo klein is mijn kleine vechtertje. Zo draag ik hem naar zijn mama en zusje die hem hartelijk welkom heten en weer opnemen in hun warme hol. 
Ik ruim de boel op en maak alles klaar voor de volgende voeding. Met een rustig gevoel duik ik weer op de bank, hopelijk kan ik nog een paar uurtjes slapen en dan mag ik weer mijn ventje voeren en kroelen.
 

Het is nu bijna acht uur in de avond en de kittens zijn bijna 2 weken oud. Wat went het allemaal snel en wat vind ik het weer leuk om mee te maken.

Bobby woog net 182 gram en Bella 269 gram.
Morgen weer werken, mijn dochter kan de voeding van 8 uur voor haar rekening nemen en mijn man doet die om 11.30 uur. Ik ben om 14.30 uur weer thuis en kan het dan weer voor mijn rekening nemen. Goed geregeld lijkt mij.

 

Zaterdag 20 november,  Bobby en Bella zijn 1 week en 6 dagen oud.

Aangezien ik a.s. maandag weer moet gaan werken zat ik met een probleem: hoe ga ik dat doen met Bobby? Gelukkig is mijn man zo lief om 1 of zelf 2 keer overdag vanaf zijn werk naar huis te fietsen en Bobby een flesje te geven, geweldig schat bedankt.

Mijn man heeft nu een paar keer geoefend en heeft het aardig onder de knie. Onze dochter leek het ook wel leuk en die vindt het nu ook super leuk om te doen. Toen Bobby bij haar begon te spinnen werd het wel duidelijk welk kitten haar voorkeur heeft...

Het is zo schattig om die ukken te horen spinnen, heel zacht maar o zo herkenbaar.

Ze kijken nu naar je op als je boven de mand hangt. Vier van die ronde oogjes die je verwachtingsvol aankijken. Kruipen gaat steeds beter al wordt er nog wel aardig gewiebeld en vallen ze geregeld om. Vandaag blies Bobby voor het eerst naar mij. Hij krijgt vandaag voor de laatste keer de antibiotica en dan is dat ook klaar. Wel krijgen ze nog een paar dagen twee keer per dag een druppeltje nutridrops.

Bob woog vanochtend om 9 uur 160 gram en Bella 250 gram. Wat een verschil met vorige week vrijdag avond toen ik hem bijna onder mijn handen zag wegglijden, hij is er nog niet maar ik heb nu goede hoop dat ik hem er wel doorheen krijg. Hij doet het super, komt goed aan en is levendig genoeg.

Vrijdag 19 november, de ukken zijn 1 week en 5 dagen oud.

Het gaat goed met de ukken, Bobby Boy is gisteren op 8 voedingen (totaal 45 ml) 10 ml aangekomen, hij weegt nu 147 gram, geweldig.

Bella weegt nu 238 gram en daar heb ik geen omkijken naar. Ze beginnen nu al een beetje te spelen in de mand. Dat ziet er zo schattig uit, met die grote kraalogen en dan met de pootjes spelen, heerlijk.

Gisteravond kwam Nicky uit haar mand en ging een beetje rondlopen. Mijn dochter zat op de bank met haar benen ook op de bank en daar een deken overheen. Nicky kroop daaronder en na een paar minuten ging ze er onderuit en haalde Bobby. Ze legde hem bij mijn dochter onder haar benen en ging er toen lekker bij liggen. Bella vond dat maar niks en begon te piepen, die heb ik er toen maar bijgelegd. En zo heeft het stel lekker een uurtje op de bank geslapen. Maar tja toen weer naar de kooi/mandje vond Nicky geen goed idee. Maar toen ik de deken half over haar mandje legde was ze rustig en is lekker gaan liggen bij haar tweeling.

Donderdag 18 november, de ukken zijn 1 week en 4 dagen oud.

Na mijn blunder van eergisteren krijgt Bobby weer elke 2,5 a 3 uur een flesje. In totaal krijgt hij gemiddeld 8 voedingen per dag. Ik vul het flesje met 7 ml maar meestal drinkt hij er maar 5 op, maar toch komt meneer goed aan. Hij woog vanochtend 137 gram dus dat gaat de goede kant op. Bella woog gisteravond 213 gram, die gaat dus helemaal super.

De kraamdoos staat in de kooi die in de huiskamer staat. Gisteren kwam Nicky drie keer een kitten showen.... toen ik bij de kraamdoos ging zitten kwam ze daar ook naar toe en legde het kitten er netjes in en ging in de doos zitten. Ik ben er maar bij blijven zitten, mogelijk voelt ze zich erg alleen en weet ze nu dat ze zo aandacht krijgt. Ach die arme meid, die zit 24 uur per dag bij haar kittens. Streep komt wel buurten maar dat is toch meer om de etensbak te inspecteren en alles op te eten.

Als ik Bobby voedt in de eetkamer dan zit Streep vaak op tafel de boel te bekijken. Ook komt hij geregeld even aan Bobby ruiken en vannacht likte hij hem zelfs. Daar maak ik me geen zorgen over, maar de relatie tussen Pim en Nicky is weer heftig. Als Nicky hem ziet gaat ze op een speciale manier kijken waardoor Pim gaat grommen en voor je het weet heb je hommeles in de tent. Het blijft toch jammer dat Pim zo bang is voor kittens en zijn gedrag agressie opwekt bij Nicky. Nou ja we zien wel hoe dit gaat in de aankomende weken.

Ik ben gestopt met het ontsmetten van de naveltjes, die zien er goed uit. Wel krijgen ze nog 2 maal daags een druppeltje nutridrops.

Dinsdag 16 november, de kittens zijn 1 week en 2 dagen oud.

Vannacht heb ik goed geslapen op de bank. Ik ben wel elke keer om ongeveer drie uur wakker geweest maar omdat ik Bobby niet hoorde piepen ben ik weer ingeslapen. 's ochtends droomde ik verder dat hij gewoon bij Nicky dronk en dat ik hem dus niet meer hoefde te voeren. Tja toen ik hem woog bleek dat helemaal niet waar te zijn: het manneke was 10 gram afgevallen. Maar hij en ik hadden een goed nachtje gehad.

Vandaag dus maar weer braaf elke 2,5 uur een flesjs van 5 ml gegeven en de resultaten zijn daar ook naar. 's avonds om 21.50 uur woog hij 125 gram, we gaan weer de goede kant op.

Bella gaat ook lekker, dat is zo een tevreden kitten. Ze ligt de hele tijd bij Nicky te slapen of te drinken. Vandaag zag ik dat ze op haar ruggetje een beetje aan het spelen was met haar pootjes, zo schattig.

Ik denk dat Bella een choc tabby spotted is, mijn lang gekoesterde wens, geweldig. Bobby is denk ik een choc point want zijn neusleertje begint al helemaal bruin te worden. Ik wacht nog even met stambomen aanvragen totdat ik zeker weet wat ze zijn.

Maandag 15 november, de kittens zijn 1 week en 1 dag oud.

Gisteravond hebben we de mand met Nicky en de kittens in de kooi gezet. Ik was bang dat ze meteen met de kittens ging slepen maar gelukkig heeft ze dat niet gedaan. Ze leek wel tevredener want ze spinde meteen.

Vannacht had ik om 1.30 uur melk gegeven. Om 3.15 uur werd ik wakker (ja ik slaap nog op de bank!) van gegil, Nicky was aan het slepen met Bobby. Toen ik ze in de mand legde begon Bobby meteen vreselijk te zoeken naar een tepel. Maar omdat hij er geen een te pakken kreeg werd Nicky weer onrustig en bleef niet meer stil liggen. Ik heb het ventje maar weer 5ml gegeven. Om 6.30 uur en om 9.30 uur heeft hij weer een voeding gekregen en verdikkeme om 11.00 uur werd hij (en daardoor Nicky) weer onrustig. Ik heb hem maar weer een flesje met 5 ml gegeven en hij dronk het in een keer leeg. Ik ga hem maar 6 ml per keer nu geven want blijkbaar is de 5ml per keer niet genoeg voor dit ventje.

