Maandag 22 oktober 2012.

Het was vandaag weer tijd om met Pim en Streep bij de dierenarts langs te gaan voor hun entingen. De mannen werden goed gekeurd. Pim woog een jaar geleden 4.38 kilo en nu 4.83 kilo en Streep woog een jaar geleden 6.38 kilo en nu 6.83 kilo, die zijn dus aangekomen. Het gebid/tandvlees ziet er van beide heren niet goed aan en ze adviseerde me om te proberen ze te poetsen.....

O de kosten van dit geintje is 131,70 euro.

Maandag 10 september 2012.

Pim begon gisteren te spugen en diaree en ach Bob deed een paar uur later mee. Na even contact gehad met de dierenarts zet ik de mannen op finidiar tegen de diaree en primperid tegen het spugen.

Maandag 17 september 2012.

Streep is ook ziek en Bella ook, alle katjes zitten nu op de pillen en ik ben nog maar even bij de dierenarts gegaan voor een nieuwe voorraad

 

 

 

 

 Zondag 10 juni 2012.

Dit vind ik zo een mooie foto, alle katjes in harmonie bij elkaar op de bank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 8 juni 2012.

Het gaat goed met Nicky, ze gaat er beter uitzien, haar vacht ligt weer tegen haar huid aan en ze komt weer vaak bij ons zitten. De laatste weken trok ze zich toch wat terug, waarschijnlijk door de pijn aan haar gebit. Bella is de enige die zo af en toe wat blaast tegen haar. Eten gaat een beetje, ik geef haar zacht voer maar ik zag haar vandaag toch wat kleine brokjes eten, nou dat is gewoon door slikken hoor. Ik ben blij dat het achter de rug is. Nu weer heel lang genieten van mijn groepje.

Hier naast een foto van de staarten van Belle en Bob, schattig he zo gedraaid.

Dinsdag 5 juni 2012.

's ochtends om 8.30 uur heb ik Nicky gebracht en ze kon om 13.30 uur opgehaald worden. Buiten 2 kiezen hebben ze alle kiezen getrokken, hoektanden en voortandjes zijn nog goed. Arme meid. Kosten: 217 euro!
Ze heeft een AB spuit gekregen voor 10 dagen en ik moet haal elke dag 3,9 ml metacam geven tegen de pijn. Toen ze thuis kwam werd er natuurlijk weer geblazen door Pim, Bella en Bob.

Vrijdag 1 juni 2012.

Vandaag met Nicky, Bella en Bob naar de dierenarts geweest voor hun entingen. De dierenarts was tevreden over alle drie alleen het gebit van Nicky moet schoongemaakt worden. Dat had ik al verwacht want het viel me op dat ze afgevallen was en de laatste week ook erg kwijlde. Dinsdag mag ik haar brengen en dan zien we wel of haar gebit alleen schoongemaakt moet worden of dat er ook kiezen getrokken moeten worden.

Hier even hun gewichten:

Bob - 3,58 kilo.

Bella - 3,48 kilo.

Nicky - 3,93 kilo. Op 10-2-2011 woog ze 4,4 kilo. Ze was toen te zwaar en nu is ze mooi op gewicht. Ik ben benieuwd of ze straks (als ze geen last meer heeft van haar gebit) niet gaat aankomen, we zullen het zien.

Dit bezoekje kostte me 200 euro, toch altijd een vermakelijk halfuurtje!!!

 

 

Vrijdag 27 april 2012.

 

Nog steeds gaat het goed met de katjes, lekker rustig. Behalve gisteren want toen had Pim een muis gevangen. Woon je drie hoog en dan verwacht je toch geen muizen in je huis. Blijkbaar zitten ze er dus wel en gelukkig lopen er hier vijf echte tijgers rond. De muis kon ik gelukkig uit Pim zijn bek halen en die heb ik op balkon los gelaten....

 

Deze foto kreeg ik van Fay. Tak (uit mijn nestje van 2009, de zes jongens) samen met Soep en hun nieuwe vriendinnetje Iki. Het was even wennen voor de mannen zo een dame erbij maar zoals jullie kunnen zien zijn ze gek op elkaar. Geweldig, veel plezier met je katjes Fay.