Bobby is ook zijn navelstreng kwijt, ik blijf hem nog 2 dagen ontsmetten en dan is dat klaar.

Vannacht hoorde ik voor het eerst Bella (die weegt trouwens 177 gram!) spinnen toen ze bij Nicky lag te drinken, nog heel zacht maar duidelijk gespin.

Zondag 14 november, de kittens zijn 1 week oud.

Vanochtend woog Bobby 95 gram, kijk dat gaat de goede kant op. Hij krijgt elke 2,5 uur 3ml melk. Sinds gisteren drinkt hij ook uit het flesje dus zijn zuigreflex is helemaal terug. Ik hoop dat hij eerdaags geen flesje meer nodig heeft en lekker bij Nicky gaat drinken. Nicky doet het nog steeds super, houdt de kittens schoon en blijft bijna de hele dag bij hun liggen, zij krijgt dit weekend nog de primerid voor de stimulate van haar melk, helaas heb ik de Urtica Urens 30C korreltjes van Spat nog niet binnen.

Bella weegt 158 gram en doet het dus super, dit meidje is zo rustig en ligt zo tevreden in het mandje te slapen. Vandaag gaan we weer kont foto's maken en over het web sturen, hopelijk krijg ik dan duidelijkheid over het geslacht van haar.

Zaterdag 13 november, de kittens zijn 6 dagen oud.

Gisteravond lag Bobby tegen Bella aan en ik schrok van het verschil tussen hun lichaampjes. Bella lekker gevuld en Bobby een zakje met botjes. Bella is anderhalf keer zo rond en groot als haar broertje, vreselijk zielig om te zien.
Ik was de hele dag al aan het informeren bij diverse fokkers en mensen die moederloze kittens opvangen over wat ik zou moeten doen.
Nadat ik Bobby zo had zien liggen besloot ik hem elke 2,5 uur 2ml melk te gaan geven. Hij krijgt nu 9 voedingen over de dag verdeeld en als hij morgen iets aangekomen is ga ik hem nog iets meer melk geven. Hij MOET nu echt gaan aankomen.

Het is nu 11 uur in de ochtend en Bobby heeft nu 5 voedingen van 2 ml binnen en hij is aangekomen. Bleef hij vier dagen hangen op 80-81 gram vanochtend woog hij 84 gram, geweldig he! Ook merkte ik vannacht tijdens de voeding dat hij voor het eerst begon te zuigen aan het spuitje, zou hij het nu door krijgen?
Mogelijk heb ik hem dus veelste weinig melk gegeven de afgelopen dagen, stom. Mogelijk helpt de AB ook! Wat de oorzaak ook is het het maakt niet uit, het zijn allemaal leerprocessen. Het belangrijkste is dat hij aangekomen is, nu duimen dat het alleen maar beter gaat met dit vechtersbaasje. Ik ga hem straks een flesje melk geven en dan eens kijken hoeveel ml hij zelf wilt drinken.

Bella gaat als een speer, woog ze gisteren nog 135 gram vanochtend was daar al weer 18 gram bij gekomen, mevrouw weegt dus 153 gram.

Vrijdag 12 november, de kittens zijn 5 dagen oud.

Nog steeds is Bobby niet aangekomen, ondanks de Synulox en de 11 voedingen van 1ml blijft hij 80 gram wegen. Totaal heeft hij dus 11 ml binnen gekregen, hetgeen dus te weinig is. Ik zit nu te twijfelen of ik frequenter moet gaan voeden of hem meer ml per keer moet geven. Lastig dat er geen eenduidig advies is, maar dat zou ook te makkelijk zijn denk ik dan maar.

Oke wat ga ik doen met mijn ventje? Ik blijf hem elke 2,5 uur voeren en ik ga de hoeveelheid langzaam verhogen.

Als ik Bobby voedt dan is hij onrustig, kruipt alle kanten op, klimt tegen me aan en drinkt zelf niet uit het pipetje. Ik moet hem echt de melk in zijn bekkie spuiten/druppelen. Wat een verschil met Bella die, als ik haar pak voor een druppeltje Nutridrops en haar naveltje ontsmet met calendua, rustig blijft liggen en een heel klein beetje piept. Terwijl Bobby echt de boel bij elkaar gilt.

Met Bella gaat het super, woog ze gisterochtend nog 113 gram, vanochtend was ze 135 gram. Die komt dus heel goed aan en doet het super. Gelukkig gaat dit wel van zelf al merk ik dat ik daardoor weinig aandacht aan haar besteed. Ze heeft wel beide oogjes al open en ook haar navelstreng is er al af.

Gisteren maakt te Pim de fout om heel dicht bij het nest te komen. Nicky vloog hem aan, wat is dat toch vreemd want Streep mag gewoon wel kijken naar haar kittens. Vreemde meid hoor!

Donderdag 11 november, de kittens zijn 4 dagen oud.

Nicky doet het super, ze blijft steeds bij de kittens en verzorgd ze prima. Vannacht is ze er niet eens uitgegaan hetgeen ze de afgelopen nachten wel deed. Ze ging dan geregeld aan de wandel en ze miauwde steeds om Pim en Streep. Maar ze heeft het nu helemaal door hoe het moet, geweldig.

Het lukt Bobby nog niet om elke keer een tepel te pakken te krijgen, helaas. Dit heeft als gevolg dat hij weer niet is aangekomen, hij blijft op 80 gram hangen. Ik ga hem nu elke twee uur 1 ml melk geven, hetgeen trouwens niet echt makkelijk gaat. Ik moet het echt erin proppen bij hem. Ik heb even gekeken of hij geen open gehemelte heeft maar dat is godzijdank niet het geval.

Tja wat is dan toch de oorzaak dat dit ventje niet aankomt?

Omdat ik me toch wel zorgen maak heb ik bij de dierenarts synulox vloeibaar gahaald, hier krijgt hij 2 maal daags een druppeltje van. Synulox is een AB maar omdat we niet weten wat er aan de hand is en het niet te lang meer moet duren voordat hij gaat aankomen trekken we nu alle registers open, het kan weinig kwaad en je moet toch wat. Omdat ik denk dat Nicky niet genoeg melk heeft heb ik bij Spat Urtica Urens 30C korreltjes besteld, die worden als het goed is morgen geleverd. Van diverse fokkers hoorde ik dat je ook primeran of primerid kan geven. Deze middelen zijn eigenlijk om het darm of maagflora tot rust te brengen maar die hebben als bijwerking dat ze de melkproductie helpen. Daar heb ik ook maar een stripje van meegenomen en daar mag ze twee maal daags een kwart tabletje van.

Bobby gleurt nu door beide ogen de wijde wereld in.

Bella gaat super, die weegt nu 113 gram. Ik ga haar niet meer bijvoeren want zij moet de melkproductie van Nicky op gang houden omdat Bobby niet zo veel drinkt. O er is trouwens twijfel of Bella wel een meidje is. Nadat ik diverse kont foto's het net op heb gestuurd blijft het voor sommige fokkers een twijfel geval. MMMM Van het weekend nog maar eens foto's over het net versturen en dan hopen dat het duidelijk is dat zij een meidje is....

Nicky begint trouwens steeds meer te communiceren met de ukken, dat is zo lief om te horen.

Woensdag 10 november, de kittens zijn 3 dagen oud.

Nicky maakt de ukken nu goed schoon dus gelukkig hadden ze geen diarree. Omdat Bella gisteren maar 2 gram was aangekomen en Bob1 gram was afgevallen heb ik ze vannacht om de drie uur gevoed. Vol verwachting heb ik ze vanochtend gewogen en Bella was maar 3 gram aangekomen, ze weegt nu 97 gram en Bob was weer 3 gram afgevallen, hij weegt nu 78 gram. Genoeg redenen voor zorgen lijkt mij. Ik gaf ze 0,8 gram per voeding maar dat ga ik opvoeren naar 1 ml per keer. Een kitten mag per dag 10% van zijn gewicht bijdrinken. Dat houdt dus in bij Bob 8 ml per dag, dat delen door 8 voedingen is 1 ml per keer.  Het is gelukkig niet zo dat hij ligt te piepen van de honger.