 

 

 

 

 

Donderdag 22 maart 2012.

Buiten dat het in de groep heel rustig is en we dagelijks genieten van ons vijftal gebeurd er hier weinig spannends. De groep zit goed in elkaar, geen problemen, heerlijk.
Als ik naar Bella kijk weet ik dat ik een goede beslissing heb genomen om niet met haar te fokken. Buiten dat ze uit een nest komt waar een kitten dood geboren was met een open buikje en Bob die een klein gaatje in zijn geheemelte heeft (wat natuurlijk allebei erfelijke afwijkingen zijn) is ze ook heel klein van bouw. Ze is een iel meisje maar wel eentje met heel veel pit.

Bella is de drukste van ons stel, sta je op dan gaat ze met je mee, ze eist aandacht door voor of naast je te gaan zitten en dan te gaan miauwen. Het liefst heeft ze dat je haar touwtje weggooit en dan komt zij het weer terug brengen. En niet een keer, nee zij blijft doorgaan.

Ze is nu 16 maanden en is qua leeftijd klaar om voor de eerste keer moeder te worden, maar ze is nog zo speels en nog zo een kittten, nee die zou daar (in mijn ogen) nog niet klaar voor zijn.

Bob is een heerlijke kroelkont. Hij vindt het heerlijk om ergens op een rustig plekje aandacht te vragen en dan is er toch niks fijners samen te kroelen. Hij spint dan echt heel hard en gniet zichtbaar.

Hij heeft trouwens een zeer vreemde miauw over zich, meer brullen doet hij. Hij is ook een beetje zeg maar erg onhandig. Soms denken we toch dat hij wel een beetje dom is, maar hij is zo een schat.

Al met al ben ik super blij dat de tweeling bij ons is blijven wonen, het is goed zo.

 

 

Vrijdag 2 december 2011.

Vandaag kreeg ik een mailtje van Bertus. Ik schrok erg want ik was even bang dat er iets met Floor aan de hand was.

Gelukkig gaat het (nu weer) goed met Floortje en dat bewijst wel deze foto van haar met Chester.

Begin dit jaar is ze erg ziek geweest want ze had een dubbele longontsteking. Ze is toen een week opgenomen geweest in de dierenkliniek en heeft antibiotica gekregen en kreeg dwangvoeding. Gelukkig is ze weer helemaal hersteld maar wel bleek uit allerlei testen (hart, longen, bloed, bloeddruk) dat ze een heel hoge bloeddruk had, ver boven de 220. Ze krijgt daar nu c-blokkers voor waar ze heel goed op reageert, sterker nog haar bloeddruk is nu uitstekend.

 

Hoge bloeddruk schijnt bij katten veel voor te komen.

Ik had nog nooit gehoord van een hoge bloeddruk bij katten, wil je er meer over weten dan kan je via de volgende link er wat over lezen http://www.dekattensite.nl/html/artikelen/chris_polanen/artikel-hoge-bloeddruk-bij-katten.html

 

 

 

Dinsdag 29 november 2011.

Vandaag kreeg ik een telefoontje van Fenny het baasje van Tessa. Tessa is een kitten uit mijn eerste nestje van december 2005 en een nestzusje van Nicky.
In september werd er bij Fenny aangebeld want er werd een pakketje bezorgd en toen Fenny open deed is Tessa naar buiten gerend. Toen haar baasjes haar misten zijn ze gaan zoeken. Tessa lag voor de deur, overreden door degene die het pakketje kwam brengen.
Ze leefde nog wel maar is al gauw overleden. Haar baasjes zijn nog steeds heel verdrietig en missen haar enorm.
Ook al heeft Tessa hier maar 13 weekjes gewoond en hebben we haar bijna 6 jaar niet gezien, toch is er het verdriet.
 

Slaap zacht lieve en mooie Tessa.

Je baasjes missen je enorm.

 

 

 

Donderdag 20 oktober 2011.

Het gaat goed met Pim, hij heeft eigenlijk nergens last van gehad. Bella is de enige die bleef blazen naar hem maar na wat vanille druppels in de nekken van de katten ging het al gauw goed. De rust is nu weer weder gekeerd en we genieten van ons vijftal.

Maandag 17 oktober 2011.

Vanochtend om 9 uur Pim naar de dierenarts gebracht om tandsteen van zijn kiezen af te halen en mochten er kiezen rot zijn dan zou ze die er meteen uithalen. Toen ik om half 12 hem kwam op halen konden ze me vertellen dat alles goed was gegaan en dat hij een mooi gebit heeft. Blij nam ik mijn oude ventje (hij is al weer 9 jaar) mee naar huis, opgelucht dat alles achter de rug is en 140 euro armer..

Donderdag 13 oktober 2011.

Vandaag met Pim, Steep en Bob naar de dierenarts geweest. Pim en Streep voor hun entingen. Pim (4,38 kilo) is met purevax geent tegen kattenziekte en Steep (6,38 kilo) is met purevax geent tegen katten-  en niesziekte. Ze zijn beide gezond verklaard, wel moet Pim volgende week maandag terug komen om zijn gebit te laten reinigen. Hopelijk is het schoon te maken en hoeven er geen kiezen getrokken te worden.

Het bultje dat Streep op zijn borst heeft is een talgkliertje waar niks aan te doen is. Ik kan het soms proberen uit te drukken maar het zal terug blijven komen. Alle katten heb ik vandaag ontwormt met milbemax.

Bob had ik meegenomen omdat ik een paar weken geleden zag dat er een klein gaatje in zijn gehemelte zit, net achter zijn voortanden. De dierenarts heeft er goed naar gekeken en alleen in de opperste laag zit een gaatje. Een kat heeft meerdere lagen tussen het gehemelte en neus en bij Bob is de opperste laag (waar katten die ribbeltjes hebben) open. Daaronder is het allemaal wel gesloten. Waarschijnlijk was het bij zijn geboorte wel open maar is het in de afgelopen maanden gesloten (alleen die opperste laag dus niet). Dit zou wel verklaren waarom hij niet bij Nicky dronk.

Toen ik een paar weken geleden zag dat hij een gaatje had heb ik gegoogled en gelezen dat als het gat niet te groot is, katten oud kunnen worden. Wel wordt dan aangeraden om ze alleen harde brokken en vers vlees te eten te geven. Blik voer is ivm de saus niet zo handig. Als het gat groot is dan zou het eventueel op een leeftijd van ongeveer een jaar gedicht kunnen worden door middel van het plaatsen van een plaat op het gehemelte. Gelukkig is dat bij Bob niet nodig, dat scheelt weer een hoop stress en geld.

De vraag blijft dan natuurlijk: waarom snurkt hij dan zo???

Dinsdag 4 oktober 2011.

Het is een tijd geleden dat ik in mijn dagboek heb geschreven maar geen nieuws is goed nieuws zullen we maar denken.

En goed gaat het hier, de katjes doen het super en ik geniet van de rust die dit geeft. Nicky is aardig bijgedraaid en ze komt weer geregeld om aandacht vragen, ze roept de kittens niet meer zo vaak maar ze houdt ze nog wel in de gaten. Zeker als de kittens piepen als ze gecorrigeerd worden door Streep of Pim dan schiet ze meteen in de verdediging en dan kan Pim of Streep een mep van haar krijgen. Tja kom niet aan haar kinders!

Diverse mensen hebben me gevraagd of ik het fokken niet mis en ik kan voluit zeggen dat ik niet mis. Natuurlijk smelt ik als ik kittens zie en vind ik het geweldig om de foto's te zien maar ik hoor en lees ook regelmatig verhalen van de spanningen rond de bevalling, de vermoeidheid als je de kittens moet voeden en het verdriet als er iets mis gaat. En dan ben ik blij dat ik aan de zij lijn sta. Het verdriet is soms zo heftig dat ik een meehuil.

Ik geniet van de rust in huis en kan nu mijn energie en tijd besteden aan mijn gezin en werk. Nee ik mis het totaal niet.