Het vervelende is dat hij de tepel niet vindt. Hij doet vreselijk zijn best, zit de hele tijd met zijn koppie te zoeken maar ook al gaat hij met zijn bekkie over de tepel dan grijpt hij hem niet. Zo heel af en toe lukt hem het wel maar dan is Nicky het soms al gauw zat en gaat ze verliggen of likt ze hem. Tja en dan begint het zoeken weer vanaf het begin. Bella heeft er gelukkig geen moeite mee.

Nicky heeft wel melk maar misschien te weinig? Ik geef haar nu de zekerheid vier keer per dag een korreltje Urtica Urens C30, dit helpt goed voor de productie van de melk.

Wat wel leuk is  dat Bob al door een kiertje begint te kijken, snel ventje.

Dinsdag 9 november, de kittens zijn 2 dagen oud.

Het gaat een stuk beter met Nicky, ze ligt veel bij de kittens en verzorgd ze goed. Wel heeft ze regelmatig behoefte om bij Pim en Streep te zijn maar dat is geen probleem. Streep komt ook wel de huiskamer in waar de kittens liggen, maar Pim niet. Zoals elke keer als er hier een nestje geboren is laat Pim zich niet zien en laat hij duidelijk merken dat hij het niet eens is met de gang van zaken. Hij kijkt van vanaf de gang de huiskamer in en levert vanaf daar commentaar. Ook kan Nicky af en toe een mep van hem krijgen (tja zij is natuurlijk de oorzaak van al deze veranderingen). Gisteravond hebben we vreselijk gelachen. Pim zat in de gang en Streep in de huiskamer en de heren hadden een gesprek. Als Pim wat miauwde, miauwde Streep terug en dat ging een hele tijd door. Helemaal grappig als je er teksten bij verzindt, zoals. Streep " kom toch kijken man, ze doen echt niks". Pim " ja ik ben er gek, heb je wel gezien wat voor monsters het zijn? Enfin zo ging het minuten door, geweldig.

We hebben kont foto's gemaakt van de ukken en die over het net verspreidt en de meeste fokkers waren het over eens dat het tabbytje een poesje is en het siameesje een katertje. YES, een meidje. Eindelijk mijn lang verwachtte en gehoopte tabby meidje. Nou je voelt hem zeker al aankomen? Die blijft hier wonen. De namen zijn weer door onze kinderen verzonnen en de ukken gaan nu door het leven als Bella en Bob.

Vannacht heb ik nog op de bank geslapen en dat ging redelijk, ik heb toch wel een paar uur geslapen, niet aan een stuk door maar ik was al blij met elk uurtje dat ik gepakt heb.

Toen ik vanochtend het mandje verschoonde zag ik allemaal poep op het dekentje zitten. Of de ukken hebben diarree of Nicky houdt ze niet goed schoon. Aangezien het niet zurig ruikt denk ik dat Nicky ze niet goed schoon houdt. Voor de zekerheid heb ik alvast wat protexine bij de dierenarts gehaald.

De gewichtjes: Bella woog bij haar geboorte 82 gram en ze woog vanochtend 92 gram. Bob was bij zijn geboorte 84 gram en vanochtend 82 gram. Dus hij is wat afgevallen. Ik ga hem vandaag weer wat bijvoeren en hopelijk is hij vanavond wat aangekomen.

Vandaag belde Bertie me op om even te vragen hoe het ging met de ukken. Bertie had me een paar maanden geleden laten weten dat ze op zoek was naar twee siamezen heren. Aangezien er maar een katertje in het nest zit heeft ze besloten om hem niet te nemen. Ze heeft nu een poes die vrij dominant is. Omdat ze echt twee kittens wil hebben is ze bang dat twee keer de introductie van een kitten te veel van het goede is voor haar poes. We gaan nu samen zoeken naar twee heren uit een nest, in de buurt van Haarlem.

Aangezien Fenny een poesje wil hebben is Bob nog beschikbaar. Ik heb besloten dat ik zelf een optie op hem neem omdat als Bella iets overkomt (hetgeen in natuurlijk niet hoop) dat wij dan Bob houden. Ik vond de kittens van vorig jaar ze leuk en we willen zo graag weer een kitten houden dat het erg jammer zou zijn dat als Bella iets zou overkomt wij met lege handen zouden zitten.

Maandag 8 november, de kittens zijn nu 13 uur oud.

Nicky is wat rustiger en ze blijft ook wat meer bij de ukkies liggen. Gelukkig maar, want man o man wat een stress was dat.
De mand staat op de bank met een doek er over heen, erg schattig maar natuurlijk geen goede plek voor de nacht als er niemand bij is. Straks toch maar proberen de mand in de kooi te zetten en dan hopen dat Nicky het accepteerd. Ik heb nog geen idee of het poesjes of katertjes zijn, vanmiddag maar eens kont foto's maken.

Het tabbytje ligt geregeld bij Nicky te drinken maar het siameesje snapt nog niet helemaal waarvoor die tepels zijn. Ik voer hem om de 2 uur bij. Ook leg ik hem/haar geregeld aan en na wat moeite begint hij te zuigen.
Het is toch wel erg toevallig dat Nicky nu net als twee jaar geleden twee kittens heeft gekregen waarvan een een choc tabby mackerel is en de andere een siamees. Wat voor kleur point hij/zij is kan ik pas over een paar weken zeggen. Hierbij een foto van het stel, schattig zijn ze he?

Zondag 7 november, Nicky is 9 weken en 3 dagen zwanger => 66 dagen.

Slopend hoor die nachten! Niks gezellig samen op de bank slapen, nee ze bleef maar lopen en miauwen. Ze werd alleen rustig als ze in de kraamdoos lag en ik ernaast zat en haar buik aaide. Maar na een half uur had ik dat ook wel gehad. Ik heb haar weer bij de jongens gelaten en elke twee uur ben ik even bij haar wezen kijken. Ik heb vannacht vier uurtjes geslapen. Nu om 13.00 uur,  is ze rustig en ligt steeds bij Pim of Streep.

Vanavond om 21 uur begon Nicky bloed te verliezen, ze had nog geen persweeen.

Om 21.30 uur kreeg ze haar eerste wee.

Om 22.30 uur zag ik een stukje vochtblaasje verschijnen en om 22.50 uur is ze bevallen van een doodgeboren kitten. De placenta van het ukkie zat aan het vlies vast en door het vlies heen zag ik de orgaantjes. Gelukkig was het kitten al overleden toen het geboren werd, arm ukkie.

Om 23.00 uur is ze bevallen van een Choc tabbytje, alles ging goed (82 gram). Nicky beet de navelstreng door en ik heb het ukkie uitgeslagen en een beetje leeggezogen en droog gewreven. Toen heb ik het bij Nicky gelegd die het meteen helemaal ging likken.

Om 23.40 uur is ze bevallen van een siameesje in stuitligging (84 gram). Ook dit kitten heeft ze zelf afgekoppeld en ik heb het verder verzorgd terwijl zij de placenta op at.

Beide kittens heb ik een druppeltje Nutridrops gegeven en de navelstreng ontsmet met Calendua spray, dat blijf ik doen tot twee dagen nadat de navelsteng er is afgevallen.

En toen was het klaar. Net zoals de vorige keer raakte ze in paniek toen de kittens begonnen te piepen. Na een tijdje kon ik haar niet meer rustig krijgen en begon ze met ze te slepen en niet op een vriendelijke manier. Ik kan hier toch zo slecht tegen.

Na uren gerotzooit te hebben heb ik om 4 uur Maaike gebeld die me vertelde dat Nicky niet tevreden was met de kraamplek en dat ze op zoek was naar een andere plek voor haar kittens. Ook adviseerde ze me Nicky iets kalmerends te geven, gelukkig heb ik altijd een flesje Bach druppels in huis. Toen ik Nicky uit de kooi liet pakte ze meteen het tabbytje vast en ging weer met hem/haar slepen. Ik heb haar een mandje aangeboden (oke lichtelijke dwang) en het siameesje erbij gelegd. Een donkere doek eroverheen en het was rustig. De kittens piepen wel af en toe maar Nicky blijft bij ze liggen. Toen ik de bach druppels ging zoeken kwam Nicky meteen weer uit het mandje. Nou dan eerst maar even kijken hoe het gaat zonder de Bach druppels. Het is inmiddels 5 uur en ik hoor af en toe wat gepiep uit het mandje maar ook het likken van Nicky. Mevrouw is tevreden. pfpfp wat ben ik blij. Ik heb Maaike weer even gebeld om te vertellen dat het rustig is. Haar advies was om nog een tijdje bij haar te blijven zitten en straks op de bank te gaan slapen (als man en kinders weg zijn). Nou ik doe van alles als Nicky maar rustig blijft. Wel moet ik zeggen dat ik na zoveel slechte nachten en vannacht helemaal niet geslapen te hebben toch wel ietsepietsie moe ben. Maar als alles goed gaat kan ik vanavond weer in mijn eigen bed slapen.  

Zaterdag 6 november, Nicky is 9 weken en 2 dagen zwanger => 65 dagen.

Vannacht was ze erg onrustig, veel brokjes eten/vaak naar de kattenbak gaan en veel heen en weer lopen. Om half 3 was ik het zat en heb haar bij de jongens gezet en ben mijn bed ingedoken. Zo heb ik nog wat uurtjes redelijk kunnen slapen. Wel werd ik  natuurlijk geregeld wakker want tja stel je voor dat... Maar toen ik om 8 uur naar beneden ging was alles nog rustig. Wel vind ik haar wat slanker hetgeen volgens mij inhoud dat de kittens zijn ingedaald. De kittens bewegen goed in haar buik dus daar is alles zover ik kan beoordelen nog goed.

Overdag ligt ze veel in de kraamdoos met warmtematje. Pim en Streep vinden het ook erg lekker om erin te liggen maar met z' drieen gaat het niet. Dus het wordt een beetje afgewisseld wie er in kan liggen.

Vrijdag 5 november, Nicky is 9 weken en 1 dag zwanger =>64 dagen.

Het gaat goed met de aanstaande moeder. Ze slaapt veel, eet veel en voor de rest doet ze weinig. Ze is de afgelopen week niet aangekomen want weegt nog steeds 5 kilo, dus totaal 1 kilo aangekomen.

Sinds woensdag nacht slaap ik op de bank bij haar en ik moet zeggen .... dat is niet echt lekker. Zeker niet als mevrouw brokjes gaat eten, in de kattenbak gaat zitten graven en gaat lopen miauwen. Woensdag nacht heb ik haar om 1 uur bij Pim en Streep gelaten en ben weer mijn bed in gedoken.
Vannacht begon ze om vier uur om de mannen te miauwen. Vandaag gaan we de kooi neerzetten. Dit is de eerste keer da
t we de kooi neerzetten voordat de kittens geboren zijn, maar ik vond het de vorige keren zo een gedoe om de kooi neer te zetten als de kittens geboren waren dat ik dat deze keer dus anders doe.

Maandag 1 november, Nicky is 8 weken en 4 dagen zwanger.

Ze is nu 60 dagen zwanger, mocht ze nu bevallen dan hebben de kittens een kans om te overleven.

De kraamdoos met doeken en warmtematje heb ik vandaag neergezet en deze is erg in trek bij de katjes. Het is natuurlijk ook wel lekker zo een doos die weer in een grotere doos staat zodat je een dak boven je hoofd hebt en een warmte dekentje. Tja, dat bevalt ze wel.

Vandaag heb ik het droevige bericht van Conne gekregen dat Noa is overleden. Noa is eind 2005 hier gekomen en ze heeft hier maar vier maandjes gewoond. Door de onrust in de groep moesten we haar helaas herplaatsen. Ze had een geweldig huisje gevonden bij Conne en haar gezin. Helaas is Noa in het eerste jaar ontsnapt en heeft ze een ernstig ongeluk gehad. Vorige week was haar lichaampje (ondanks de goede zorgen van Conne) op. Met veel verdriet heeft Conne haar laten gaan. Rust zacht lieve Noa.

 

Zaterdag 30 oktober 2010, Nicky is 8 weken en 2 dagen zwanger.

We zitten inmiddels al op de 8 ste week van Nicky haar zwangerschap en het gaat nog steeds goed. Ze slaapt veel, is veel op zoek naar een beschut plekje (het liefst waar ik niet bij kan komen) en eet prima.
Ik h
eb haar net even gewogen en ze is nu totaal 1 kilo aangekomen, heel mooi dus. Niet dat ik denk dat ze net zo een groot nest (6 kittens) krijgt als vorig jaar maar ik hoop op 3 of 4 kittens.
Nog maandag, dinsdag en woensdag (dan is mijn man thuis en hij belt me als de bevalling begint) werken en dan heb ik huisarrest.
Ik er veel zin in: de spanning van wanneer de bevalling gaat beginnen, de bevalling zelf (gaat alles wel goed, hoeveel ukkies worden er geboren en .... zit er een meidje bij) en dan hopelijk 13 weken genieten van het grut. Ja ik heb er reuze veel zin in en hopelijk wordt het een mooie tijd.

 

 

 

 

Zaterdag 23 oktober 2010, Nicky is nu 7 weken en 2 dagen zwanger.

Gelukkig gaat alles nog steeds goed met mevrouw. Ze weegt inmiddels 4,6 kilo en is dus totaal 6 ons aangekomen. Ze krijgt steeds meer moeite om haar kontje schoon te houden hetgeen volgende sommige fokkers inhoud dat ze vier of meer kittens draagt. We zullen het wel zien over 2 of 3 weken.

Ze is ook aan het zoeken naar een geschikt plekje, elke kast/lade/bed etc wordt uitvoerig onderzocht. Gelukkig leven de kinderen erg mee zodat dat ze van elke doos/krat een nest maken. Er staan inmiddels alleen al in de huiskamer: een kattententje met doeken, een mandje met een kussen en een krat met een bondvachtje. Tja en dan hebben we nog twee weken te gaan! 

Het is leuk om te zien dat als Pim in een mandje ligt dat mevrouw op speciaal DAT mandje haar zinnen heeft gezet. Na wat dralen om het mandje, er vaak in gekeken te hebben en dan weer weglopen en dan toch maar weer er naar toe zijn gekomen en uit eindelijk er dan maar bij gekropen te zijn, is het na een paar minuutjes bekeken => Pim gaat eruit. Soms kan je een zwangere beter haar zin geven en met rust laten. Je hoort hem haast brommen en denken: VROUWEN!!!!

Van de week ben ik bezig geweest om te kijken wat ik nog in huis moet halen voor de bevalling. Gelukkig heb ik nog veel spulletje van de lijst in huis. Buiten celstof onderleggers/kittenmelk/Calendulan spray/nutridrops en Caulophyllum (de laatste twee bij spat besteld) heb ik niks hoeven te kopen.
De wasmachine maakt even overuren met alle doeken en lappen voor de bevalling en de kraamdoos, maar dat is na 3 wasbeurten ook klaar.

 

 

 

Zaterdag 16 oktober 2010, Nicky is 6 weken en 2 dagen zwanger.

Nicky is nu 6 weken zwanger en het gaat goed met haar. Zo af en toe behoorlijk pissig naar de heren toe maar naar ons is ze lief. Ze vindt het heerlijk als er over haar buikje geaaid wordt en ze begint ook steeds meer de aandacht te vragen.
Ik heb haar gisteren gewogen en ze is afgevallen! Ze weegt nu 4,3 kilo en is dus sinds vorige week 2 ons afgevallen. Vreemd, maar ik maak me geen zorgen want ze oogt goed en eet ook.

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 15 oktober 2010.

Van de week kreeg ik deze foto van Lotje en haar mannen toegestuurd. Het gaat super goed met haar en zoals je kan zien komt ze niks tekort. Ze heeft drie heren die haar gezelschap houden  en warm houden. Zo een mandje begint eigenlijk een beetje te klein te worden voor de vier knuffels. Erik en Catharina bedankt voor alles wat jullie voor haar gedaan hebben en ook bedankt dat jullie me zo goed op de hoogte houden en me geregeld foto's sturen van het aankomende oma.