De tweeling is al weer bijna 11 maanden, wat gaat dat snel. Ze groeien nog steeds en Bob groeit aardig uit. Is Bella een klein tenger poesje, Bob gaat richting Steep. een flinke vent met ook nog mooie "looks". Hij staat hoog op de poten en heeft een mooie lange staart. Slim is hij niet en hij is ook niet de handigste maar ach dat mag de pret niet drukken. Ik had nooit gedacht dat mijn zorgen kindje zo zou uitgroeien.

 

 

Donderdag 9 juni 2011.

Vanochtend is Bella geholpen, gelukkig is alles goed gegaan. Het is nu 4 uur en ze heeft al wat gegeten en ligt nu heerlijk in het zonnetje op de bank. Ik heb alle katjes flink wat druppels vanille aroma in de nek gedruppeld en het is niet te geloven hoe goed het gaat. Pim heeft even tegen Bobby!! geblazen maar voor de rest is alles goed. Nu hopen dat Bella gauw opknapt en dat ze geen last van de operatie krijgt.

Toen ik twee weken geleden deze afspraak maakte heb ik het wel even moeilijk gehad. Tja het is toch een beslissing om te stoppen met fokken want ik heb er zo veel van genoten. Maar het geeft ook zo een hoop rust en aangezien ik eerdaags vier dagen ga werken is het goed zo. Ach en aangezien niemand in de toekomst kan kijken weet je maar nooit hoe het over een paar jaren is.

 

Zaterdag 14 april.

Gisteren vond ik weer wat spuug in de eetkamer maar met vijf katten weet je natuurlijk niet van wie het is. Het was me wel opgevallen dat Bella weinig at. Vanochtend zag ik haar spugen dus ik heb haar meteen op de primperid gezet en gelukkig at ze na een uurtje weer wat voer.

De katten krijgen al jaren brokken van Royal Canin maar ik ben aan het overstappen op Orijen brokken, nu meng ik het nog maar als de zak voer van RC op is gaan ze volledig over op Orijen. Ik ben dit gaan doen omdat er in Orijen minder granen en meer vlees zit. Nou de katten vonden het maar niks maar ik merk dat ze er nu toch meer van gaan eten. Pim heeft als enige wat last van dunne ontlasting, dat hou ik even in de gaten.

Zondag 17 april 2011.

Bella is ziek, spugen en diaree, en het is al zo een iel meidje. Ik geef haar voor de diaree Finidiar en voor het spugen primperid. Gelukkig was na een dag medicatie de diaree een stuk minder en het spugen over. Ik blijf haar een paar dagen die pillen geven. Helaas is mevrouw lastig met pillen geven dus ik wikkel haar elke keer in een handdoek, arme grietje. 

Donderdag 24 maart 2011.

Het is ruim een maand geleden dat ik geschreven heb en ik kan melden dat het goed gaat met de groep.

Nicky is tot afgelopen zondag toch wel af en toe nukkig geweest naar de kittens toe, ze tollereerde ze maar meer ook niet. Zondag begon ze ze ineens te roepen en mochten ze bij haar "drinken". Ook naar Pim toe is ze rustiger, die kreeg toch af en toe wel een mep en mocht niet te dicht in haar buurt komen. Hoe het komt dat ze nu liever is weet ik niet, misschien is er tijdens haar castratie een stukje eierstok blijven zitten en heeft ze nu "last" van haar hormonen, Streep heeft haar een paar keer proberen te dekken. Nou ja dekken mag je het niet echt noemen, hij bijt haar in haar nek en gaat over haar heenstaan, meer gebeurd er niet. We zullen zien of ze zo blijft of dat ze eens in de vier weken dit gedrag gaat vertonen. Ik vind het prima want ik heb nu een fijne groep bij elkaar.

 

 

Al weer mijn zevende dagboek, dat had ik acht jaar geleden ook niet verwacht.

Op 12 juni 2003 schreef ik voor het eerst in mijn dagboek en heb ik mijn website gemaakt.

Inmiddels zijn er 18 Thisabor katten, gelukkig allemaal gezond en bij fijne baasjes.

Vier Thisabortjes leven er bij ons en daar genieten we enorm van.

Aangezien ik ben gestopt met fokken zal ik minder in mijn dagboek schrijven.

Hoe ik inhoud ga geven aan mijn dagboek weet ik nog niet maar dat komt van zelf wel.