 

 

 

Donderdag 8 oktober 2010, Nicky is 5 weken zwanger.

Het gaat goed met de aanstaande moeder. Ze slaapt veel, eet geregeld wat brokjes, is een beetje humeurig als Pim of Streep op een bepaalde plaats zit te snuffelen en is nu 5oo gram aangekomen (ze weegt nu 4,5 kilo). Haar buikje begint een beetje te groeien, een buitenstaander zal het niet zo 123 zien maar wij zien wel dat ze al echt een zwanger buikje begint te krijgen.

Ook weet ze wat ze wilt. Als de zon schijnt is het heerlijk om in het zonnetje te liggen op het kussen in de vensterbank. Het kan natuurlijk zo maar gebeuren dat daar Pim of Streep ligt. Maar Nicky's wil is wet dus als mevrouw daar wilt liggen zullen de heren toch plaats moeten maken, gaat het niet goedwils dan maar kwaadwils.

Ik heb de week van 8 november vrij gevraagd en afhankelijk van de situatie ook de week daarna, niet echt handig als je net een nieuwe baan hebt maar tja als je alles van te voren weet..

 

Donderdag 1 oktober 2010.

Ik kreeg een mailtje van Fenny die Tessa (een nestzus van Nicky) heeft. Zij wil graag een dochter van Nicky hebben en haar voorkeur gaat uit naar een havana of een lilac Oosters Korthaar dametje.

Ik moet wel lachen om de wensen, Bertie wil twee siamezen katers, Fenny wil een havana of lilac Oosters Korthaar poesje en ik heb natuurlijk ook mijn voorkeur. Ach, als we alles toch eens voor het zeggen zouden hebben, maar moedertje natuur beslist alles zelf en daar moeten we vrede mee hebben. We zullen wel zien hoe het allemaal gaat lopen en wat voor schoons Nicky hopelijk gaat krijgen tzt.

Van de week een berichtje gekregen van Dorien dat alles goed gaat met Lola en Ricky. Ze vermaken zich prima op de boerderij en ze waren al gauw vriendjes met de andere katten daar. Dorien blijft het erg vinden dat het zo gelopen is maar heeft er vrede mee nu het goed gaat met de tweeling.

Maandag 27 september 2010.

Toen ik vanochtend Nicky goed bekeek zag ik overduidelijk roze tepels, gelukkig. Mevrouw is zwanger en nu duimen dat alles goed gaat er hier over een paar weken een heerlijk gezond nestje ligt.

Volgens de zwangerschapskalender http://www.purrinlot.com/preg.htm is ze rond 6 november uitgerekend. Dat is over 5,5 week en ze is nu dus 3,5 week zwanger. Nicky slaapt veel en is geregeld wat aan het eten.

Donderdag 23 september 2010.

Het is inmiddels drie weken geleden dat er voor de eerste keer een dekking is geweest en helaas weet ik nog niet of mevrouw zwanger is.

Ik heb even opgezocht in mijn vorige twee dagboeken wanneer ik zeker wist dat ze zwanger was. Bij het eerste nest was dat na 3,5 week en bij haar tweede nest na vier weken. Dus tussen nu en volgende week zou ik het moeten zien of ze zwanger is. Aan haar gedrag merk ik weinig verschil dus daar kan ik ook niks uit opmerken. We wachten geduldig af.

Zondag 5 september 2010.

Vanmiddag hebben we Nicky opgehaald. Na een uurtje gezellig te hebben geklets met Maaike en David zijn we naar het stel gegaan om ons meidje mee te nemen. Helaas had mevrouw daar totaal geen zin in en kroop ze onder de kast. David moest op zijn knieen om haar eronder vandaan te halen. Wij hebben lekker met Beantje geknuffeld, wat een schat van een kat is dat zeg en zo mooi.

Thuis gekomen hebben we Nicky, Pim en Streep een druppeltje vanille aroma van Dr. Oetker in hun nek gedaan. Dit zou de geur van de katten wat wegnemen en ze worden er rustiger van. Het klopt inderdaad want normaal loopt Pim uren te mopperen als er een poes terug komt van de kater. Maar buiten een paar keer blazen viel het enorm mee.

Nu duimen dat Nicky begin oktober roze tepels heeft.

Zaterdag 4 september 2010.

Maaike heeft vannacht vier dekkreten gehoord dus dat is geweldig. Morgenmiddag gaan we ons meidje weer ophalen en dan hoop ik zo rond begin oktober goed nieuws te kunnen melden.

Ik heb trouwens niet het idee dat Streep en Pim haar erg missen, die gaan lekker hun eigen weg en liggen heerlijk te genieten als het zonnetje een keer schijnt. Tja mannen, morgen is het weer gedaan met jullie rust!

Vrijdag 3 september 2010.

David heeft wel gezien dat Nicky door Bean in haar nekvel is gepakt maar hij heeft geen dekking gezien. Nou zegt dat natuurlijk niks want ze zitten niet steeds bij het liefdespaar. Maar ik had toch wel graag gehad dat er een dekkreet gehoord was.

Donderdag 2 september 2010.

Nicky loopt lekker door de kamer en hoe Beantje ook zijn best doet => mevrouw laat zich niet verleiden tot een dekking.

Woensdag 1 september 2010.

Natuurlijk bel ik Maaike/David elke avond om te vragen hoe het met mijn meidje is. Vanavond dus gebeld en het gaat goed met Nicky, ze eet/drinkt/poept en slaapt. Maar ze moet nog niks van Bean hebben, nou ja dat had ik ook niet verwacht binnen een dag. Hopelijk veranderd dat de aankomende dagen.

Dinsdag 31 augustus 2010.

Zondag begon Streep ongezonde interesse te tonen in Nicky en gisteren begon mevrouw te loeien. Vanavond hebben we Nicky naar Bean gebracht. Bean vond haar heel interessant maar Nicky moet niks van hem weten, ze gromt en hij kan een mep krijgen als hij te dichtbij komt. Logisch, het is ook wat voor het meidje. We hebben gezellig zitten kletsen met Maaike en David en kwijlend zitten kijken naar het nest dat ze nu hebben lopen, acht kittens maar liefst.

Na anderhalf uur zijn we weer naar huis gegaan met de wetenschap dat Nicky een paar vermoeiende dagen tegemoet gaat.

Voordat we weggingen heb ik Nicky nog even gewogen, mevrouw weegt vier kilo!

Zondag 22 augustus 2010.

Eergisteren belde Dorien me met de mededeling dat Lola en Ricky een nieuw huisje gevonden hebben. Kennissen van haar ouders waren op zoek naar twee jonge en actieve katten om muizen te vangen op hun boerderij. Ze hebben nu drie HTK katten maar die zijn op leeftijd en niet meer zo actief. Of de tweeling muizen gaat vangen is natuurlijk maar de vraag maar ze zullen ook ingezet worden om de kindjes die daar komen voor therapie (moeder de vrouw is kinderpsycholoog en heeft een praktijk aan huis) wat gerust te stellen doordat de kindertjes met ze kunnen kroelen en knuffelen. En boven dat mogen ze heerlijk buiten lopen (de boerderij is omringt door water) en zullen een super mandje krijgen. Nu hopen dat ze gauw vriendjes zijn met de andere katten.

Maandag 16 augustus 2010.

Vandaag werd ik gebeld door Bertie die uit het aankomende nest twee katertjes wil hebben. Haar voorkeur gaat uit naar siameesjes maar als die er niet bijzitten dan wil ze misschien wel Oosters Korthaartjes. Ik vind het geweldig dat iemand zoveel geduld heeft en alles vanaf het begin wil meemaken. Nu hopen dat Nicky al onze wensen laat uitkomen.....
Omdat mevrouw niet echt meewerkt met mijn plannen (klinkt het bekend in jullie oren??) ben ik vandaag begonnen om haar een keer per dag een pulsatilla pilletje te geven. Ik bedacht me dat ik ooit voor Lotje (die maar niet opnam) deze pillen had gekocht en toen ik in mijn medicijnkastje keek kwam ik nog 37 van deze pilletjes tegen.

Pulsatilla is een homeopathisch middel en het kan de vruchtbare periode (krolsheid) oproepen. Het werkt regulerend op het hormonale stelstel en stimuleert ook de follikelontwikkeling.

Nu hopen dat het werkt en dat we haar gauw naar Mr. Bean kunnen brengen.

Zaterdag 14 augustus 2010.

Helaas is het nog niet gelukt om een goed huisje te vinden voor Lola en Ricky (zie nesten 2008).

De mensen die in eerste instantie interesse hadden hebben toch besloten om ze niet te nemen. Dus ze tweeling is nog op zoek naar een warm mandje. Mocht je interesse of vragen hebben dan kan je me even mailen.

Nicky is nog steeds niet krols, helaas, maar daar kunnen we niks aan doen en we wachten geduldig af.

Donderdag 8 juli 2010.

Aangezien ik verwacht dat het niet lang meer duurt voordat Nicky krols wordt ben ik vandaag begonnen met een ontwormingskuur van Panacur. Omdat ze 2,8 kilo weegt krijgt ze drie dagen achter elkaar een half tabletje.

Woensdag 7 juli 2010.

Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van Bertus dat Floor woensdag geopereerd zou worden aan een bult in haar buik. We waren allemaal bang dat ze misschien kanker/mamatumoren zou hebben maar dat is het gelukkig niet. Het was een breuk in de buikwand die volgens de dierenarts ontstaan is naar aanleiding van de keizersnee die ze in april 2004 heeft gehad. Hoe dit na 6 jaar spontaan kan ontstaan vraag ik me af!

Gelukkig gaat het goed met Floor en mag ze donderdagavond weer naar huis. Dat we allemaal opgelucht zijn dat het niks ernstigs is moge duidelijk zijn.

Zaterdag 3 juli 2010.

Vandaag zijn we afgereisd naar BelgiŽ om kennis te maken met een nest sphynxen. Sphynxen interesseren mij al een tijdje maar nu had ik een uitnodiging gekregen om ze eens in levende lijve mee te maken. Buiten dat het een super gezellige dag was bij Wendy en Patrick (bedankt lieverds) hebben we genoten van de katjes en hondjes. Ik mocht een sphynx in bad doen en verzorgen, en geloof me die hebben eens in de zoveel weken echt een bad nodig. Het was erg leuk om deze aparte katten eens van dichtbij mee te maken en ze aan te raken (wat voelen die warm aan). Maar ik ben niet overstag gegaan (al was er wel een kitten behoorlijk opdringerig) want het maximale aantal katten dat mijn man acceptabel vindt is vier. Aangezien ik graag uit het volgende nestje van Nicky en Bean een kitten wil houden gingen we dus na een fijne dag zonder kattenmandje richting Amsterdam.

Woensdag 23 juni 2010.

Vorige week werd ik door Dorien (zij heeft de tweeling Ricky en Lola van 2008 gekocht) gebeld dat ze er achter waren gekomen dat hun dochtertje door de katjes heel benauwd is. Het meidje had al een paar keer in het ziekenhuis gelegen omdat ze amper lucht kreeg. Toen ze laatst een week op vakantie waren had hun dochtertje nergens last van. Ze hebben toen Ricky en Lola opgehaald en binnen een paar uur had hun dochter het weer benauwd. Tja en dan moet je een beslissing nemen. Hoewel ze het vreselijk vinden hebben ze natuurlijk gekozen om Ricky en Lola te herplaatsen. Vandaag werd ik gebeld dat ze waarschijnlijk al een nieuw huisje voor de tweeling heeft gevonden. Een oud collega van Dorien had twee katten, een HTK poes van ongeveer 13 jaar en een Maine Coon. Nu is de Maine Coon overleden en waren ze op zoek naar een of twee nieuwe huisgenootjes. Toen Dorien belde met de vraag of zij misschien de tweeling een warm mandje wilden geven reageerde ze erg enthousiast. Ze gaan er nog even over nadenken maar de vooruitzichten zijn goed. Dorien en Peter vinden het vreselijk dat ze tot deze beslissing moeten komen maar de gezondheid van hun dochtertje is natuurlijk het belangrijkste.

Zaterdag 19 juni 2010.

Met Floor gaat het goed, ze is helemaal gewend en is dikke vrienden met Chester. Fijn om te weten dat ook dit meidje een gouden mandje heeft gevonden.

Afgelopen week merkte we al aan Streep dat Nicky haar krolsheid er aan zat te komen en vanochtend was het ook hoorbaar. Het heeft deze keer langer geduurd dan de twee vorige keren dat ze van de pil af was. Toen was ze beide keren na een maand voor de eerste keer krols. Nu heeft het toch vanaf 24 april geduurd dat ze krols werd, dus acht weken. We hebben nog even getwijfeld om haar nu weg te brengen naar Mr. Bean, maar dan zou ze in de laatste weken van de schoolvakantie bevallen. Omdat ik altijd een paar dagen voor de bevalling en een week na de bevalling thuis wil zijn zou dat inhouden twee weken verplicht thuis zitten voor de kinderen. Dat vinden we geen goed idee dus we slaan deze krolsheid over en dan mag Nicky bij haar volgende krolsheid naar de kater toe.

Maandag 31 mei 2010.

Vandaag werden we opgeschrikt door de mededeling dat Larry Levy onverwachts is overleden. Larry was de eigenaar van de B-Jay's cattery, hij heeft Mr Bean gefokt. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.

Zondag 9 mei 2010.

Ik heb aan Joke van cattery Silver Wing's gevraagd of ze het inteelt percentage wilde berekenen van de kittens van Nicky en mr. Bean. Over 10 generaties is dat 0,368879 %, schitterend. Bedankt Joke voor het uitrekenen.

Zaterdag 24 april 2010.

Alles gaat goed hier in huize Thisabor.

Lotje, die bij Catharine en Erik woont met hun twee katers Indy en Bandas, krijgt er over een maandje een nieuw vriendje bij. Ja die dame heeft het straks goed voor elkaar met haar drie kerels.

De laatste berichten over Floor zijn van een paar weken geleden. We zullen maar denken, geen bericht is goed bericht.

Vandaag krijgt Nicky voor de laatste keer de pil en dan mag ze bij haar tweede krolsheid naar Mr. Bean toe. Ik ken veel fokkers die hun poes bij de eerste krolhei na het stoppen van de pil laten dekken, waarbij alles goed gaat. Maar gevoelsmatig laat ik haar liever dekken bij haar tweede krolsheid. En omdat ik toch geen haast heb maakt het niet uit wanneer ze bevalt.

Zaterdag 6 maart 2010.

Vandaag zijn we bij Ellie, Nol, Katy en Hummer alias Eddy geweest. Het wat erg gezellig en wat is die Eddy een heerlijk ventje. Zo  gauw hij op schoot komt begint hij te spinnen en laat hij lekker zijn buikje aaien. Wel is hij wat onhandig want op de vensterbank springen is erg moeilijk voor hem. Dat lukt hem gewoon niet, nu is hij helemaal erg onhandig want hij kukelt geregeld van de bank of krapbaal. Maar klimmen in de perenboom lukt hem weer wel. Het waren een paar gezellige uurtjes en het was weer leuk om het ventje te zien.

Met Floor gaat het goed, ze ligt nog niet in de poten van Chester maar ze dulden elkaar wel, geen geblaas of gegrom. Gelukkig dat het goed gaat. Omdat ze Floor erg rustig vonden zijn ze het eerste weekend al begonnen met het afbouwen van de clomicalm en ze is nu een stuk levendiger. Hier thuis is alles al weer helemaal gewend aan drie katjes die nu weer zich zelf zijn.

Ik ga eerdaags maar eens gaan uitrekenen wanneer ik Nicky ongeveer van de pil ga halen. Best wel spannend en leuk om plannen te maken. En als het dan weer zo een gezond en gezellig nestje wordt al vorig jaar dan wordt het alleen maar genieten.

Maandag 15 februari 2010.

Vanavond heb ik Sylvia gebeld om te horen hoe het gaat. Op zich gaat het prima al vinden ze Floor wel erg duf, ze ligt heel veel op bed te slapen. Ze reageert nog steeds rustig op Chester die haar nu tot een meter kan benaderen. Floor krijgt nog elke dag een pil clomicalm ivm de verhuizing. De dierenarts had voorgesteld om haar nog drie weken een pil, dan een week een half pilletje en dan nog een week een kwart pilletje te geven. Maar als Floor zo relaxt is is het misschien een idee om aankomend weekend al te beginnen met een half pilletje.

Zaterdag 13 februari 2020.

Gisteren en vandaag een berichtje uit Leiden gekregen dat het goed gaat met Floor. De eerste dag zat ze onder de kast maar vandaag had ze het bed gevonden en goedgekeurd. Ook eten/drinken en de kattenbak kon ze vinden. Er is wel even geblazen tussen Chester en Floor maar er is niet gevochten. Goede berichten dus.

Hier merken we aan Nicky dat ze rustiger wordt. Ze sluipt niet meer zo door huis en ze ligt ook aanzienlijk minder onder de stoel te slapen. Aan de mannen merken we eigenlijk niet dat ze Floortje missen, ach mannen!!!

Donderdag 11 februari 2010.

Vanavond kwam Bertus Floortje ophalen. Ik heb zaterdag tegen Bertus en Sylvia gezegd dat ze niet lang mogen blijven. Ik weet dat het vreselijk ongastvrij klinkt maar ik zie altijd enorm op tegen het afscheid nemen. En als mensen dan lang blijven zitten maakt dat voor mij er niet makkelijker. Dus na een half uur stapte Bertus op met Floortje. Ik heb me goed gehouden totdat ik ze weg zag rijden. Samen met mijn dochter heb ik even flink gejankt.

Maandag 8 februari 2010.

Vandaag zijn we met alle katten naar de dierenarts geweest voor hun inentingen, ontwormen en controles. Alles was gelukkig goed en ook Nicky haar SNAP test (dan wordt er gekeken of ze antistoffen heeft tegen  FeLV -leukemie- en FIV -aids-) was goed. Dus over een paar maanden mag ze naar Mr Bean.

Ik maakte me een beetje zorgen over Pim omdat ik hem zo mager vond. Nu blijkt hij 4,27 kilo te wegen, hetgeen een mooi gewicht is. Floor weegt 3,96 kilo / Nicky weegt 4,02 kilo en Streep weegt 6,13 kilo. Volgens de dierenarts hoef ik me over Pim echt geen zorgen te maken, die is mooi op gewicht en super gezond. Maar als je zijn gewicht vergelijk met Streep zijn gewicht dan is hij toch wel een stuk lichter was mijn reactie. Dit komt, zei ze, omdat Streep te zwaar is, hij heeft ook echt een buik en zijn figuur is niet mooi (PARDON!!). Ook al zou Streep het gewicht van Pim hebben dan zou hij een buik houden, arm ventje. Eigenlijk zou Streep moeten afvallen maar omdat de katten hier altijd brokken tot hun beschikking hebben is dat geen optie. Wat we wel gaan doen is deze jongen meer laten bewegen. Ach en we vinden het zo een heerlijk beertje met zijn dikke buikje!!!!

Zaterdag 6 februari 2010.

Vandaag zijn Sylvia en Bertus hier geweest om te kijken of ze Floor goed gezelschap vinden voor Chester. Aan alle kanten klikte het dus Floor gaat aankomende donderdag verhuizen naar Leiden. Aan de ene kant fijn dat ze een huisje krijgt waar ze rust vindt maar voor ons is het toch een gevoel van verdriet. Oke we weten dat dit het beste is voor alle katten maar voor ons zal het een groot gemis zijn.

Vrijdag 5 februari 2010.

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en hebben zich in die tussentijd zeven mensen gemeld die interesse in Floor hadden. Om diverse redenen (los buiten laten lopen, een jongere kat zochten, of een jonge kat hadden waar ik Floor niet bij wil plaatsen of dat ze een poes hebben waar ik Floor niet bij durf te plaatsen) ging dat niet door. 

Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van Sylvia die een huisgenootje zocht voor haar kater Chester van acht jaar. Om diverse redenen liepen we elkaar steeds mis via de telefoon maar afgelopen donderdag hebben we elkaar eindelijk gesproken. Het klonk van beide kanten goed en morgen komen Sylvia en Bertus kennis maken met Floortje en ons. Klikt het van alle kanten dan gaat Floor verhuizen naar Leiden.

Maandag heb ik een afspraak bij de dierenarts om alle katten te laten enten en controleren. Ook wordt er bij Nicky bloed afgenomen voor o.a. de snap test.

Zaterdag 16 januari 2010.

Helaas gaat Floor niet verhuizen naar Els. Heel jammer want ik weet zeker dat ze het daar goed zou hebben gehad. Maar het afrasteren van haar buiten ging teveel geld kosten. Ik wil niet het risico lopen dat Floor ontsnapt en dat haar iets vreselijks zou overkomen. Dus Floor is nog steeds op zoek naar een huisje waar ze niet naar buiten kan, of het moet een afgeschermd balkon of een ren zijn. Voorlopig ligt ze hier dus nog lekker te knorren.

Zondag 10 januari 2010.

Begin deze week kreek ik een mailtje van Eleanore, zij was op internet aan het kijken bij cattery's en kwam Floor tegen op mijn site. Het verhaal van Floor sprak haar aan en omdat haar moeder op zoek is naar een derde kat had ze haar erbij geroepen. De dames vonden het verhaal van Floor pakkend genoeg om mij te mailen. Het toeval wil de Els, de moeder van Eleanore, mij begin vorig jaar gemaild had omdat ze op zoek was naar een kitten. Dit omdat hun kat was overleden en zijn maatje hierdoor erg verdrietig was en een vriendje nodig had. Omdat Nicky toen nog gedekt moest worden heeft ze ergens anders een kitten gekocht. Els en ik hadden erg leuk contact gehad. Je snapt dat ik nu aangenaam verrast was toen bleek dat die Els van toen ook deze Els was. Gisteren zijn ze langs geweest om met ons kennis te maken en om te kijken of het klikte tussen hun en Floor. Gelukkig kan ik zeggen dat het van alle kanten klikte. Zij willen graag Floor hebben om het mandje met Korak en Fritz te delen. Er zijn nog wat dingentjes die overdacht moeten worden maar als alles gaat zoals Els en wij willen dan gaat Floor tzt verhuizen naar Utrecht. Voorlopig is Floor dus even gereserveerd. 

Zondag 22 november 2009.

Soms zijn er van die dingen die je eigenlijk wel weet maar die je pas echt keihard raken als ze hardop gezegd worden.

Omdat ik graag nogmaals een nestje van Nicky en Beantje wil, hebben mijn man en ik het daar gisteren over gehad. Omdat je toch plannen maakt als je fokt, was ik van plan om Nicky rond deze tijd van de pil te halen. Maar toen we dit bespraken kwam naar voren dat we het geen ideale situatie vinden tussen Nicky en Floor. Floor zit nu al een jaar op de clomicalm en dat gaat redelijk. Ongeveer een keer per week gieren de hormonen door de lichamen van de meiden en moet er geblazen/gebromd en soms gevochten worden. Na zo een gevecht sluipt Nicky weer een paar dagen met haar buik over de grond. Wij vinden dit geen goede situatie en om Floor haar leven lang op de clomicalm te houden is te gek voor woorden, dat verdient ze niet.

Daarom hebben we het met de kinderen besproken en we waren het allemaal eens dat het voor Floor beter zou zijn als ze een rustiger huisje zou hebben. Dit gaat ons zeer aan het hart want Floor is gewoon een heerlijke poes die vreselijk lief naar mensen en katers is.

We gaan dus op zoek naar een rustig huisje voor ons meidje. Makkelijk zal het niet zijn want Floor is al een dame van zeven en een half jaar en ik wil haar plaatsen bij een of twee mannelijke rustige theemutsen. Tja vindt zo een huisje maar eens!

Morgen mijn website aanpassen en dan rustig wachten totdat zich iemand meldt. Het geplande nestje heb ik uitgesteld tot na de zomervakantie 2010, dit ivm de vakantie, dan wil ik geen kitten hebben. En zo wijzigen er plannen.

 

Zondag 8 november 2009.

Vandaag zijn we naar Tilburg geweest om een bezoekje te brengen bij Robert en Valentina die Oboema en Winny uit ons laatste nest gekocht hebben. De mannekes doen het daar super en het ontbreekt ze aan niets. Het was een gezellig bezoekje en we hebben uitgebreid zitten praten over de katjes. Op mijn verzoek heeft mijn man flink wat foto's genomen want ik wilde wat mensen foto's laten zien van Oboema omdat ik denk dat hij een cinnamon tabby point siamees is.  Hier twee portretjes van de katjes. Oboema is inderdaad een cinnamon tabby point. Je ziet duidelijk het verschil tussen Oboema en Hummer (foto hieronder). De tabby aftekening van Hummer is veel zachter /lichter van kleur. Ik heb eens even goed gekeken bij de foto's van dit nest en het nest van vorig jaar waar Lola (een choc point siamees) in zat. Als je kijkt naar de kleuren van hun neusje/neusleertje zie je duidelijk dat Lola haar neus/neusleertje donker is. En dat het neusje/neusleertje van Oboema donkerder is dan dat van Hummer. Handig om dit verschil te zien want bij mijn volgende geplande nest (zelfde vader/moeder) kunnen er natuurlijk dezelfde kleurtjes uit komen. Dat wordt flink vergelijken als er siampjes bij zitten.

Winny is wel een havana maar wel heeft hij een aanzienlijke warmere kleur bruin dan onze Floor.

Floor heeft weer wat nieuws uitgevonden => ze plast in de plantenbak in de huiskamer, daar is aanzienlijk warmer dan op de bak op balkon. Vandaag maar eens mottenballen kopen, dat wil nog wel eens helpen volgens de ervaringsdeskundige.

 

 

Zaterdag 31 oktober 2009.

Vandaag zijn we met een stel kattenliefhebbers van een kattenforum naar Apenheul geweest. Buiten dat het een schitterende dag en het een leuk park was, was het ook heel erg gezellig om een hele dag op te trekken met deze groep mensen. We hebben heerlijk over onze katten gesproken en veel gepraat over fokken en de catfancy. Het was een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Na wat gesprekken met diverse fokkers gehad te hebben over de kleur van de kittens van Nicky weet ik nu dat Nicky cinnamon draagt. Hummer (zie onderstaande foto) is fawn, hetgeen een verdunning van cinnamon is.

Zondag 4 oktober 2009.

Ik kreeg vandaag een mailtje dat mijn buddykat Basil geplaatst is. Buiten dat het geweldig is dat iemand een kat met AIDS wil hebben is het iedere keer weer leuk om een ander katje uit te zoeken. Dat is deze keer Arne geworden. Kijk maar even op de pagina buddykat dan kan je zien hoe hij eruit ziet. Hopelijk krijgt hij gauw een vast huisje, voorlopig moet hij eerst nog even in het buddy huis blijven om op te knappen.

dag 27 september 2009.

Alles was lekker rustig, totdat ik 's middags een raar geluid hoorde op balkon. Omdat het lekker weer was stonden de balkondeuren open en lag Floor in het mandje te zonnen. Toen ik naar het balkon liep zag ik Floor met iets in haar bek lopen, druk spinnend. Toen ik beter keek zag ik dat ze een vogeltje te pakken had. Onze luie dikke door clomicalm verdoofde doos had een vogel te pakken!!. Met veel moeite kreeg ik het vogeltje uit haar bek, dat helaas (maar misschien ook beter) al dood was. Floor heeft een tijdje lopen mekkeren en zoeken naar haar prooi. Ik heb zitten denken hoe zij in vredesnaam nu die vogel te pakken heeft gekregen. Totdat ik naar de balkondeur keek, daar zaten wat veren tegen aan geplakt. Ik denk dat het vogeltje daar tegenaan is gevolgen en vervolgens spartelen op het balkon is gevallen, voor Floor in haar mandje. En tja dan overheerst toch het instinct van onze tijgerin => ETEN!

Zaterdag 19 september 2009.

Vandaag zijn we bij Ellie, Nol, Katy en Eddy (Hummer) geweest. Zij wonen lekker dichtbij dus we konden op de fiets. We hebben een paar uur gezellig zitten kletsen en natuurlijk de nodige aandacht besteed aan de katjes.

Het gaat heel goed met Eddy en hij is dikke vrienden met Katy.

Qua kleur van Eddy ben ik er nog niet helemaal uit. Is hij nu cinnamon, fawn of caramel? Wie het weet mag het zeggen. Een ding is zeker: lilac en choc is hij niet. Wel leuk die kleurtjes.

Met Floor gaat het redelijk, zij krijgt nu elke avond een clomicalm pilletje en door het drinkwater van de katjes doe ik iedere keer wat rescue remedy druppel van Bach. Ik weet niet waar het aan ligt maar het is nu al een paar dagen rustig tussen de meiden. Nicky sluipt nog wel maar zolang Floor niks doet is de situatie houdbaar.

Maandag 7 september 2009.

Met Floor en Nicky gaat het toch nog niet super, zeker een keer per week vliegt Floor Nicky aan. Ook sluipt Nicky door het huis als ze Floor ziet. Als de situatie niet verbeterd dan ben ik bang dat we Floor moeten herplaatsen. Het is zo balen dat die meiden elkaar niet liggen. Oke ze hoeven van mij niet bij elkaar te slapen maar negeer elkaar dan gewoon, het huis is groot genoeg. Maar nee hoor, lekker naar elkaar loeren en elkaar bang maken.....

Met de kittens van dit jaar gaat het super. Ik krijg geregeld goede berichten door, al vind Winny het wel fijn om af en toe op bed te plassen!!! Ze groeien allemaal super goed, Willy/Tak is de drie kilo al gepasseerd. Ook krijg ik leuke foto's van de nieuwe baasjes, ik zal ze bij nesten/nieuwe eigenaren zetten.

Van Fay die Willy/Tak heeft gekocht kreeg ik leuk mailtje met een zinnetje erin dat ik zo mooi vind dat ik het in mijn dagboek zet.

Soms zeggen mensen wel eens iets over dat Tak zoveel geld heeft gekost. Maar ik kan me niets anders bedenken voor dat geld dat me meer geluk had kunnen geven. Tak is echt een heel bijzonder beest en zulke karakters kom je echt maar heel zelden tegen. En dan heb ik het nog niet eens over hoe prachtig mooi hij is.

Nou je snapt dat ik hier heel blij om ben en dat ik geweldig vind dat mensen zo blij met een Thisabor kitten zijn.

Voor de rest weinig te melden hier, we genieten van de rust en dat we niet meer op hoeven te letten waar we onze voeten zetten en de deuren lekker open kunnen laten staan. Maar als ik dan lees van bevriende fokkers die kittens hebben en de foto's zie, tja dan kijk ik toch al een beetje uit naar het volgende nestje.

Zaterdag 31 augustus 2009.

We zijn al weer een week terug van vakantie en gelukkig is er niet gevochten tussen de meiden. Wat wel opvalt is dat Nicky bang is voor Floor. Floor zit op 1,5 tablet clomicalm per dag, 's ochtends een halve en 's avonds een hele pil.

Nicky heeft vandaag weer een hele pil gekregen, elke twee weken krijgt ze die.

 

 

Al weer mijn zesde dagboek, dat had ik zes jaar geleden ook niet verwacht.

Op 12 juni 2003 schreef ik voor het eerst in mijn dagboek en had ik mijn website gemaakt.

Nu zes jaar later lopen er 16 Thisabor katten rond, nou lopen .. ik denk eigenlijk dat ze liggen!

Dus een nieuw dagboek waarin ik hopelijk weer net zulke leuke dingen kan opschrijven als in het vorige dagboek.

Plannen zijn er al, als alles goed gaat wil ik Nicky begin 2010 weer naar Mr. Bean brengen.

Maar voorlopig ga ik tijd aan de katjes besteden en hoop ik Nicky en Floor weer in goede harmonie te krijgen, ja zo blijf ik bezig.